Η βουλευτής της ΝΔ, κα Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείσα ποιο νούμερο θα θεωρούσε θετικό για την δημιουργία και του κλίματος στη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας

 

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν νομίζω ότι είναι θέμα αριθμητικής, είναι θέμα βαθιά πολιτικό και το πρόβλημα είναι ότι το πολιτικό μας σύστημα δηλαδή εμείς όλοι  εμφανίζουμε μια απίστευτη ανωριμότητα. Μία ανωριμότητα την ώρα που η αγορά στενάζει, την ώρα που τα μαγαζιά προσπαθούν να σταυρώσουν πελάτη, την ώρα που ο κόσμος έχει απίστευτα οικονομικά προβλήματα και παλεύει να τα βγάλει πέρα εμείς δίνουμε την εικόνα ενός πολιτικού συστήματος που μαλλιοτραβιέται. Όπου ο ένας απειλεί με ειδικά δικαστήρια και ο άλλος δεν ξέρω τι λέει και έχουμε ξεφύγει τελείως από την ουσία του θέματος. Εγώ έχω μια μεγάλη και βαθιά απογοήτευση από την κατάσταση.         

 

Για το ότι θυμίσει η κατάσταση την εποχή Τρικούπη -Δεληγιάννη

 

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αν από την εποχή του Τρικούπη και του Δεληγιάννη έχοντας περάσει δια πυρός και σιδήρου εμείς οι Έλληνες εξακολουθούμε και έχουμε την ίδια κατάρα κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μπορούν να συμφωνούν οι Ισπανοί, να συμφωνούν οι Πορτογάλοι, να υπάρχει ένα μίνιμουμ συναίνεσης σε όλες τις χώρες που βρίσκονται σε αυτή την άγρια κρίση και εμείς από την άλλη μεριά να συνεχίζουμε κατ' αυτό το τρόπο τον βάρβαρο.

Εάν η Ελλάδα είχε προχωρήσει από την πρώτη στιγμή και είχαμε κάνει τις διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε να είχαμε κάνει θα είχαμε βγει πριν από δύο χρόνια από το μνημόνιο. Αυτή είναι η πραγματικότητα και το πρόβλημα είναι ότι αυτό το ξέρουνε όλοι, δεν είναι ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος έχει το άλλοθι της άγνοιας, κανένας δεν το έχει σήμερα.

Νιώθω καμιά φορά ότι δεν μπορεί να είμαι μόνο εγώ η μόνη μάνα η οποία σκέφτεται τα παιδιά και τα εγγόνια του κόσμου για το πως θα ζήσουν σε μια χώρα που ενδεχομένως  κινδυνεύει να ξαναξεκινήσει από την αρχή με ένα νέο μνημόνιο πολύ χειρότερο αυτού του οποίου είχαμε.

Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε στην κόψη του ξυραφιού.

Είναι καλό ότι πήγε ο κ. Τσίπρας και είδε τον κ. Προβόπουλο, εγώ χάρηκα πάρα πολύ διότι είναι βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας μιάμιση ώρα και ο κ. Δραγασάκης  άκουσαν από τον κ.Προβόπουλο σοβαρά πράγματα, άκουσαν νούμερα, ημερομηνίες άκουσαν πραγματικότητες και αυτές δεν αλλάζουνε. Δεν υπάρχει σήμερα μια παγκόσμια οικονομική συμφωνία κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ξυπνάνε οι αγορές παγκοσμίως και σκέφτονται πως θα βλάψουν τον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν είμαστε σοβαροί άνθρωποι όταν λέμε τέτοια πράγματα.

Αν με βλέπετε εμένα σήμερα τόσο ανήσυχη και πολύ πιο ανήσυχη από το 2012 είναι γιατί η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι έχουν σηκώσει οικονομικό οχυρό γύρω από την υπόλοιπη Ευρώπη, αυτή είναι η διαφορά μας με το 2012. Αυτό που φοβάμαι εγώ είναι ότι θα μας δείχνουν με το δάχτυλο ως το σκιάχτρο της Ευρώπης, θα λένε δηλαδή κοιτάξτε τι πάθανε οι Έλληνες οι οποίοι εννοούσαν να ακολουθήσουν την λογική του λαϊκισμού και εσείς λαϊκιστικά κινήματα που έχετε Πεπεγκρίλο ή Λεπέν και όλοι οι υπόλοιποι δείτε τι πάθανε αυτοί για να μην το πάθετε και εσείς.

Είναι ποτέ δυνατόν να δεχτεί μια κυβέρνηση ότι θα κόψει και θα χαρίσει δάνειο που της χρωστάει η Ελλάδα και αύριο το πρωί θα της ζητήσουμε και παραπάνω λεφτά για να διαχειριστούμε τα υπόλοιπα; Ποιος το πιστεύει αυτό; Και αν το πιστεύει ας αναρωτηθούμε σε ποιο κόσμο ζει.

 

Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Υπάρχει τίποτα πιο πατριωτικό από το να δώσω προοπτική εργασίας στον άνεργο πολίτη σήμερα; Υπάρχει τίποτα πιο πατριωτικό από το να φέρω πίσω στην πατρίδα αυτά τα παιδιά τα οποία τα έχω σπουδάσει με το αίμα της ψυχής μας και τα έχουμε στείλει μετανάστες σήμερα;  

Για να πάψουμε να είμαστε “αναξιοπρεπείς” πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας. Εμείς μπορέσαμε να σταθούμε στα πόδια μας, σήμερα πλέον δεν χρειαζόμαστε λεφτά για συντάξεις και μισθούς, δεν χρειαζόμαστε να δανειστούμε για να πληρώσουμε πίσω τα χρέη μας και την ώρα που είμαστε  εκεί και ξεκινάμε με μια μικρή, ελάχιστη κάμψη της ανεργίας, την ώρα που πήγε καλύτερα ο τουρισμός, την ώρα που αρχίζουν και ενδιαφέρονται οι επενδυτές και να βάλουν χρήματα στην Ελλάδα εμείς ασχολούμαστε με το εγώ μας. Το εγωκεντρικό “εγώ” του πολιτικού κόσμου της χώρας, είναι έγκλημα είναι θανάσιμο λάθος το οποίο θα πληρώσουμε πολύ ακριβά.

Είμαι φορτισμένη γιατί πραγματικά δεν θες να δεις την πατρίδα σου σε αυτή την κατάσταση, δεν θέλεις όταν ξέρεις πόσο πολύ έχουν υποφέρει οι Έλληνες, δεν θέλεις να ξαναρχίσεις από την αρχή, δεν το αντέχει ο κόσμος πια άλλο.