Ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κος Τέρενς Κουίκ μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Κεντρικό Μαγκαζινο” με τις δημοσιογράφους Λίζα Δουκακάρου και Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τις πολιτικές εξελίξεις

Τ.ΚΟΥΙΚ: Εμείς είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που γίνονται εκλογές. Να γίνουν εκλογές εμείς θέλαμε εχθές βεβαίως μη νομίζετε ότι την κυβέρνηση την έπιασε ο πόνος απλώς και μόνο είχε ένα πολύ ισχυρό δίλημμα να αντιμετωπίσει. Ξέροντας ότι μετά από τον κίβδηλο προϋπολογισμό, τον προϋπολογισμό μαϊμού θα έπρεπε να φέρει νέα μέτρα που εντέλει η Τρόικα είτε με email είτε χωρίς email, προτίμησε αντί να τα φέρει στο Κοινοβούλιο οπότε θα έχει αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα η συγκυβέρνηση και θα έπεφτε με πάταγο εκ των έσω τουλάχιστον να κάνει την ηρωική έξοδο με εκλογές. Μην αμφιβάλλατε οι 180 δεν θα βρεθούν. Είχα προβλέψει ότι θα γίνουν εκλογές πριν από το Φεβρουάριο και ήδη χθες έχουνε βγει περισσότερα ονόματα από το μπλοκ των ανεξαρτήτων βουλευτών που λένε ότι δεν θα ψηφίσουν.

Στο κοφίνι του Σαμαρά ότι ήταν να μπει μπήκε από εμάς, τελευταίος ήταν ο Π. Μελάς και από εκεί και πέρα σας διαβεβαιώ ότι είμαστε 12 βουλευτές οι οποίοι έχουμε δηλώσει ο καθένας ατομικά αλλά και με ομόφωνη απόφαση ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την διαδικασία ανεξαρτήτως του προσώπου. Και ο Καμμένος ο ίδιος να κατέβαινε δεν θα ψηφίσουμε εμείς πρόεδρο Δημοκρατίας.

Για την επιλογή του κ. Δήμα

Τ.ΚΟΥΙΚ: Η επιλογή που έγινε του κ. Δήμα ανεξάρτητα από την πολιτική του πορεία είναι η επιλογή του αντιπροέδρου της ΝΔ, η επιλογή ενός ανθρώπου ο οποίος έχει τιμήσει τα μνημόνια, ο οποίος είναι καθαρά μνημονιακός είναι τελείως κομματική επιλογή αλλά κυρίως είναι ο άνθρωπος ο οποίος έχει υπηρετήσει μνημόνια.

Υπάρχει και το σενάριο δηλαδή αυτά που ακούγονται τώρα εγώ τα θεωρώ ότι είναι μια αθλιότητα, είναι ευτελισμός των θεσμών. Ο κ. Σαμαράς εχθές είπε ότι και στις τρεις ψηφοφορίες θα είναι ο κ. Δήμας.

ΔΗΜ.: Διαψεύδονται τα σενάρια για ενδεχόμενη αλλαγή

Τ.ΚΟΥΙΚ.: Και ο κ. Δήμας επίσης είπε σε ερώτηση ότι ελπίζω να τους βρω τους 180 δηλαδή μην πάμε σε αυτόν τον ευτελισμό της Βουλής. Απεναντίας από την άλλη πλευρά οι ΑΝΕΛ ζητάμε τον Εισαγγελέα, μήπως έπρεπε να παρέμβει ο Εισαγγελέας για να ρωτήσουμε για την συμπεριφορά την χθεσινή του χρηματιστηρίου και ενδεχομένως ποιοι αποκόμισαν από το Χρηματιστήριο.

Ο Σόιμπλε κάρφωσε την κυβέρνηση , ο Σοιμπλε είπε συγκεκριμένα ότι η ανακοίνωση Σαμαρά έγινε χωρίς να προκαλέσει έκπληξη σε όλους μας καθώς υπάρχουν μυστικά που κάνουμε ότι δεν ξέρουν οι άλλοι και άλλοι κάνουν ότι δεν ξέρουμε εμείς.

Ποιοι κέρδισαν από την αύξηση των ελληνικών ομολόγων, ποιοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση, ποιοι πούλησαν ελληνικά ομόλογα;