Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του πανεπιστημίου Αθηνών, κος Ζαχαρίας Τριγάζης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Ζούμε Αληθινά” και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή την απεργιακή τους κινητοποίηση

 

Ζ.ΤΡΙΓΑΖΗΣ:Κάνουμε απεργία γιατί σε λίγες μέρες λήγει ο χρόνος διαθεσιμότητας των υπαλλήλων και οι συνάδελφοί μας εν είδει χριστουγεννιάτικου μπουναμά απολύονται και βγαίνουν την ανεργία. Και όχι μόνο αυτό τα πανεπιστήμια συνολικά και ιδιαίτερα το πανεπιστήμιο της Αθήνας οδηγούνται σε αδυναμία λειτουργίας που μαζί με το πρόβλημα των οικονομικών με δεδομένο ότι η επιχορήγηση έχει μειωθεί 74% στο πανεπιστήμιο της Αθήνας, η Τριτοβάθμια εκπαίδευση οδηγείτε σε κατάρρευση.   

Το πανεπιστήμιο της Αθήνας το 2010 είχε 44 εκατομμύρια επιχορήγηση και το 2015 προβλέπεται 11,5 εκατομμύρια που σημαίνει ότι δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα, το νερό , το πετρέλαιο.

Πολλά τμήματα του πανεπιστημίου Αθηνών διπλασιάστηκαν σε φοιτητές, μειώνεται το προσωπικό που υποστηρίζει τους φοιτητές και την εκπαιδευτική διαδικασία, μειώνεται το διδακτικό προσωπικό γιατί δεν αναπληρώνεται όλα αυτά τα χρόνια και αυξάνονται οι ανάγκες για εκπαίδευση. 

Είμαστε αποφασισμένοι και τους ανθρώπους να υπερασπιστούμε, τη δουλειά τους  γιατί τα πανεπιστήμια οδηγούνται σε αδυναμία λειτουργίας αλλά ταυτόχρονα μας ενδιαφέρει να υπερασπιστούμε την ίδια την τριτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα των νέων να μορφωθούν. Αν μια πολιτεία δεν φροντίζει την νεολαία της δεν υπάρχει μέλλον.