Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ , κος Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Κεντρικό Μαγκαζινο” με τις δημοσιογράφους Λίζα Δουκακάρου και Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή το γεύμα που παρέθεσε

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η συνάντηση με τα κομματικά μας στελέχη γίνεται για να ενημερώνουμε τη βάση του κόμματος για τις πολιτικές εξελίξεις και να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Πρέπει να πω με ευχαρίστηση ότι βλέπω ότι στους απλούς πολίτες της χώρας έχει περάσει πολύ έντονα η αίσθηση της ευθύνης που έχει αυτή τη στιγμή η Βουλή στα χέρια της και πιστεύω ότι αν αυτό το κλίμα της κοινωνίας φτάσει στους βουλευτές οι οποίοι βρίσκονται στο ενδιάμεσο μεταξύ του να ψηφίσουν ναι ή όχι  τελικά θα καταφέρουμε να εκλέξουμε το Στ. Δήμα πρόεδρο της Δημοκρατίας.  Φαντάζομαι ότι το σημερινό αποτέλεσμα θα είναι μεταξύ του 160 και 165. Η πρώτη και η δεύτερη ψηφοφορία σε σχέση με την τρίτη δεν έχουν καμία απόλυτης σύγκριση γιατί η πρώτη και η δεύτερη έχουν μπροστά τους και άλλες ψηφοφορίες, η τρίτη ψηφοφορία όμως μπροστά της έχει εθνικές εκλογές  άρα εκεί οι βουλευτές πια θα έχουν την ευθύνη πάνω τους.

ΔΗΜ: Από τι εξαρτάται η αλλαγή στάσης ενός βουλευτή αν υποθέσουμε ότι είναι διερευνητική η πρώτη ψήφος, τι θα μεσολαβήσει;

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Φαντάζομαι όταν αντιληφθεί το μέγεθος της ευθύνης. Δεν είμαι βέβαιος ότι το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι σε αυτή τη χώρα. Χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να συνειδητοποιήσουν όλοι το τι συμβαίνει. Δεν νομίζω ότι έχουν καταλάβει όλοι στην Ελλάδα πως λειτουργεί η Ευρώπη, εδώ δεν έχει καταλάβει ο κ. Τσίπρας πως λειτουργούν οι αγορές θα καταλάβουν όλοι οι βουλευτές πως λειτουργεί η Ευρώπη! Αν εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας η διαπραγμάτευση θα είναι πολύ πιο εύκολη γιατί θα φύγει από το τραπέζι ο παράγοντας της πολιτικής αβεβαιότητας τον οποίο η Τρόικα κοστολόγησε περίπου 2 δις άρα αυτομάτως θα έχουμε λιγότερα μέτρα. Εάν έχουμε εκλογές θα αρχίσει το κοντέρ να γράφει εκατομμύρια ευρώ που πρέπει να βρούμε. Οι εκλογές κοστίζουν στη χώρα, αν θέλουμε περιπέτεια αυτή η περιπέτεια θα κοστίσει . 

Δεν έχει σταματήσει η διαπραγμάτευση με την Τρόικα για τα διαρθρωτικά μέτρα, στα διαρθρωτικά μέτρα τα βρήκαμε με την Τρόικα. Έληξε το κομμάτι της συμφωνίας ως προς τις μεταρρυθμίσεις,  η Τρόικα όμως  ζήτησε και δημοσιονομικά μέτρα όπως είχε ζητήσει και πέρυσι και πρόπερσι. Πέρυσι και πρόπερσι τους πείσαμε να μην τα πάρουμε και δικαιωθήκαμε, φέτος ενώ θα κάναμε το ίδιο μας είπανε “ωραία μας τα λέτε  αλλά θα είστε εσείς στην εξουσία για  να σας έχουμε εμπιστοσύνη;”  άρα βάλτε 2 δις στο τραπέζι για να είμαστε σίγουροι.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής υποψηφίου στην τρίτη ψηφοφορία

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν υπάρχει αλλαγή προσώπου, θα είναι και στις τρεις ψηφοφορίες ο Στ. Δήμας.  Ο κ. Δήμας είναι υποψήφιος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ  και στις τρεις ψηφοφορίες. Στο πρόσωπο του κ. Δήμα δεν υπάρχει κανένας βουλευτής που να έχει εκφράσει πραγματική αντίρρηση άρα εδώ δεν είναι το πρόσωπο το πρόβλημά μας.  Εύχομαι και ελπίζω να καταλάβουν οι βουλευτές αυτό που λέει το σημερινό μήνυμα του πρωθυπουργού. Έχει μιλήσει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, έχει μιλήσει ο πρωθυπουργός της χώρας, έχει μιλήσει ο πρόεδρος της Κομισιόν, έχει μιλήσει ο επίτροπος Οικονομικών  της Κομισιόν έχουν μιλήσει οι άπαντες για να θέσουν τους Έλληνες βουλευτές προ των ευθυνών τους,  ελπίζω να το καταλάβουν.