Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ , κος Πάνος Σκουρλέτης , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Το πιο επικίνδυνο από όλα  είναι ότι ο κ. Σαμαράς έχει υιοθετήσει μια ακραία προεκλογική κατ' ουσίαν  τακτική όπου δεν διστάζει να σέρνει ο ίδιος τον χορό της κινδυνολογίας. Νομίζω ότι δεν υπάρχει προηγούμενο πρωθυπουργού στον ευρωπαϊκό χώρο τα τελευταία σαράντα χρόνια. 

ΔΗΜ.: Το ίδιο κάνει και ο κ. Τσίπρας, φέρνει το χορό του λαϊκισμού. Όταν λέει ότι θα παίζει λίρα για να χορεύουν οι αγορές  αυτό είναι λαϊκισμός  γιατί όπως έλεγε και ο κ. Γεωργιάδης είναι εξαιρετικά δύσκολο ένας πρωθυπουργός μιας τόσο μικρής χώρας να παίζει λίρα και να χορεύουν οι αγορές στην Αμερική και στο Βερολίνο.

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Δεν ξέρω αν είναι λαϊκισμός εγώ δεν το ακούω έτσι εγώ ξέρω ότι ο ελληνικός λαός χορεύει στο ρυθμό της Τρόικας τα τελευταία πεντέμισι χρόνια με ολέθρια αποτελέσματα για την ζωή του και οι οργανοπαίχτες ήταν ο Σαμαράς , ο Παπανδρέου , ο Παπαδήμος .

ΔΗΜ: Να πούμε την αλήθεια στον κόσμο γιατί για παράδειγμα δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι μπορεί αυτή η τόσο μικρή χώρα να επηρεάζει τις αγορές στην Αμερική και στις Βρυξέλλες.

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Αυτό σημαίνει ότι δεν τις επηρεάζει ούτε προς τη μια ούτε προς την άλλη κατεύθυνση διότι δεν μπορεί μια τόσο μικρή χώρα να δημιουργήσει μια αναστάτωση τόσο μεγάλη και την ίδια στιγμή να είναι αμελητέα η οποιαδήποτε πολιτική αλλαγή συμβεί σε αυτή τη χώρα, είναι αντιφατικό. Άρα αυτοί επιστρατεύουν τις αγορές κατά το δοκούν και κάνουν μια ερμηνεία όπως τους συμφέρει.

 

Για τις δηλώσεις του κ. Λαπαβίτσα

 

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ:  Τι σχέση έχει ο κ. Λαπαβίτσας με το ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έχει . Ήταν ποτέ στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε ποτέ συνεργάτης του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ; Όχι. 

 

Για τη δήλωση του κ. Λαφαζάνη  “δεν μπορεί κάνεις να μας αφαιρέσει το δικαίωμα των μονομερών ενεργειών”  και αν η πολυγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης

 

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Το συγκεκριμένο παράδειγμα δεν αποτελεί κανενός είδους επιβεβαίωση μιας εκτίμησης που μπορεί να έχει κάποιος αν υπάρχει πολυγλωσσία στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούμε καταρχήν να παίρνουμε αποσπασματικά σε μια συνέντευξη που λέγονται πολλά μια φράση και να προσπαθούμε να βγάλουμε διάφορα συμπεράσματα. Αλλά αν θέλουμε τελικά να μιλήσουμε για μονομερείς ενέργειες ή όχι τότε ο πρώτος ο οποίος έχει κάνει πράξη κατά τα λεγόμενα των ιδίων τις μονομερείς ενέργειες είναι η κυβέρνηση και με τον περσινό προϋπολογισμό και με τον σημερινό. Ο πρώτος που έχει σκίσει τα μνημόνια είναι ο κ. Σαμαράς όταν στις ευρωεκλογές έλεγε ότι σκίζω κάθε μέσα μία -μία τις σελίδες.

Θέλω να πω ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτού του είδους η συζήτηση και ο κόσμος έχει ανάγκη να ακούσει αλήθειες  και να επιλέξει ανάμεσα σε προγράμματα και προτάσεις. Όλα τα άλλα είναι κινδυνολογία, είναι συσκότιση των πραγματικών διλημμάτων δεν μπορούμε εμείς να μπούμε σε αυτή την ιστορία.        

 

Για τα δημοσκοπικά ευρήματα

 

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Τα δικά μας τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Εισπράττετε εσείς μέσα στην κοινωνία καμία διάθεση του κόσμου να δοθεί παράταση σε αυτή την εφαρμοζόμενη πολιτική;  Κανείς δεν το θέλει. 

 

Ερωτηθείς πως θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει τις θέσεις του σε ένα αρνητικό ευρωπαϊκό περιβάλλον και με έναν αρνητικό ευρωπαϊκό Τύπο

 

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Καταρχήν δεν είναι σύσσωμος ο ευρωπαϊκός Τύπος και τα δημοσιεύματα ποικίλουν. Για παράδειγμα εγώ διάβασα από την Ιταλία ένα δημοσίευμα όπου λέγανε “μακάρι η Ελλάδα και ο Τσίπρας να σώσει  την Ιταλία” αναφερόμενοι στην πίεση που μπορεί να τεθεί εκ μέρους της Ελλάδας να ανοίξει μια συζήτηση για τις κεντρικές βασικές στρατηγικές της Ευρώπης απέναντι στην οικονομική κρίση γιατί γνωρίζετε ότι το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ μικρό. Το μέγεθος της Ιταλικής όμως που έχει πάρα πολλά και μεγάλα προβλήματα και δεν θα μπορεί για πολύ ακόμη να τα κουκουλώνει είναι πολύ μεγάλο και κινδυνεύει να τα τινάξει όλα στον αέρα. Όπως διάβασα δημοσιεύματα αμερικάνικου
Τύπου όπου λέγανε ότι αυτοί οι οποίοι μιλάνε και σωστά για την ανάγκη χαλάρωσης  των δημοσιονομικών πολιτικών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΠΟΔΕΜΟΣ και ακούστε τους . Δεν είναι λοιπόν σύσσωμος ο Τύπος όπως δεν είναι σύσσωμος και ο πολιτικός κόσμος εκείνη η οποα είανι καθαρή είναι η ΚΟΜΙΣΙΟΝ αλλά είναι λογικό. 

 

ΔΗΜ: Σε αυτούς θα απευθυνθείτε και εσείς όμως

 

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ:  Δεν είναι το μοναδικό κέντρο, απευθυνόμαστε και στις πολιτικές ηγεσίες , απευθυνόμαστε και στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και στα ευρωπαϊκά κόμματα. Αλίμονο αν όλα αυτά συρρικνώνονται σε μια  επιτροπή η οποία είναι και δοτή

 

ΔΗΜ: Ακούσατε την κα Βούλτεψη που είπε ότι οι πρόωρες εκλογές ίσως  να εκληφθούν ως πιστωτικό γεγονός από τους διεθνείς οίκους;

 

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Αυτό το πράγμα είναι ανατριχιαστικό και επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να τα παίξει όλα για όλα υπονομεύοντας την ίδια την οικονομία και την ζωή στον τόπο.

Λειτουργεί σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία από μεριά της. Δεν μπορούν να μιλάνε αυτοί στο όνομα της σταθερότητας τη στιγμή που την δυναμιτίζουν καθημερινά.