Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Χρήστος Δήμας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, είπε:

Ερωτηθείς αν θα είναι ο κ. Στ. Δήμας  επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας

 

Χ.ΔΗΜΑΣ: Αυτό δεν το ξέρω είναι κάτι το οποίο μένει να το δούμε στις 29 του μηνός. Είναι κάτι το οποίο θα το αποφασίσουν οι 300 της Βουλής.

 

Ερωτηθείς τι ήταν αυτό που τον έκανε να ασχοληθεί με την πολιτική

 

Χ.ΔΗΜΑΣ: Αποφάσισα να αφήσω μια πολύ καλή δουλειά που είχα στον ιδιωτικό τομέα και επειδή είχα πολιτικές ανησυχίες και επειδή με ενδιέφερε, πήρα όμως ένα μεγάλο ρίσκο για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία και είμαι τυχερός που οι συμπατριώτες μου με ψήφισαν και με επέλεξαν στην Βουλή. 

 

Ερωτηθείς αν βλέπει πιθανό να σπάνε οι κομματικές γραμμές σε σχέση με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας

 

Χ.ΔΗΜΑΣ: Είχαμε μια σημαντική δήλωση από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ όπου είναι κατά κάποιο τρόπο σαν να αλλάζουνε λίγο τα δεδομένα. Για τους ΑΝΕΛ  ισχύει αυτό το οποίο έχει πει ο πρόεδρός τους. Εγώ δεν μπορώ να σας πω ότι κάνω συζητήσεις με τους βουλευτές για το τι θα ψηφίσουν, είναι δικό τους ζήτημα αλλά υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το ότι θα βρεθούν οι 180.

ΔΗΜ: Σε εσάς έχουν έρθει από τους ανεξάρτητους βουλευτές, τους ΑΝΕΛ , τη ΔΗΜΑΡ να σας πουν ότι “εγώ θέλω να ψηφίσω τον πατέρα σου για πρόεδρο αλλά διστάζω ή φοβάμαι την κομματική γραμμή” ή δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο;

 

Χ.ΔΗΜΑΣ: Έχουν έρθει. Έχουν εκφραστεί όχι μόνο σε μένα,  αρκετοί βουλευτές, όχι πάρα πολύ μεγάλος αριθμός ικανός όμως για να φτάσουμε τους 180 ότι θα ήταν καλό να εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.