Η βουλευτής των ΑΝΕΛ, κα Έλενα Κουντουρά , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Ερωτηθείσα αν θα ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ε.ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: Οι πολιτικές μου θέσεις δεν έχουν αλλάξει ποτέ. Όπως το 2012 δεν με περίμενε κανένας να μην ψηφίσω το μνημόνιο και ο λόγος ήταν γιατί ήμουνα από τα “αγαπημένα” παιδιά και με προόριζαν από ότι μου λέγανε και για υπουργό και τους είπα ότι εγώ ψηφίζω κατά συνείδηση γιατί μπορώ να πάω και σπίτι μου και δεν έχω κανέναν ανάγκη γιατί έχω ζήσει πάρα πολλά μεγαλεία στην ζωή μου και ξέρω να διαχειρίζομαι και την επιτυχία και δεν με αφορούν οι θέσεις. Αν ήθελα θέσεις θα μπορούσα να τις έχω πολλά χρόνια τώρα.

Έτσι λοιπόν και τώρα επειδή θεωρώ ότι αυτή η πολιτική που ασκείται είναι μια καταστροφική αποτυχημένη πολιτική δεν πρέπει να παραμείνει αυτή η κυβέρνηση να συνεχίσει αυτή την πολιτική. Και όταν κάποια στιγμή τόλμησα να πω ότι αν αλλάξει η πολιτική αν έρθουν τα πάνω κάτω βλέπουμε τον Παπανδρέου , βλέπουμε κινήσεις , μπορεί ο Βενιζέλος να πέσει μπορεί να γίνουν χίλια πράγματα τότε οι ΑΝΕΛ θα το συζητήσουμε και θα δούμε ποια θα είναι η θέση μας.

Για την υποψηφιότητα του κ. Δήμα

Ε.ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: Λυπάμαι για αυτό που θα συμβεί γιατί από τη στιγμή που η κυβέρνηση γνωρίζει ότι δεν μπορεί να βρει τους 180 προτείνει κάποιον γιατί ο κ. Δήμας είναι ένας εξαιρετικός κύριος αλλά σήμερα δυστυχώς θα είναι ένας άνθρωπος που αν θα δεχτεί θα ξέρει ότι είναι 60-40 που είναι το πιο πιθανό, να μην βγει.

Ερωτηθείσα αν αποκλείει το ενδεχόμενο να ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ε.ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: Εγώ έχω δεσμευτεί και έχω πει επανειλημμένα ότι από τη στιγμή που αυτή η πολιτική είναι καταστροφική δεν μπορεί να συνεχιστεί. Όλοι ελπίζαμε ότι μπορεί να άλλαζαν κάποια πράγματα και να ήταν τελείως διαφορετικά τα δεδομένα και μάλιστα το είχαμε συζητήσει και στην κοινοβουλευτική και ο ίδιος ο πρόεδρός μας μας είπε αν οι εξελίξεις είναι διαφορετικές να δούμε όλα τα πράγματα αλλά από την στιγμή που η πολιτική είναι αυτή θέλετε να μπούμε στην διαδικασία να το συζητήσουμε και είπαμε όλοι ομόφωνα όχι. Ένας που διαφοροποιήθηκε ήταν ο κ. Μελάς ο οποίος είχε τις αντιρρήσεις του, τις είπε και αποστασιοποιήθηκε.

Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να παίζουμε με τους θεσμούς και επειδή ακριβώς είμαι Δεξιά έχω στεναχωρηθεί πάρα-πάρα πολύ που τελικά η φτώχεια, η μείωση μισθών συντάξεων, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η κατάργηση της αξιοπρέπειάς μας έγινε από μια κυβέρνηση Δεξιάς .

Εγώ ψηφίζω κατά συνείδηση και αυτή τη στιγμή η συνείδησή μου λέει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να παραταθεί. Αν αλλάξει κάτι θα έρθω και θα σας το πω, θα σας πω ότι άλλαξε κάτι αλλά πριν το πω σε εσάς θα το πω στην κοινοβουλευτική μου ομάδα και στον πρόεδρό μου. Αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο, μη δίνουμε ελπίδες, μη δημιουργούμε εντυπώσεις είναι ανέντιμο.

ΔΗΜ: Αν αύριο το πρωί ο κ. Σαμαράς έρθει και πει ότι δίνω τέλος στο μνημόνιο, θα πάμε σε μια νέα συμφωνία και θα συνεννοηθούμε με τις πολιτικές δυνάμεις και προσχωρήσει ουσιαστικά στην άποψη σας θα μεταβάλετε την στάση σας;

Ε.ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: Αν προσχωρήσει σε αυτά που λέμε εμείς αυτό θα ήταν καταληκτικό. Θα το συζητήσουμε με την κοινοβουλευτική μας ομάδα, θα το θεωρήσουμε τεράστια νίκη που οι ΑΝΕΛ καταφέραμε να δικαιωθούμε για άλλη μια φορά. Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι εμείς έχουμε μουλαρώσει και λέμε όχι για το όχι. Είμαστε οι μόνοι που έντιμα και καθαρά έχουμε στηρίξει ότι καλό έχει φέρει αυτή η κυβέρνηση. Μακάρι να έρθουν στις θέσεις μας, μακάρι.

Για την πιθανή μετεκλογική συνεργασία ΑΝΕΛ -ΣΥΡΙΖΑ

Ε.ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: Πρέπει ο ελληνικός λαός να δώσει στους ΑΝΕΛ την δύναμη της ψήφου έτσι ώστε να μην πάρει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να μπορούμε στις επόμενες, δυστυχώς, κυβερνήσεις συνεργασίας που καταντήσαμε γιατί ο κόσμος δεν πιστεύει πια τις μονοκομματικές να μπορούμε να έχουμε εμείς τα ηνία. Ποιος πίστευε ότι η ΝΔ θα συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που κυβερνάει αυτή τη στιγμή.