Ο διευθυντής στο Γυμνάσιο και Λύκειο των φυλακών Αυλώνα , κος Πέτρος Δαμιανός, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Ζούμε Αληθινά” και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Με αφορμή την εξέλιξη στην  υπόθεση του κ. Ρωμανού

 

Π. ΔΑΜΙΑΝΟΣ: Η χθεσινή μέρα ήταν μια μεγάλη μέρα, γιορτάζαμε την παγκόσμια μέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την γιορτάσαμε με έναν πολύ όμορφο τρόπο. Νομίζω ότι άγγιξε πάρα πολύ κόσμο από όλες τις μεριές ο αγώνας που έκανε ο κ. Ρωμανός και είχε την καλύτερη κατάληξη. Η Βουλή έκανε το καθήκον της, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και από εδώ και πέρα όλα είναι καλύτερα και για τον ίδιο αλλά και για την εκπαίδευση στις φυλακές.

 

Για την υγεία του κ. Ρωμανού

 

Π.ΔΑΜΙΑΝΟΣ: Αγωνιώ και εγώ μαζί με όλους να μην έχει συμβεί κάτι άσχημο στην υγεία του μέχρι σήμερα. Θα μας το πουν οι γιατροί .

 

Για την δέσμευσή του να πηγαίνει τον Ρωμανό για μάθημα

 

Π.ΔΑΜΙΑΝΟΣ: Μου έχει κάνει εντύπωση η μεγάλη αίσθηση που έχει κάνει αυτό το πράγμα που είπα, δεν θεωρώ ότι είναι κάτι σπουδαίο ήτανε μια πρόταση που μπορούσε να εφαρμοστεί και που μπορούσε και να έχει και επιτυχία. 

 

Για τον κ. Ρωμανό

 

Π.ΔΑΜΙΑΝΟΣ: Είναι ένας νέος με πολύ καλό μυαλό που αγαπάει την ζωή και που ήθελα να βρίσκεται κοντά μας να διαμορφώνει σκέψεις, να ακούει τις σκέψεις των υπολοίπων, να ακούμε εμείς τις σκέψεις του, να είναι σε μια συνεχή επαφή με την κοινωνία.    

 

Για το έργο του στο σχολείο των φυλακών

 

Π.ΔΑΜΙΑΝΟΣ: Έχει και τις δυσκολίες του οι οποίες είναι λίγο διαφορετικές και ίσως μια μεγαλύτερη διόγκωση των δυσκολιών σε σχέση με κάποια άλλα σχολεία γιατί όταν έχεις να αντιμετωπίσεις νέους ανθρώπους υπάρχει από μόνη της η δυσκολία της ανάπτυξης της προσωπικότητας ενός άνθρωπου όταν αυτόν τον άνθρωπο τον έχεις εγκλωβισμένο σε ένα κελί υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες . Όμως ξέχωρα από αυτό εκτός από τις δυσκολίες υπάρχει και μια γοητεία και μια δημιουργική πρόκληση .