Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Αλέξης Μητρόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Κεντρικό Μαγκαζινο” με τις δημοσιογράφους Λίζα Δουκακάρου και Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Με αφορμή τη πρότασή του να συσταθεί ειδική επιτροπή ακόμα και ειδικό δικαστήριο για την κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου και Παπανδρέου  

Α.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο πρόεδρός μας από την Μαδρίτη προχθές είπε εξεταστική για το μνημόνιο, εγώ στα βιβλία μου έχω δηλώσει ότι δύο γεγονότα της πρόσφατης μνημονιακής ιστορίας την υπαγωγή στο ΔΝΤ και την παράδοση της κυριαρχίας της χώρας  έναντι δανεισμού διότι αυτό συνέβη με το μνημόνιο Παπαδήμου, πρέπει να ερευνηθούν και είπα εξεταστική και αν αυτό οδηγήσει και σε δικαστήριο θα το δούμε.

Εμείς γεγονότα περιόδους πρέπει να διερευνήσουμε, πως υπαχθήκαμε, γιατί υπαχθήκαμε με τι στοιχεία γιατί μπορεί να βγαίνει τώρα ο Παπανδρέου να και ζητάει την παλινόρθωση του και μπορεί στο βάθος να βλέπει και την επαναπρωθυπουργοποίηση του κλπ αλλά δεν πρέπει να απολογηθεί, να πει σε μια επιτροπή της Βουλής για το πως κατέληξε, γιατί κατέληξε, αν τον πίεσαν, αν μόνος του το αποφάσισε και ούτω καθεξής.

Οι δύο περίοδοι αυτοί πρέπει να ερευνηθούν ενδελεχώς και βαθέως.

Επειδή την περίοδο Παπαδήμου ο κ. Δήμας ήταν υπουργός Εσωτερικών και όσοι μελετάμε τα μνημόνια, όσοι έχουμε  εμβαθύνει στον όγκο των μνημονιακών θεμάτων είδα ότι κατά την περίοδο που ήταν υπουργός οι βασικότερες αποφάσεις για τις ρήτρες παράδοσης της κυριαρχίας και κυρίως η εμβάθυνση της εσωτερικής υποτίμησης, η Βουλγαροποίηση των μισθών αποφασίστηκε εκείνη την περίοδο.

Λέμε να διερευνηθούν οι δύο περίοδοι χωρίς να αφήνω την  περίοδο την τελευταία απέξω και κυρίως χωρίς να λέω ότι σώνει και καλά κάποιοι θα παραπεμφθούν αλλά θα πρέπει να ερευνηθούν με εξεταστικές επιτροπές και όπου οδηγήσουν. Δεν μπορούν οι δύο αυτές σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις με τόσο καταστροφικές συνέπειες για το λαό μας να μην ερευνηθούν.   

ΔΗΜ: Δεν πιστεύετε ότι αυτή τη χρονική στιγμή αυτό  μπορεί να ήταν ανασταλτικό στοιχείο για όσους θα ήθελαν να έρθουν κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ ;

Α.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Λησμονείτε  ότι πολλοί βουλευτές οι περισσότεροι ανεξάρτητοι αποστασιοποιήθηκαν, διαγράφηκαν, λοιδωρήθηκαν λόγω αυτής της πολιτικής. Άρα λοιπόν όσοι αγιοποιούν πρόσωπα θα πρέπει να ξέρουν ότι και συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία κούρεψαν τις καταθέσεις, τα οποία  αφαίρεσαν τα δώρα από τους συνταξιούχους άρα τι θα πει όποιος εκλεγεί στους συνταξιούχους; Είναι πολιτική η αναφορά, δεν μίλησα για ποινικές και άλλες ευθύνες αλλά μια εξεταστική επιτροπή θα κρίνει γεγονότα και αποφάσεις και ότι μείνει ως ανοιχτό προς ερεύνηση.