Η ανεξάρτητη βουλευτής, κα Μίκα Ιατρίδη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, είπε:

Ερωτηθείσα ποια θα είναι η θέση της στην ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας

Μ.ΙΑΤΡΙΔΗ: Δεν πρόκειται να απολογηθώ σε καμία κομματική ηγεσία για την επιλογή την οποία θα κάνω , θα απολογηθώ μόνο στην συνείδησή μου και στην συνείδηση του Δωδεκανησιακού λαού. Η απορία όλων θα λυθεί την Τετάρτη, το ζητούμενο είναι ποια είναι η επόμενη μέρα για τους Έλληνες και όλα τα υπόλοιπα θέματα θα λυθούν την μέρα της ψηφοφορίας.  Σαν Ελληνίδα βουλευτής που δεν φοβάται να επιλέξει με υπευθυνότητα  αυτό που πιστεύει ότι είναι σωστό για τον τόπο της θα είναι ανάλογη και η στάση μου στην Βουλή στην ψηφοφορία.

 

Μ.ΙΑΤΡΙΔΗ: Το τελευταίο διάστημα δυστυχώς οι ανεξάρτητοι βουλευτές στοχοποιούμαστε καθημερινά ως πιθανοί κριτές για το μέλλον της χώρας είτε πάμε σε εκλογές είτε δεν πάμε και άδικα κουβαλάμε τόσο μεγάλο φορτίο της επιλογής που θα γίνει. Εγώ θα ακολουθήσω την συνείδησή μου μακριά από εξαρτήσεις και μακριά από κόμματα. Οι βουλευτές θα μιλήσουν έμπρακτα στην ψηφοφορία τόσο αυτή την Τετάρτη όσο  και στις επόμενες οι οποίες θα έρθουν.

 

Ερωτηθείσα αν θα έχει την ίδια στάση και στις τρεις ψηφοφορίες

 

Μ.ΙΑΤΡΙΔΗ: Εφόσον δεν αλλάξουν οι συνθήκες και οι καταστάσεις βεβαίως θα έχω την ίδια στάση.

 

Για τον κ. Δήμα

 

Μ.ΙΑΤΡΙΔΗ: Τον κ. Δήμα δεν τον γνωρίζω προσωπικά παρόλο που τον εκτιμώ και έχω δει την πορεία του όμως η συζήτηση έχει μετατοπιστεί στο τι θα γίνει την επόμενη μέρα, το τι θα προκύψει για τη χώρα και τι όχι. Δεν έχει επικεντρωθεί η συζήτηση στο πρόσωπο του υποψηφίου. Δεν έχει επικεντρωθεί η συζήτηση στο πως θα μπορούσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να βοηθήσει να εξυψωθεί το φρόνημα των Ελλήνων  που νιώθουν πολύ μεγάλη προσβολή  από τους δανειστές, από την Τρόικα και από τις πιο δυνατές χώρες που μας κουνούν το δάχτυλο.   

 

Ερωτηθείσα αν θα κατέβει ως υποψήφια βουλευτής σε ενδεχόμενες εκλογές

 

Μ.ΙΑΤΡΙΔΗ: Δεν λαμβάνω τις αποφάσεις μου ανάλογα με το  κόμμα στο οποίο βρίσκομαι ούτε με κριτήριο αν θα επανεκλεγώ  ή όχι βουλευτής. Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα το δω όταν προκύψει, αυτό που προέχει τώρα για μένα είναι να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις σε προσωπικό επίπεδο όσο και στο τι θα γίνει με τη χώρα και την οικονομία. Θα το δω στην πορεία.  

 

Ερωτηθείσα αν έχει πάρει την απόφασή της για το τι θα ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές

 

Μ.ΙΑΤΡΙΔΗ: Βεβαίως, το ότι έχουμε στοχοποιηθεί οι ανεξάρτητοι βουλευτές και επειδή δεν κρυβόμαστε πίσω από τις αποφάσεις ενός στενού κομματικού ηγετικού πυρήνα   αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι αποφάσεις οι οποίες πρέπει να ληφθούν.

Έχω αποφασίσει για το τι θα κάνω, έχω δείξει από την πρώτη στιγμή ποιες είναι οι απόψεις μου, έχω παραμείνει  σταθερή στη θέση μου και στην στάση μου και από εκεί και πέρα θα κριθώ και εγώ από τους συμπατριώτες μου για το τι στάση θα τηρήσω. Θα το δείξω έμπρακτα στις ψηφοφορίες.

Έχω αποφασίσει και θα συνεχίζω να αποφασίζω με γνώμονα το καλό των Ελλήνων, όχι με βάση το δικό μου κομματικό συμφέρον.