Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, κος Παύλος Χαϊκάλης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Για την επιλογή του κ. Δήμα για πρόεδρος της Δημοκρατίας

Π.ΧΑΙΚΑΛΗΣ: Ο κ. Δήμας είναι μια κομματική επιλογή, ο άνθρωπος είναι ευπρεπέστατος και τα λοιπά αλλά δεν ήταν μια επιλογή που θα μπορούσε ουσιαστικά να καλύψει και να δικαιώσει την ψήφο. Δεν είναι μια  υπερκομματική δηλαδή επιλογή. 

 

Ερωτηθείς αν ήταν κάποιος άλλος υποψήφιος αν θα τον ψήφιζε

 

Π.ΧΑΙΚΑΛΗΣ: Δεν είναι θέμα προσώπου γιατί έχουμε πάρει μια πάρει απόφαση. Αν κοιτάξετε μετά την αναγγελία του κ. Δήμα υπήρχαν πολλές αντιδράσεις από βουλευτές  ανεξάρτητους κυρίως ότι δεν θα ψηφίσουν και την βουτιά που έκανε το χρηματιστήριο. Άρα δεν είναι μια επιλογή από την κυβέρνηση η οποία θα μπορούσε όντως  να δικαιώσει την ψήφο κάποιων ανθρώπων που θα ήθελαν να ψηφίσουν πρόεδρο Δημοκρατίας.

 

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε κάτι να αλλάξει την στάση του στο θέμα της εκλογής του Προέδρου  

 

Π.ΧΑΙΚΑΛΗΣ: Έχουμε πάρει μια απόφαση το συνέδριο και όλη συμπαγής η Κοινοβουλευτική Ομάδα μέχρι στιγμής και λέμε ότι δεν θα ψηφίσουμε πρόεδρο Δημοκρατίας από εκεί και πέρα δεν μπορώ να σας πω τι πρόκειται να γίνει, δεν ξέρω τι γεγονότα θα υπάρξουν αύριο. Δεν ξέρω αύριο τι θα συμβεί μπορεί να συμβεί πόλεμος και θα πρέπει να ξαναδούμε τα πράγματα από την αρχή. 

 

ΔΗΜ.: Αυτό θα αφορά την κομματική απόφαση ή μπορεί να αφορά  εσάς ως πρόσωπο και να πείτε ότι αλλάζω στάση ανεξάρτητα από την κομματική γραμμή

 

Π.ΧΑΙΚΑΛΗΣ: Αυτό θα πρέπει να αποφασιστεί μέσα από τα όργανα, πρέπει να δούμε τα πράγματα ομαδικά.