Η κυβερνητική εκπρόσωπος , κα Σοφία Βούλτεψη , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Ερωτηθείσα αν έχουν βρεθεί οι 180 βουλευτές που χρειάζονται για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Εμείς τους βουλευτές δεν τους βλέπουμε ούτε ως νούμερα για να τους μετρήσουμε ούτε ως μέσο για να επιτύχουμε κάποιο σκοπό. Ο μόνος σκοπός μας είναι η σταθερότητα της χώρας και επιτέλους έχει έρθει η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης και πρέπει να δοθεί επειγόντως μια απάντηση. Θέλουμε την υπογραφή συμφωνίας με επωφελή για την πατρίδα και τον λαό μας συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο ή όχι ; Θέλουμε να βγει η χώρα από το μνημόνιο ή όχι; Γιατί από ότι έχουμε δει μέχρι στιγμής ο κ. Τσίπρας κάνει το παν για να μην υπάρξει συμφωνία για να μην βγούμε από το μνημόνιο. Υπονομεύει και τορπιλίζει τις διαπραγματεύσεις.

Πήραμε την πρωτοβουλία γιατί δεν μπορούσε να συνεχίσει, είχε εκτραχυνθεί πλέον η κατάσταση ήταν πάρα πολλά τα μηνύματα πολιτικής αστάθειας που πήγαιναν στο εξωτερικό. Ακούγονταν συνεχώς διακηρύξεις ότι δεν θα τηρηθούν συμφωνίες, απειλές. Έφτασε στο σημείο ο κ. Τσίπρας με εξαιρετικά αλαζονικό τρόπο πως θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές.

Για το όνομα του υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Θα ανακοινωθεί το όνομα. Εμάς δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μας, εμάς η πρόθεσή μας ήταν να πάμε κανονικά σε αυτή την εκλογή δηλαδή τον Φεβρουάριο. Πλην όμως εχθές είχαμε μια απόφαση του Eurogroup εξαιρετικά θετική για τη χώρα μας, ήταν σαφές για πρώτη φορά σε κείμενο συμπερασμάτων του Eurogroup υπήρξαν τόσο θετικές αναφορές και η διαβεβαίωση ότι η επιθυμία των εταίρων μας είναι να βγούμε από το μνημόνιο όπως βγήκαν και οι άλλες χώρες. Επομένως έχουμε αυτό το δεδομένο, με βάση αυτό το δεδομένο δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια καταστροφής της χώρας. Είχε εκτραχυνθεί η κατάσταση. Το βράδυ της Κυριακής ο κ. Τσίπρας πρόσβαλε κατάμουτρα τους βουλευτές. Υπάρχει μια αντιστροφή και διαστροφή της πραγματικότητας, έχει φτάσει στο σημείο να λέει ο κ. Τσίπρας ότι αποστάτες είναι αυτοί που θέλουν την ομαλότητα.

Δεν μας άφηνε να κάνουμε συμφωνία σε ηρεμία όπως άφησαν στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερωτηθείσα πότε θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου προέδρου

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Αυτό είναι θέμα του πρωθυπουργού θα το ανακοινώσει. Θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και θα ανακοινωθούν όλα.

ΔΗΜ: Θα προέρχεται από το χώρο της Κεντροδεξιάς; Εσάς ποια είναι η επιθυμία σας;

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Δεν τα γνωρίζω αυτά τα πράγματα, εγώ δεν έχω προσωπικές επιθυμίες. Η μόνη μου προσωπική επιθυμία είναι να επιβιώσει και σταθεί η χώρα στα πόδια της, να μην έχουμε περιπέτειες, να μην πάμε πίσω. Ο κόσμος δεν θέλει εκλογές, είμαι συνέχεια έξω και έχω διαρκή επικοινωνία με τον κόσμο, δεν θέλουν εκλογές οι άνθρωποι.

Για την συνάντηση της με την κα Κουντουρά

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Αυτή η τετράδα των κυριών συναντιέται σταθερά από το 2004 και δεν συζητάει πολιτικά οπότε δεν κάναμε καμία τέτοια συζήτηση, είπαμε τα δικά μας όπως κάναμε πάντα δεν θα αλλάξουμε τη ζωή μας.

Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη μια ηρεμία για να μπορέσει να ολοκληρώσει την συμφωνία, αν δεν υπάρχει ηρεμία στην χώρα και αν δεν υπάρχει πολίτικη σταθερότητα δεν θα μπορέσει να προχωρήσει στην συμφωνία εξόδου. Εγώ από παλιά το έγραφα και παρακολουθούσα τι γίνεται στις άλλες χώρες και δεν δίστασα να πω ότι στην Ιρλανδία το Σιν Φέιν που είναι το πολιτικό σκέλος του ΙΡΑ ήταν

απόλυτα συντεταγμένο με την κυβέρνηση παρότι είναι και αυτό ανεβασμένο στις δημοσκοπήσεις πολύ, όσον αφορά την έξοδο της χώρας. Περίμενε ήσυχα-ήσυχα να ανακοινωθεί η έξοδος της χώρας χωρίς να προκαλεί αυτή την αστάθεια που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ την προκαλεί. Στην Ισπανία οι Podemos βάλαν νερό στο κρασί τους. Αυτά που συμβαίνουν, συμβαίνουν μόνο στην χώρα μας. Λέω στο ΣΥΡΙΖΑ ο Τζέρι Άνταμς είναι σύμμαχός σας , είναι φίλος σας δείτε τι κάνει και τι λέει, αφήστε να βγούμε, κάντε ένα διάλειμμα. Όχι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, έχουν σηκώσει την σημαία του μπαταχτσή , λέει ο καθένας ότι θέλει οργανώνουν ημερίδες. Έχει έρθει το τέλος της ημερίδας...

Επιδίωξη μας είναι να κλείσουμε την συμφωνία με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους , όταν η αντιπολίτευση προκαλεί σκλήρυνση της άλλης πλευράς αυτό είχε δυσκολέψει τις διαπραγματεύσεις.

 

Ερωτηθείσα να θα προτιμούσε γυναίκα για την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας

 

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Πιστεύω πάρα πολύ στις γυναίκες αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την συγκεκριμένη περίσταση επομένως με ενδιαφέρει να είναι ένα πρόσωπο το οποίο θα ενώνει το έθνος.