Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κος Δημήτρης Στρατούλης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Θεωρίες Συνωμοσίας” και στον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την κινδυνολογία που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός χθες στο λόγο του 

 

Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι δεν είναι δυνατόν με μια ξαναζεσταμένη σούπα των εκλογών του 2012 δηλαδή με την απειλή του κινδύνου εξόδου από το ευρώ ή λοιμών , σεισμών και καταποντισμών για την χώρα αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι δυνατόν με αυτή την επιχειρηματολογία να εγκλωβίσουν πάλι και να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει δοκιμαστεί και έχει υποφέρει  από την πολιτική των μνημονίων.

Η άποψή μας είναι ότι το μέλλον του λαού και της χώρας μας  δεν θα το καθορίσουν ούτε τα δημοσιεύματα των ξένων ΜΜΕ ούτε τα παιχνίδια των κερδοσκόπων στα χρηματιστήρια ή στις αγορές . Το παρόν και το μέλλον της  χώρας μας θα το καθορίσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, τους αγώνες του και τη γνώμη του  το πως θα πάνε τα πράγματα.

Και δεύτερον επειδή άκουσα ότι η κυβέρνηση επενδύει στην επιτυχία της , στην αλήθεια και στην ευθύνη αν θεωρεί επιτυχία ότι σαρώθηκαν τα εισοδήματα , ότι τριπλασιάστηκε η ανεργία, ότι το δημόσιο χρέος παραμένει στο 175%,  ότι είναι φτωχοί το 35% των πολιτών με γεια της με χαρά της.

Αν θεωρεί αλήθεια ότι είπε στον ελληνικό λαό ότι φεύγουμε από την Τρόικα και δείχνει το ΔΝΤ στα τέλη του Δεκέμβρη και επανέρχονται με ποιο αποφασιστικό τρόπο με γεια τους με χαρά τους. Και αν θεωρούν ευθύνη το να επικαλούνται Greekexit και πιθανότητα εξόδου από το ευρώ αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι η πλήρης ανευθυνότητα, χτύπημα των ελληνικών τραπεζών , χτύπημα και υπονόμευση της ελληνικής οικονομίας και της χώρας.          

 

Ερωτηθείς αν ισχύει η πρόταση να συμφωνήσουν στην ημερομηνία των εκλογών και να ψηφίσουν για  πρόεδρο Δημοκρατίας

 

Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: Έχει δρομολογηθεί η διαδικασία του προέδρου της δημοκρατίας θεωρούμε ότι οι βουλευτές δεν πρέπει να δώσουν τον αναγκαίο αριθμό των 180 για να εκλεγεί πρόεδρος γιατί αν αυτό το κάνουν στην ουσία δίνουν την συναίνεσή τους να συνεχίσει να κυβερνά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και να εφαρμόζουν τις μνημονιακές πολιτικές τους τις οποίες θεωρούμε καταστροφικές για το λαό και τη χώρα .

Αυτό είναι το δίλημμα της  προεδρικής εκλογής και λέμε με πάρα πολύ καθαρό τρόπο που δεν σηκώνει καμία αμφισβήτηση ότι όποιος από τους βουλευτές και αναφερόμαστε κυρίως σε όσους δεν είναι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ,  δώσουν θετική ψήφο στην πρόταση της κυβέρνησης για την εκλογή ως προέδρου της Δημοκρατίας   του κ. Δήμα είναι σαν να δίνουν θετική ψήφο να συνεχίσουν αυτές οι μνημονιακές πολιτικές και γίνονται αυτόματα συνεργοί και συνένοχοι στην συνέχιση αυτών των καταστροφικών πολιτικών 

 

ΔΗΜ.: Το γεγονός ότι δοκιμάζεται η χώρα και η οικονομία της τόσο σκληρά δεν πρέπει να παίξει κάποιο ρόλο;

 

Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ.: Το γεγονός ότι δοκιμάζεται η χώρα και η οικονομία της τόσο σκληρά πρέπει να παίξει ρόλο στο να μην εκλεχθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας  να πάμε σε εκλογές, να μπουν στην κρίση του λαού οι δυο διαφορετικές και εναλλακτικές πολιτικές που υπάρχουν ή να συνεχίσουμε με αυτές τις μνημονιακές  πολιτικές με τις οποίες υποφέρει και δυστυχεί  ο λαός ή να πάμε με άλλες πολιτικές ακύρωσης των μνημονίων , σκληρής διαπραγμάτευσης για την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους  και αντικατάστασή τους από ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Στις δημοκρατίες πρέπει οι  λαοί να έχουν τη δυνατότητα πάντα να επιλέγουν ή τον ένα ή τον άλλο δρόμο. 

 

Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: Στόχος μας στις εκλογές είναι πάρουμε την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών , τους 151 βουλευτές. Και φυσικά είτε τους πάρει είτε δεν τους πάρει αν είναι πρώτο κόμμα θα κάνει και τις αναγκαίες πολιτικές συμμαχίες με προτεραιότητα στις δυνάμεις της  Αριστεράς και στις αντιμνημονιακές δυνάμεις.

 

Για την αναθεώρηση του συντάγματος

 

Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: Η αναθεώρηση του συντάγματος δεν θα γίνει μετά το 2020. Η αναθεώρηση του συντάγματος θα μπει μπροστά από την νέα κυβέρνηση αφού θα γίνουν εκλογές, η νέα κυβέρνηση θα φέρει πρόταση στην Βουλή για αναθεώρηση του συντάγματος και με βάση αυτή θα διαμορφωθούν  διαδικασίες  οι οποίες με βάση και όσα προβλέπει το σύνταγμα θα είναι και πολύ πριν από το 2020.