Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής ΑΝΕΛ , κα Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείσα αν έχει οριστικοποιήσει την απόφασή της να μην ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

Μ.ΚΟΛΛΙΑ: Το έχω δηλώσει από παρα πολύ καιρό ότι δεν θα ψηφίσω πρόεδρο Δημοκρατίας και τους λόγους τους γνωρίζετε και ομόφωνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα, το συνέδριό μας το πρόσφατο και αυτό  έχει πάρει αυτή την απόφαση και επειδή συνεχίζω να είμαι σε αυτή την Κοινοβουλευτική Ομάδα και θέλω να συνεχίσω  η θέση μου είναι δεδομένη. Τώρα το αν διακινούνται και αν προσπαθούν γιατί ακόμα προσπαθούν γιατί ακόμα προσπαθούν χάνουν την ώρα τους.

 

ΔΗΜ.: Πως γίνεται αυτή η προσπάθεια δηλαδή σας προσεγγίζουν και σας λένε τι και ποιοι;

 

Μ.ΚΟΛΛΙΑ: Με τηλέφωνα, με φιλικές συζητήσεις μέσα στο κοινοβούλιο , με τον προβληματισμό προσπαθούν να μας εμφυσήσουν για το τι θα γίνει μετά με το ΣΥΡΙΖΑ τα γνωστά.  Αυτά λέγονται με συναδέλφους σε πολύ φιλικό επίπεδο όχι πιεστικά τουλάχιστον σε μένα, σε μένα ίσως επειδή με ξέρουν προσπαθούν αλλιώς να πλησιάσουν δηλαδή με την πειθώ, με την συζήτηση και με το να εμφυσήσουν το φόβο τι θα γίνει μετά με το ΣΥΡΙΖΑ . Όχι με κουμπαράδες, δεν υπάρχει περίπτωση σε μένα να υπάρξει κουμπαράς. 

 

Ερωτηθείσα αν θα μπορούσε να υπάρξει κάποιο γεγονός που θα άλλαζε την στάση της απέναντι στο θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας

 

Μ.ΚΟΛΛΙΑ: Μιλάμε σε θεωρητικό επίπεδο, ναι αν υπήρχε κάτι το οποίο θα ήταν συνταρακτικό όπως  ένας εθνικός κίνδυνος, κάτι το οποίο να αλλάξει άρδην τα πράγματα όπως τα βλέπουμε τώρα αυτό για μένα θα ήταν ένα  στοιχείο προβληματισμού. 

Εγώ είμαι αποφασισμένη με τις παρούσες συνθήκες να μην ψηφίσω πρόεδρο Δημοκρατίας. Δεν θα με πείσουνε αυτή τη στιγμή οι παρεμβάσεις οι οποίες επιδιώκονται.