Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κος Πάνος Καμμένος , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξουν στάση οι ΑΝΕΛ στην περίπτωση αλλαγής των δεδομένων

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Χθες έγινε κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ και βάλαμε κάτω όλα τα σενάρια διότι από ότι φαίνεται είναι ξεκάθαρο πια ότι οι 180 βουλευτές δεν υπάρχουν. Πιστεύω ότι δεν θα πάμε με την επιλογή του κ. Δήμα μέχρι την τελευταία εκλογή, θεωρώ ότι μετά την δεύτερη εκλογή που απαιτεί 200 βουλευτές από την στιγμή που δεν θα πάρει η κυβέρνηση ούτε 160 θα προσπαθήσουν να κάνουν κάτι άλλο. Είτε αυτό σημαίνει παραίτηση του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου και πρόταση από τη μεριά της Τρόικας να σώσουν ότι μπορούνε  με την έννοια να συνεχίσουν αυτή την πολιτική και να περάσουν τα δύο νέα μνημόνια ή με κάποια άλλο πρόσωπο το οποίο θεωρούν ότι μπορούν  να οδηγήσουν σε παραπάνω ψήφους . Όμως τα πράγματα εδώ είναι ξεκάθαρα εδώ πρέπει να επιλεγεί ποια πολιτική θα συνεχίσουμε, η μια πολιτική είναι η πολιτική των δύο νέων μνημονίων που σημαίνει φορολογία πλέον στην περιουσία είτε αλλαγή πολιτικής. Και αλλαγή πολιτικής σημαίνει ότι λέμε όχι στα νέα μέτρα , όχι στην φορολογία της περιουσίας και στη δήμευση της ιδιωτικής περιούσιας, όχι στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι στην βαριά φορολογία που οδηγεί στην ύφεση και στα λουκέτα. Μια νέα πολιτική την οποία μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που δεν θα έχει υπογράψει τα συμβόλαια που έχει υπογράψει Σαμαράς και Βενιζέλος.    

 

Ερωτηθείς ποια θα είναι η απάντησή του στην περίπτωση που προταθεί απομάκρυνση του κ. Σαμαρά και Βενιζέλου και προταθεί στις δυνάμεις της Βουλής μεταξύ αυτών και στους ΑΝΕΛ η συγκρότηση μιας κυβέρνηση εθνικού σκοπού για να εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ:  Οι ΑΝΕΛ στο νταλαβέρι λέμε όχι. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού και να παίζουμε με μια τράπουλα με 24 μπαλαντέρ, μιλάω για τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Θα πρέπει ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ποιοι είναι οι εκπρόσωποι του, θα πρέπει να αποφασίσει ποια πολιτική θέλει και εμείς πιστεύουμε ότι ανεξάρτητα των προσώπων το θέμα είναι να αλλάξει η πολιτική αυτή. 

 

ΔΗΜ: Θεωρείτε σκληρά μνημονιακή την υποψηφιότητα Δήμα λόγω της συμμετοχής του σε μια κυβέρνηση ειδικού  σκοπού στην κυβέρνηση Παπαδήμου  και τη θεωρείτε ότι είναι κακή υποψηφιότητα  

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως. Άκουσα όλες τις ομιλίες του κ. Δήμα και την ομιλία την ήμερα που έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που εγώ από  τότε διαχώρισα τη θέση μου. Ποιου ειδικού σκοπού; Ο ειδικός σκοπός ήταν να γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς και να συνεχίσει την πολιτική Παπανδρέου, γέφυρα ήταν ο Παπαδήμος. Ο κ. Δήμας ήταν από τους πρωτεργάτες  της πολιτικής αυτής που στήριξε  σαν υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου, υπέγραψε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και εν συνεχεία της ψήφισε και χάραξε  την πολιτική αυτή σαν υπουργός των Εξωτερικών σε συνεργασία με την Τρόικα.

Ο κ. Δήμας λοιπόν είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα του προέδρου της Δημοκρατίας όπου εκπροσωπεί την συνέχιση της πολιτικής της ύφεσης, του μνημονίου και της υποταγής στην Γερμανική κατοχή.          

 

Για την πτώση του χρηματιστηρίου

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλώ να μπει ο  Εισαγγελέας και η οικονομική αστυνομία και να δει ποιοι πουλάγαν και ποιοι αγοράζαν προχθές στο χρηματιστήριο. Ποιοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση ότι θα γίνει αυτό που έγινε;

Ο κ. Σόιμπλε μας το ανακοίνωσε την προηγούμενη μέρα ότι το ήξερε, ποιοι το γνωρίζανε ; Ποια ήταν τα λαμόγια που κονομήσανε; Ποιοι σπεκουλάρανε στην αγορά για να δώσουν πόντους στην κυβέρνηση;

Οι ίδιοι κερδοσκόποι με τα CDS , οι ίδιοι είναι, τα ίδια λαμόγια τα οποία παίζουνε με τους δείκτες της οικονομίας και με  τη ζωή των Ελλήνων για να κερδοσκοπούν.

Εδώ πρόκειται για ακόμα μια περίπτωση που οι κερδοσκόποι πάνε να βοηθήσουν μια κυβέρνηση που τους επιτρέπει να εισπράττουν τα ομόλογα στο 100% την ώρα που οι Έλληνες έχουν κουρευτεί κατά 80%, τα νοσοκομεία , τα πανεπιστήμια, τα ασφαλιστικά μας ταμεία  τα έχουν διαλύσει, τα έχουν τινάξει στον αέρα.

Η πολιτική του Παπαδήμου και του κουρέματος ήταν η πολιτική του Δήμα.

Όποιος ψηφίσει Δήμα ψηφίζει το κούρεμα των Ελλήνων ομολογιούχων, το κούρεμα της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, των πανεπιστημίων και των νοσοκομείων.

Και σας λέω ότι όποιος βουλευτής έχει βγει με τους ΑΝΕΛ και ψηφίσει την παράταση αυτής της κυβέρνησης είναι ένας κοινός αποστάτης, ένας που πρόδωσε την λαϊκή εντολή που έλαβε. Πιο έντιμος ήταν ο Ψυχάρης ο οποίος παρέδωσε την έδρα του, αυτοί τι κάνουν καθίσαν  στην καρέκλα  και συνομιλούν στο σπίτι του Πρωθυπουργού;       

Είναι πρωτοφανές ένας πρωθυπουργός μιας χώρας δημοκρατικής να προαναγγέλλει από το καλοκαίρι, έξι μήνες πριν και να λέει τους βουλευτές μαξιλάρια. Δηλαδή από το μαξιλάρι τους πάει κατευθείαν στο στρώμα της εξουσίας και τους ξαπλώνει. Το θέμα είναι θα ξαπλώσουν; Ο λαός τους εξέλεξε για να γίνουν μαξιλάρια και να ξαπλώσουν στο στρώμα της διαπλοκής ή τους εξέλεξε για είναι βουλευτές  οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν κατά την συνείδησή τους βεβαίως τον ελληνικό λαό; 

 

Ερωτηθείς αν θα προτείνουν μια άλλη υποψηφιότητα κατά την τρίτη ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα γίνουν εκλογές και μετά θα προτείνουμε και θα συζητήσουμε οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα. Πριν τις εκλογές τίποτα απολύτως. Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και η δημοκρατική διέξοδος είναι οι εκλογές. Οι εκλογές δεν είναι ανάγκη να πάνε ένα μήνα μετά μπορεί να διαλυθεί η Βουλή στις 29 του μηνός και να γίνουν οι εκλογές  σε 18 μέρες όπως έγιναν το '96.  Δηλαδή μέσα στις πρώτες είκοσι μέρες του Ιανουαρίου να έχουμε εκλογές ώστε να μην τραβήξει μακριά η προεκλογική περίοδος , να μην έχουμε σπατάλη από έξοδα για τις εκλογές και εγώ θα σας πω το εξής ότι μπορούμε να κάνουμε για πρώτη φορά εκλογές χωρίς να έχουμε  διαφημίσεις και σποτ, να μην έχουμε ούτε αφίσες ούτε προεκλογικά φυλλάδια υποψηφίων. Μπορούμε να συμφωνήσουμε και να σεβαστούμε την κρίση που υπάρχει και να κάνουμε εκλογές  έντιμες με χρόνο διαφημίσεις στα ΜΜΕ και στα ιδιωτικά και στα κρατικά που θα τον αναλάβει ο κρατικός προϋπολογισμός όπως τον αναλαμβάνει αλλά ίσα κατανεμημένο. Και να πούμε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο ο καθένας να βγάζει φυλλάδια και να τρέχει στον ελληνικό λαό και την ώρα που πεινάνε συνάνθρωποι μας εμείς να κάνουμε εκλογές με  έξοδα   Αυτό θα το εκτιμήσει και ο ελληνικός λαός περισσότερο και σε είκοσι μέρες μπορεί  να έχουμε κυβέρνηση.

 

Για το κλίμα της κινδυνολογίας

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ:  Ακούω διάφορες κινδυνολογίες απίστευτες, έχουν τρελαθεί. Ο ένας λέει “θα πτωχεύσει η χώρα, οι άλλοι θα μας βγάλουν από την ΕΕ, οι άλλοι θα μας βγάλουν από το ΝΑΤΟ, οι άλλοι από τον κόσμο” αυτά δεν υπάρχουν. Τρέλες απίστευτες ...   

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ:  Είτε τους αρέσει είτε όχι οι ΑΝΕΛ είμαστε ρυθμιστές τώρα, θα εξαρτάται και από εμάς η επόμενη μέρα αν οι Έλληνες δεν θέλουν  να δώσουν αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ερωτηθείς ποιος είναι ο κοινός τόπος  ΣΥΡΙΖΑ και  ΑΝΕΛ

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς δεν είμαστε ένα κεντροδεξιό κόμμα, εγώ προέρχομαι από την Κεντροδεξιά αλλά ήμουνα πάντα από εκείνους που δεν ψήφισαν την συνθήκη Σέγκεν , διαφώνησα και ως υπουργός με την χρηματοδότηση την ανακεφαλαιοποίηση τότε των τραπεζών και αυτή τη στιγμή το κίνημα των ΑΝΕΛ είναι ένα κίνημα το οποίο έχει κάνει προσκλητήριο σε όλο τον δημοκρατικό και πατριωτικό χώρο. Αυτή τη στιγμή κάνουμε συνομιλίες με 21 κινήματα που ζητάμε να συνευρεθούμε στην επόμενη μέρα.

Τι κοινό έχουμε; Το πρώτο κοινό που έχουμε είναι τα εθνικά θέματα, η πατριωτική θέση αυτό λοιπόν αποτελεί κόκκινη γραμμή για όλους μας η οποιαδήποτε συμμετοχή μας σε κυβέρνηση. Και για να τα κάνω λιανά δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία λύση για το Κυπριακό τύπου σχεδίου Ανάν, σε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι θα πρέπει να το δεχτεί . Δεν δεχόμαστε κανένα όνομα σύνθετο με τον όρο Μακεδονία. Το θέμα της Θράκης, η Θράκη κινδυνεύει, κινδυνεύει με Κυπροποίηση, κονσερβοποίηση εκεί λοιπόν εμείς έχουμε αντίθετη θέση και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με το ΠΑΣΟΚ και με την ΝΔ οι οποίοι έχουν όλοι τους υποψηφίους στις περιφερειακές εκλογές ανθρώπους του προξενείου οι ΑΝΕΛ έχουν μόνο Έλληνες Πομάκους  και θεωρούμε ότι το θέμα της Θράκης είναι ο πρώτος άμεσος εθνικός κίνδυνος . Και όσον αφορά το Αιγαίο έχουμε ξεκάθαρη θέση.

Έχουμε διαφορετικές θέσεις στο θέμα της Ορθοδοξίας, εμείς θεωρούμε άρρηκτους τους δεσμούς της Ορθοδοξίας με τον ελληνισμό.

Σε αυτά λοιπόν τα θέματα εμείς δεν το συζητάμε,  προϋπόθεση για να μπορούμε στην αίθουσα και να κάτσουμε στο τραπέζι είναι ότι αυτά τα θέματα είναι κόκκινες γραμμές, δεν συζητούνται οι θέσεις οι δικές μας πρέπει να γίνουν αποδεκτές. Στα θέματα που έχουν να κάνουν  με την οικονομία  εμείς έχουμε βεβαίως την ίδια άποψη σε σχέση την επιτροπή λογιστικού ελέγχου  και την διαγραφή του επονείδιστου και επαχθούς χρέους που ήταν οι πρώτες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζω να παραμείνει σε αυτές. 

Στο θέμα της φορολογίας εμείς είμαστε υπέρ της χαμηλής φορολόγησης.

 

ΔΗΜ.: Εδώ διαφωνείτε λίγο με το ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι θα φορολογήσω τους έχοντες και κατέχοντες τους επιχειρηματίες δηλαδή

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ποιοι κατέχοντες επιχειρηματίες, οι κατέχοντες είναι η λίστα Λαγκάρντ, η λίστα του Λουξεμβούργου. Ονόματα ξέρουμε τα λεφτά δεν είδαμε. Αυτή τη στιγμή ο κ. Παπασταύρου που είναι ο  διαπραγματευτής της χώρας έχει έναν λογαριασμό 5 εκατομμυρίων στην λίστα Λαγκαρντ. Πλήρωσε για αυτό το φόρο; Ποιοι είναι μέσα στην λίστα Λαγκαρντ; Είναι αυτοί όλοι που σήμερα στηρίζουν την κυβέρνηση. Όλοι αυτοί που βρίσκονται στις λίστες και έχουν βγάλει τα λεφτά έξω είναι στο απυρόβλητο. Αυτοί θα φορολογηθούν και σε αυτό όχι απλώς θα συμφωνήσουμε αλλά θα το επιδιώξουμε. Θα πρέπει να φορολογηθούν σκληρά και βεβαίως θα τους δοθεί και το δικαίωμα μέσα σε έξι μήνες  να φέρουν τα λεφτά πίσω διότι αν δεν φέρουν τα λεφτά πίσω υπάρχουν και ποινικά αδικήματα. Αν θέλουν να ξαναδούν τον ήλιο της Ελλάδας και να ξαναπάν στις παραλίες της χώρας  θα φέρουν τα λεφτά πίσω, θα πληρώσουν ένα πέναλτι και μια φορολογία όπως πρέπει να πληρώσουν όλοι και εν συνεχεία θα μπορέσουμε να μιλήσουμε μαζί τους. 

Το ΣΔΟΕ λειτούργησε πράγματι σαν πιστόλι της κυβέρνησης  και σε σχέση με την προεδρική εκλογή. Εγώ ρωτώ ποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές που αυτή τη στιγμή έχουν νταλαβέρι να ψηφίσουν ή να μην ψηφίσουν πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουν μπλοκάρει οι λογαριασμοί τους από το ΣΔΟΕ αυτών και των οικογενειών τους ή υπάρχουν απαιτήσεις σχεδόν στο σύνολο της περιουσίας τους.  Όσο και να ψάχνουν, όσο και να απειλούν όσο και να εκβιάζουν να ξέρουν ότι εμείς δεν γονατίζουμε. Και να ξέρουν ότι δεν πρόκειται να την γλιτώσουν όλοι αυτοί οι εγκάθετοι τύποι οι οποίοι ως κομματάρχες βγαίνουν από το ΣΔΟΕ της Λαμίας για να κυνηγήσουν μια υπόθεση στην  Σάμο.     

       

Για την ψήφιση κατά της άρσης της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ:  Ψηφίσαμε διότι ουσιαστικά αυτό το βίντεο αποδεικνύει εμπλοκή της εκτελεστικής εξουσίας στην δικαστική εξουσία. Κάνουν 100 χιλιάδες προκαταρκτικές εξετάσεις ο κ. Αθανασίου δεν συγκινήθηκε να κάνει μια προκαταρκτική ως όφειλε και να ρωτήσει “Ελα εδώ κ. Γενικέ Γραμματέα της κυβέρνησης μου λες ότι εγώ έπαιρνα τηλέφωνο για να δώσω εντολή σε δικαστή;”. Εδώ έπρεπε να του κάνει μήνυση ο ίδιος γιατί δεν του κάνει μήνυση μήπως γιατί πήραν το τηλέφωνο!

Και να σας πω και το εξής, χθες η Βουλή αποφάσισε παράνομα διότι έχουμε πρόσφατη περίπτωση στην περίπτωση Τομπούλογλου όπου αποφάσισε ο Άρειος Πάγος  ότι όταν το βίντεο αποδεικνύει ότι έχει γίνει κακούργημα τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό μέσο.

Γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό μέσο στον Τομπούλογλου και δεν μπορεί να πάει στον Μπαλτάκο;

 

Ερωτηθείς αν φοβάται σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ να δημιουργηθεί η στρατηγική   που δημιουργήθηκε στην Κύπρο με τα κλειστά ATM

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Την Κύπρο την δημιούργησαν οι Έλληνες. Με το PSI ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπαδήμος και ο κ. Δήμας έκαναν την Κύπρο διότι να σας θυμίσω όταν έγινε εκείνο το βράδυ η περίφημη αναχρηματοδότηση, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών οι μόνοι που δεν ανακεφαλαιοποιήθηκαν ήταν τα ελληνικά ντιπάρτμεντ  των Κυπριακών τραπεζών που έπρεπε να πάρουν 3,5 δις ευρω. Εάν η Κύπρος έπαιρνε με το PSI 3,5 δις και τα έβαζε στα ταμεία της δεν θα είχε κανένα θέμα.

Εδώ χρησιμοποίησαν το PSI και την ελληνική κυβέρνηση του Παπαδήμου, του Βενιζέλου, του Σαμαρά και του Δήμα  και βάλανε την Κύπρο στο γύψο και βγαίνει η εξεταστική  επιτροπή της Κυπριακής Βουλή και το καταγγέλλει. Άνοιξε μύτη στην Ελλάδα; Όχι.

Να μην φοβούνται ούτε θέμα στα ATM θα υπάρχει, να μην φοβούνται ότι   οι εκβιασμοί αυτοί θα περάσουν. Όταν μια κυβέρνηση πάρει πίσω την κυριαρχία και φερθούμε σαν εθνικά κυρίαρχο κράτος , όταν τους πούμε ότι αυτή η πολιτική οδηγεί σε μη εξυπηρέτηση και των δανείων αλλά και της οικονομίας της χώρας μας, ότι εμείς είμαστε κυρίαρχη χώρα  και πρώτα από όλα θα φάνε τα παιδιά των Ελλήνων  θα ξαναπάρει η οικονομία μπρος, θα βάλουμε χαμηλή φορολογία  γιατί έτσι θα έχει περισσότερα έσοδα το κράτος τότε να ξέρετε ότι έχουν δυο επιλογές  είτε να δεχτούν την πολιτική μας γιατί είναι η δίκαιη πολιτική και να πάρουν τα λεφτά τους αλλιώς δεν πρόκειται να πάρουν φράγκο. 

 

ΔΗΜ: Βλέπω ότι παίρνουν  έκταση στο διαδίκτυο τα όσα είπαν εδώ ο κ. Χαϊκάλης και η κα Κόλλια. Χαρακτηριστικά ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι “δεν θα ψηφίσω για την προεδρία της Δημοκρατίας καθώς  υπάρχει ομόφωνη απόφαση των ΑΝΕΛ αν όμως συμβεί κάτι όπως για παράδειγμα ένα εθνικό θέμα ίσως το κόμμα να αλλάξει τη στάση του”. Η κα Κόλλια στην ίδια εκπομπή “δεν θα ψηφίσω για την προεδρία της Δημοκρατίας αλλά θα το έκανα σε περίπτωση που συνέβαινε στην χώρα ένα συναρπαστικό γεγονός”. Αναφέρω αυτές τις δύο δηλώσεις γιατί υπάρχει μια υποψία  ότι ο κ. Σαμαράς και ο ξένος παράγοντας μπορεί να ρίξουν στο τραπέζι και αυτό το θέμα .      

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ:  Εάν φτάσουν στο σημείο να απειλήσουν με απώλεια εθνικού εδάφους θα κρεμαστούν ανάποδα. Εάν φτάσουν σε σημείο να απειλήσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας  και εννοώ με εδαφική διεκδίκηση, σε συνεννόηση με οποιονδήποτε τρίτο ξένο παράγοντα θα τους κόψουμε τα πόδια. 

Εδώ έχουμε πρωτοφανή πράγματα εάν μπείτε σήμερα στο site  του κ. Ιγνατίου έχει την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής επιτροπής υπέρ της εκλογής του Δήμα. Είναι η πρώτη φορά που επίσημα παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας ξένοι παράγοντες και το δέχεται η κυβέρνηση.

Αυτά τα οποία γίνονται δεν γινόντουσαν ούτε επί χούντας και γίνονται για ένα λόγο γιατί θέλουν  να διαφυλάξουν τα συμφέροντα που αυτή τη στιγμή μοιράζουν τις σάρκες της Ελλάδος .

Εδώ πάνε και βγάζουν στο σφυρί ότι γουστάρουν με ηλεκτρονικές πλέον δημοπρασίες  και ξεπουλάνε σε συγκεκριμένα συμφέροντα  τα ιμάτια της χώρας. Γίνεται και το άλλο με την ιδιωτική περιουσία, ξέρετε ότι οι τράπεζες  πουλάνε σε θυγατρικές τους στην Αγγλία τα δάνεια των Ελλήνων και έρχεται πλέον η θυγατρική και πλέον με αγγλικό δίκαιο και με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό χωρίς να μπορεί να παρέμβει του παίρνουν το σπίτι αφορολόγητα .

 

Ερωτηθείς αν υπάρχει τρίτος δρόμος για την Ελλάδα και αν μπορούμε να δανειστούμε από αλλού

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ξεκάθαρα υπάρχει τρίτος δρόμος. Όσον αφορά την Ρωσία, αυτή τη στιγμή η Ρωσία έχει ανοίξει τον δρόμο  για ενεργειακή συνεργασία.

Αυτή τη στιγμή η Ρωσία πιέζεται λόγω της μείωσης της τιμής του πετρελαίου που γίνεται σε διεθνές επίπεδο όμως η Ρωσία είναι μια μεγάλη δύναμη.

Βεβαίως και πιστεύω την συνεργασία με την Ρωσία, είναι μια ομόδοξη χώρα, είναι μια χώρα που επανειλημμένως έχει βοηθήσει. Να σας  θυμίσω το θέμα των φρούτων από την Μακεδονία που τι έκανε ο Πούτιν τότε για να βοηθήσει την Ελλάδα; Έβαλε δασμούς στην Τουρκιά 40% για τα φρούτα και τα λαχανικά  για να συνεργαστεί με την Ελλάδα.

Η Ρωσία μπορεί αν είναι ένας παρτενέρ πολύ σοβαρός ο οποίος μπορεί να μου κατεβάσει και το στόλο  αν χρειαστεί στην Μεσόγειο για μια απειλή που μπορεί να δεχτεί η χώρα.

Η Κίνα, αφήστε το λιμάνι που πάνε να αλλάξουν την σύμβαση που έκανα εγώ τότε και να τους χαρίσουν 25 χρόνια υποχρεωτικά ενοίκια. Αυτή τη στιγμή στα Χανιά γίνονται 200 γάμοι την εβδομάδα  από Κινέζους που έρχονται και παντρεύονται στα Χανιά.  Αυτή τη στιγμή 7 εκατομμύρια Κινέζοι μπήκαν φέτος στο ίντερνετ για να δούνε  τουριστικές πληροφορίες για την Ελλάδα. Τρίτοι δρόμοι υπάρχουν και με τις ΗΠΑ και τέλος  με το Ισραήλ. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έπρεπε να κάνει τέτοιες συμφωνίες...

Η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε έναν εγκλωβισμό όπου οι δανειστές, οι Γερμανοί δηλαδή,  απαγορεύουν να συνομιλούμε με τους Αμερικάνους , με τους Ρώσους και με τους Κινέζους . Αυτό να το ξεχάσουν!      

 

Ερωτηθείς ποιον θα προτείνουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας την επόμενη μέρα

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: 'Οταν θα έρθει η ώρα θα προτείνουμε

 

ΔΗΜ.: Θα είναι κεντροδεξιός ή κεντροαριστερός

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ:  Θα είναι Έλληνας. Ο πρόεδρος δεν έχει ταμπέλες, ο πρόεδρος πρέπει να διαφυλάσσει το πολίτευμα και να μην υπογράφει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου όπως του σφυράει η κυβέρνηση

 

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για τα δημοσκοπικά ευρήματα

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ:  Καθόλου δεν ανησυχώ. Αν ο ελληνικός λαός  μας θέλει αύριο ρυθμιστές στην κυβέρνηση που θα υπάρχει και να ξέρουν ότι εμείς αν στα εθνικά θέματα στραβοπατήσουν θα την ρίξουμε την κυβέρνηση, αν στα θέματα Ορθοδοξίας στραβοπατήσουν θα την ρίξουμε την κυβέρνηση, αν στα θέματα της ελεύθερης ιδιοκτησίας παραστρατίσουν θα την ρίξουμε την κυβέρνηση να ξέρουν ότι οι ΑΝΕΛ είμαστε αυτό που βλέπουνε.

Είμαστε οι ρυθμιστές σήμερα, θα είμαστε οι ρυθμιστές αύριο και εμείς  ούτε εξαγοραζόμαστε ούτε εκβιαζόμαστε ούτε ανταλλάσσουμε καρέκλες με την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.