Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, κος Τέρενς Κουίκ , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Καμμένου στους Financial Times

 

Τ.ΚΟΥΙΚ: Αποτυπώθηκε ότι ο κ. Καμμένος αμφισβητεί ότι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ θα υπάρξει η πειθαρχία ή η ομοφωνία για την μη ψήφισή του προέδρου Δημοκρατίας. Διευκρινίζουμε ότι ο κ. Καμμένος , για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση και να μην παίρνει αέρα η ψυχολογία εκείνων οι οποίοι ήδη έχουν την ψυχολογία της ήττας για να επιλέξουν και τον Στ. Δήμα, ο κ. Καμμένος δεν αναφερόταν  στους Ανεξάρτητους Έλληνες οι οποίοι 12 θα πούμε τρεις φορές το Όχι και θέλουμε κάλπες.  Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι και οι 12 θα πούμε Όχι.  

Ο κ. Καμμένος αναφερόταν σε ανεξάρτητους βουλευτές  και κυρίως εκείνους οποίοι έφυγαν από την κοινοβουλευτική μας ομάδα για τους δικούς τους λόγους. Και έχει κάνει έκκληση προς την πλευρά τους “τιμήστε την ψήφο που σας έδωσε ο ελληνικός λαός”.

 

Για την προσέγγιση της κας Κόλλια

 

Τ.ΚΟΥΙΚ: Η κα Κόλλια έχει δηλώσει ότι και τον Καραμανλή τον ίδιο να της φέρνανε δεν θα ψηφίσει.

 

Ερωτηθείς αν έχουν προσπαθήσει να τον προσεγγίσουν για την ψήφιση του πρόεδρου της Δημοκρατίας

 

Τ.ΚΟΥΙΚ: Νομίζετε ότι μετά από 45 χρόνια έχω δώσει την άποψη ότι θα μπορούσε κάποιος να με προσεγγίσει;  Όχι και δεν θα μπορούσε να γίνει. 

Εγώ θέλω να τελειώσω αυτό το οποίο ξεκίνησα δηλαδή να συνεχίσω να υπερασπίζομαι την πατρίδα μου, να την βγάλω από εκεί που βρίσκεται με την όποια δυνατότητα έχω έστω και με την μια ψήφο στις 300, να ξαναπάρει η πατρίδα μου την εθνική της κυριαρχία και να γίνει ένα κράτος μέσα στην Ευρώπη και όχι ένα κράτος υποταγμένο στην Μερκελική Ευρώπη.

 

Ερωτηθείς αν υπάρχει το ενδεχόμενο συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων

 

Τ.ΚΟΥΙΚ: 300 άνθρωποι θα μπορούσαν να συνεννοηθούν αμέσως μετά από τις εκλογές αλλά είναι σαφές ότι 300 άνθρωποι δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τους σημερινούς οι οποίοι σήμερα ξαφνικά αποφάσισαν να θυμηθούν ότι μπορούν να συνεννοηθούν με τους υπόλοιπους .

Μέχρι σήμερα βάδιζαν χωρίς να κοιτούν δεξιά και αριστερά με μια αλαζονεία απίστευτη.  Ψάχνουν τώρα να σωθούν αλλά ξέρουνε πολύ καλά ότι έχουν τελειώσει.

Μιλάω με μέλη της κυβέρνησης στα πλαίσια τους κοινοβουλευτικού μου έργου και τους βλέπω ότι αυτοί ετοιμάζουν τα χαρτιά τους, τα πακέτα τους να φύγουν.    

 

Ερωτηθείς αν έχει γίνει  κάποια συμφωνία μεταξύ των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ

 

Τ.ΚΟΥΙΚ: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ για τίποτα και ούτε συνεννόηση μπορεί να υπάρξει διότι οι συνεννοήσεις γίνονται μετά αφού δούμε πως θα διαμορφωθεί ο πολιτικός χάρτης γιατί δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει το ΠΑΣΟΚ  στη ζωή μας , δεν ξέρουμε ποιον θα έχει αρχηγό η ΝΔ στην επόμενη φάση, εμείς δεν ξέρουμε αν θα είμαστε το 3 ή στο 103% οπότε οι όποιες συνεννοήσεις  και με βάση πάντα τις δικές μας αρχές και αξίες γιατί εμείς δεν έχουμε κάνει καμία κωλοτούμπα θα μπουν στο τραπέζι της συζήτησης αλλά στόχος μας είναι να είμαστε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού σίγουρα δεν θα είναι δικομματική κυβέρνηση.

 

Για τη φημολογία εναντίον του κ. Καμμένου

 

Τ.ΚΟΥΙΚ: Σε ότι αφορά τα βρώμικα πακέτα και παιχνίδια κατά των ΑΝΕΛ είναι κάτι το  οποίο το έχουμε συνηθίσει οι ΑΝΕΛ και προσωπικά ο κ. Καμμένος από την προεκλογική περίοδο του '12.