Επίσκεψη στα Χανιά και στο Ρέθυμνο πραγματοποιεί, ο Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός στα πλαίσια της παρουσίασης της νέας ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027 ).

 

Η ενίσχυση ενός βιώσιμου και ανταγωνιστικού γεωργικού τομέα, ο οποίος θα συμβάλλει σημαντικά στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής Αγροτικής Ανάπτυξης, ΚΑΠ 2021 -2027.

 

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Terra Creta, τον Υπουργό υποδέχτηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Νεκτάριος Δαδής και ο Γενικός Διευθυντής κ. Φώτης Σουσαλής. Ο Υπουργός ξεναγήθηκε στο υπερσύγχρονο ελαιουργείο της εταιρίας, καθώς και στη μονάδα τυποποίησης.

 

Παράλληλα, έγινε γευσιγνωσία ελαιόλαδου, με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Terra Creta Grand Cru, βραβευμένο στο διαγωνισμό Mario Sonilas 2021, όπου και κατέκτησε  την υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει ποτέ ελληνικό ελαιόλαδο στον συγκεκριμένο διαγωνισμό από το 2008.

 

Η Terra Creta προσεγγίζει το προϊόν ολιστικά συνεργαζόμενη με ομάδες παραγωγών υπό την παρακολούθηση γεωπόνων, ενώ παράλληλα λειτουργεί ένα πρωτοποριακό ελαιουργείο και σύγχρονη μονάδα τυποποίησης υψηλής δυναμικότητας. Η φιλοσοφία της βασίζεται στην παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας που παράγονται με βιώσιμες πρακτικές. Έχει αναλάβει πρωτοβουλίες στον τομέα της βιώσιμης ελαιοκαλλιέργειας και καινοτομεί με προϊόντα όπως το ελαιόλαδο σε spray και η ιχνηλασιμότητα των προϊόντων ελαιόλαδου.

 

Με έδρα την καρδιά των διάσημων ελαιώνων του Κολυμβαρίου Χανίων και με απόλυτη προσήλωση στην ποιότητα εξάγει ήδη τα προϊόντα της σε 45 χώρες. Έχει αποσπάσει περισσότερες από 150 διακρίσεις ποιότητας σε διεθνείς διαγωνισμούς, γεγονός που την τοποθετεί σε κορυφαία θέση στις εξαγωγές τυποποιημένου ελληνικού ελαιόλαδου, εξάγοντας το 95% της παραγωγής της.

 

Η Terra Creta ανήκει στον Όμιλο επιχειρήσεων IOGR με επικεφαλής τον Κρητικό επιχειρηματία Ιωάννη Γρύλο, ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος Όμιλος που απασχολεί πάνω από 5.000 εργαζόμενους, ενώ δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων.

 

 

W: https://www.terracreta.gr/

E: [email protected]

FB: https://www.facebook.com/terracreta

IG: https://www.instagram.com/terracretaoliveoil/?hl=en

LI: https://www.linkedin.com/company/terra-creta-s.a./

YT: https://www.youtube.com/terracreta