Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, κος Δημήτρης Χατζησωκράτης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Κεντρικό Μαγκαζινο” με τις δημοσιογράφους Λίζα Δουκακάρου και Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για την στάση της ΔΗΜΑΡ στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας

Δ.ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: Εμείς δεν θα ψηφίσουμε για πρόεδρο Δημοκρατίας. Δεν έχει σχέση με το πρόσωπο, ο κ. Δήμας είναι μια ευπρόσωπη παρουσία ως υποψήφιος πρόεδρος αλλά είναι ένας πρόεδρος που σε κάθε περίπτωση προέρχεται από το χώρος της Κεντροδεξιάς το οποίο δεν είναι κακό από χέρι αυτό αλλά αυτό δεν συνδέεται με την πολιτική τοποθέτηση του κ. Δημα ή και το προφίλ του κ. Δήμα. Τον τιμούμε τον άνδρα δεν έχει καμία σχέση, έχει σχέση με αυτό που είχε αποφασίσει το συνέδριό μας ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θέλει να συνεχίζονται οι ασκούμενες πολιτικές.

Ερωτηθείς αν θα συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και με ποιο τρόπο

Δ.ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: Τα σενάρια τα εκλογικά είναι δεδομένα δηλαδή τίθενται μια σειρά ζητήματα αυτά όμως που δεν είναι ούτε καν ακόμα ως πρόταση να έχει κατατεθεί είναι αυτό που ακούστηκε που έχει σχέση με τα της συνεργασίας ή ότι έχουμε προχωρήσει οι σχέσεις και οι συζητήσεις που κάνει ο κ. Κουβελης με τον κ. Τσίπρα αυτά δεν τα γνωρίζω.

Συζητάμε πρώτα και κύρια η ΔΗΜΑΡ να κατέβει στις εκλογές για να διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού παρά τη δύσκολη κατάσταση την οποία έχει τα υπόλοιπα είναι θέματα που πιθανόν να έρθουν στο τραπέζι για να τα σκεφτούμε αλλά απέχουν πάρα πολύ από αυτά που έχουνε γραφτεί.