Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ , κος Άδωνις Γεωργιάδης , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την επιστράτευση του φόβου από πλευράς ΝΔ

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:  Όταν ακούμε τον υποψήφιο πρωθυπουργό να λέει ότι θα παίζει λύρα και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη με συγχωρείτε αλλά κάθε λογικός άνθρωπος θα πρέπει να ανησυχεί.  

 

Για το ότι ο κ. Σαμαράς έλεγε τα ίδια το 2011 με αυτά που λέει σήμερα ο κ. Τσίπρας

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τρεις μήνες μετά από αυτή την ομιλία ο Σαμαράς κλήθηκε να απαντήσει σε ένα δίλημμα και προσωπικό “να πάρω 50% και να είμαι πρωθυπουργός της δραχμής ή να πάρω 20% και να είμαι πρωθυπουργός του ευρώ;” Και πήρε ευτυχώς σωστή επιλογή.

Όταν ο υποψήφιος πρωθυπουργός λέει θα παίζω την λύρα και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη οι αγορές οι οποίες δεν μπορούν να ελεγχθούν από τις ΗΠΑ , δεν μπορούν να ελεγχθούν από την ΕΕ θα ελεγχθούν από τον Αλέξη  αν αυτό το πιστεύετε, τι να πω!

Η ΝΔ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ , ο κ. Τσίπρας δεν ελέγχει το ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Σαμαράς την ΝΔ . Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που έχει 72 διαφορετικές γνώμες .

 

Για το email της Capital

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σήμερα το Euronews today έχει μια ανάλυση τις κινήσεις που έχει κάνει η Capital μετά την επίσκεψη Σταθάκη στο ελληνικό χρηματιστήριο και η αυθεντικότητα του mail  αποδεικνύεται εκ του ότι η Capital πουλάει από εκείνη την ημέρα στο ελληνικό χρηματιστήριο  τα πάντα σε όποια τιμή μπορέσει. Δηλαδή αυτό που έλεγε το mail “πουλήστε τα πάντα και φύγετε” το έχει κάνει πράξη και πουλάει μάλιστα και με ζημιά.

 

Για τις δαπάνες στο χώρο της υγείας

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Για πρώτη φορά στην  Ελλάδα Σεπτέμβριο και Οκτώβριο έχουμε μείον 60% στην συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων.

Για πρώτη φορά οι δαπάνες στο χώρο της υγείας ελέγχονται και οι δαπάνες της υγείας είναι το 1/3 του εξωτερικού χρέους της χώρας μας. Η μεγαλύτερη κλοπή όλων των αιώνων έχει γίνει σε αυτό τον τομέα, αυτή η κυβέρνηση πήρε μέτρα και το ελέγχει για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Αντιμετωπίζουμε στις μεταρρυθμίσεις  αυτούς οι οποίοι μας έκλεβαν και όταν το κάναμε είχαμε 200 να φωνάζουν στα παράθυρα τώρα που ελέγχονται οι διαγνωστικές εξετάσεις δεν βγαίνει κανένας να μιλήσει. Άρα αυτή η κυβέρνηση κάνει  έργο.        

 

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι προβλέπονται μειώσεις των επικουρικών συντάξεων  το 2015 και ότι το ΔΝΤ ζητάει να υπάρξουν περαιτέρω παρεμβάσεις στους μισθούς και στις συμβάσεις αορίστου

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η έκθεση του ΔΝΤ δεν είναι μόνο για την Ελλάδα αλλά για μια σειρά χωρών, είναι πάγια η αντίληψη του ΔΝΤ το  οποίο πιστεύει σε ελαστικότερες μορφές εργασίας. Οφείλω να πω ότι έχω και εγώ την ίδια γνώμη, οι χώρες που έχουν ελαστικότερη νομοθεσία εργασίας έχουν πάντα μικρότερη ανεργία από τις χώρες που έχουν κλειδωμένες σχέσεις όπως ήμασταν και εμείς πριν από μερικά χρόνια και πάμε να ξεκλειδωθούμε.

Το ότι λέει το ΔΝΤ ποια είναι η άποψή του δεν έχει σχέση με το τρέχον πρόγραμμα. Το ΔΝΤ είναι ένας από τους τρεις εταίρους της Τρόικα και αυτά που είναι να γίνουν είναι ήδη προσυμφωνημένα. Μέσα στο πρόγραμμα το οποίο έχουμε δεν προβλέπεται περαιτέρω μείωση βασικού μισθού στην Ελλάδα. Για τις  επικουρικές συντάξεις έχουμε ψηφίσει το νόμο περί της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που αυτό σημαίνει ότι οι επικουρικές συντάξεις ζουν με τα δικά τους τα λεφτά δηλαδή αν κάνουν σωστή διαχείριση οι συντάξεις θα διατηρούνται, αν η διαχείριση είναι λάθος οι συντάξεις θα πέφτουν . Αυτό θα συμβαίνει εσαεί πια δεν έχει να κάνει με το '15, το '16, το '18.  Λέω ότι οι επικουρικές συντάξεις δεν μπορούν  να παίρνουν χρήματα από το κρατικό προϋπολογισμό διότι είναι αλληλόχρεος λογαριασμός, τα δε ταμεία τα επικουρικά τα περισσότερα έχουν φαλιρίσει διότι κατά το παρελθόν δίνανε περισσότερες  από τις ανταποδοτικές εισφορές των συνταξιούχων σε συντάξεις και παροχές.    

 

Ερωτηθείς αν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όλα είναι ανοιχτά, η πίεση της κοινωνίας είναι μεγάλη.

 Με πιάνει κόσμος στο δρόμο και μου λέει να μην γίνουν εκλογές αυτό θα

φτάσει και στους ανεξάρτητους βουλευτές αναμφίβολα.