Ο ανεξάρτητος βουλευτής , κος Γιώργος Κασαπίδης , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς ποια θα είναι η στάση του στην ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας

 

Γ.ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Δεν έχω αποφασίσει ακριβώς τι θα κάνω προσπαθώ όμως μαζί με άλλους συναδέλφους  μετ' επιτάσεως μέχρι και την τελευταία στιγμή να πιέσουμε και να πείσουμε σαφώς τους  αρχηγούς των κομμάτων να αναλάβουν την πρωτοβουλία ώστε να προκύψει αυτό που είχαμε προτείνει πριν από τρεις μήνες  η εθνική συνεννόηση και να καταλήξουμε έστω σε μια συμφωνία σε θέματα τα οποία είναι με ουσιαστικό περιεχόμενο με πραγματική πολιτική και όχι με τυπική διαδικασία. Δηλαδή μας ενδιαφέρει η ενότητα του ελληνικού λαού και του πολιτικού κόσμου της χώρας ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τα δύσκολα που έρχονται αυτή την περίοδο όποιες και είναι οι εξελιξεις είτε με εκλογές είτε χωρίς εκλογές  

 

Για την σημερινή συνάντηση των ανεξάρτητων  βουλευτών

 

Γ.ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Θα είμαστε οι ανεξάρτητοι βουλευτές από την κοινοβουλευτική μας ομάδα που συζητάμε εδώ και τέσσερις πέντε μήνες και εκφράζουμε την ανησυχία και την διατυπώσαμε κατά την διάρκεια της συζήτησης της ψήφου εμπιστοσύνης  στην Βουλή και είπαμε ότι για μας το πρόταγμα είναι εθνική συνεννόηση και είχαμε προτείνει τότε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού χωρίς να αποκλείουμε ή να υποδεικνύουμε πρόσωπα ή συνεργασίες απλά πιστεύουμε ότι πρέπει να συμμετέχει όλος ο πολιτικός κόσμος εφόσον πραγματικά έχει την αγωνία για το καλό της χώρας.

 

Ερωτηθείς αν μπορεί να γίνει με επικεφαλής τον  πρωθυπουργό η εθνική συνεννόηση

 

Γ.ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Είμαι πολύ αδύναμος για να υποδείξω αν θα πρέπει να είναι ή να μην είναι ο σημερινός πρωθυπουργός σε αυτή την συνεννόηση ή σε αυτό το σχήμα που θα προκύψει. Την δύναμη την έχουν, βάση των ποσοστών αλλά και των δημοσκοπήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Αν τα δύο μεγάλα κόμματα προ των πυλών αυτών των εξελίξεων που είναι δύσκολες για να μην πω πολεμικές γιατί βλέπουμε τι γίνεται στην γειτονιά μας βλέπατε τι γίνεται στην Λιβύη, στην Αίγυπτο, βλέπουμε τι γίνεται στην Ρωσία . Όταν τα διεθνή funds στραγγαλίζουν την υπερδύναμη του κόσμου οικονομικά ρίχνοντας την τιμή του πετρελαίου για να περιορίσουν τα έσοδα δραστικά αυτής της υπερδυνάμεως  καταλαβαίνετε ότι είναι αδίστακτα τα funds για την Ελλαδίτσα μας. Για αυτό λέω ότι είναι δύσκολα όποιες και να είναι οι εξελίξεις, όποιος και να είναι μετά τις εκλογές ή χωρίς εκλογές το να είναι μόνος του θα είναι πολύ πιο δύσκολο από το να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε την όποια διαπραγμάτευση.        

Εγώ μέχρι και την τελευταία ψηφοφορία θα προσπαθώ να αναδείξω αυτή την πρόταση. Εμείς ως ανεξάρτητοι έχουμε πιο αντικειμενική άποψη εντελώς ανιδιοτελή γιατί ήδη έχουμε ξεκαθαρίσει ότι εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε κάποιο σχήμα γιατί μας έχουν διαγράψει τα κόμματά μας οπότε αν γίνουν αύριο εκλογές ούτε πρόκειται κανείς από εμάς, πιστεύω, να κάνει κάποια συναλλαγή ουσιαστικά παραιτούμενος από τις αρχές και τις αξίες που προασπιστήκαμε με το τίμημα της διαγραφής μας αλλά το λέμε γιατί μας πονάει πραγματικά η χώρα. 

Ελπίζω μέχρι την τρίτη ψηφοφορία να διαμορφωθούν αυτές οι συνθήκες που να επιτρέψουν στους αρχηγούς να δουν την πραγματικότητα πέρα και έξω από τους εγωισμούς ή τις όποιες  αντιθέσεις που τους φέρνουν αντιμέτωπους. 

 

Ερωτηθείς τι θα κάνει στην τρίτη ψηφοφορία

 

Γ.ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Θα δούμε  τι θα κάνω στην τρίτη ψηφοφορία όπως  και τότε με το μνημόνιο κανένας δεν περίμενε ότι μπορεί να διαφωνήσω, κάθισα σκέφτηκα και είδα λίγο πιο μακριά και αυτό θέλω να κάνω και τώρα. Δεν το έχω ξεκαθαρίσει ακόμα μέσα μου γιατί είναι αρκετές οι παράμετροι που δυστυχώς και στο δημόσιο διάλογο αυτό δεν λέγεται από τους περισσότερους.

 

Ερωτηθείς αν έχουν επικοινωνήσει κάποιοι από την κυβέρνηση για να τον πείσουν

 

Γ.ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Επισήμως όχι δεν έχει γίνει κάτι προς την κατεύθυνση αυτή αλλά και από την πλευρά μου έχω διατυπώσει την άποψή μου και είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω να σφυρηλατήσουμε την ενότητα έστω για αυτό το διάστημα.