Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κος Πάνος Καμμένος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την επικείμενη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με τον κ. Μητσοτάκη συναντιόμαστε αρκετά συχνά, είχαμε πει από παλιότερα να βρεθούμε με πήρε τηλέφωνο στο γραφείο μου και ανταποκρίθηκα άμεσα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει διατελέσει πολλά χρόνια πρωθυπουργός  και έχει μεγάλη εμπειρία πολιτική και πάντα τον ακούω με μεγάλη προσοχή και νομίζω ότι τον ακούνε και όλοι οι Έλληνες.

Θα τον ακούσω με πολύ μεγάλη προσοχή αλλά η απόφαση που έχουμε λάβει οι ΑΝΕΛ να πάμε σε εκλογές είναι ακριβώς για να αλλάξει αυτή η πολιτική. Μια πολιτική που έχει οδηγήσει σε φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό... μια πολιτική που πρέπει να αλλάξει και αυτό θα γίνει μόνο με εκλογές. Θα ακούσω με προσοχή τις απόψεις του προέδρου, θα του εκθέσω τις δικές μου, θα κουβεντιάσουμε όπως πάντα κάνουμε και νομίζω ότι σε τέτοιες στιγμές είναι πολύ σημαντικό να ακούει κανείς έναν έμπειρο πολιτικό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς θα αλλάξουμε τη στάση την οποία έχουμε.  Μην ξεχνάτε ότι αν ο κ. Μητσοτάκης δεν έπεφτε το 1993 από τον Α.Σαμαρά τα πράγματα στην οικονομία θα ήταν πολύ διαφορετικά, δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ. Η κατάρρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και εν συνεχεία  η ανάληψη ιδίως από το 2000 της πρωθυπουργίας από τον κ. Σημίτη ήταν η αρχή του τέλους για την Ελλάδα. Η υπογραφή του swap από την Goldman Sachs και τα εγκλήματα τα οποια γίνανε εις βάρος της ελληνικής οικονομίας  ήταν εγκλήματα τα οποία γίνανε διότι ο Α. Σαμαράς το 1993 έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη με αποστασία.

Για το αποτέλεσμα της χθεσινής πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι σημαντικό το αποτέλεσμα γιατί έδειξαν οι Έλληνες βουλευτές ότι δεν απειλούνται και δεν τρομοκρατούνται. Το κλίμα το οποίο είχε διαμορφώσει η συγκυβέρνηση, ο  κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς τις τελευταίες μέρες είναι ένα κλίμα τρομοκρατίας, ένα κλίμα το οποίο ενισχύεται από ορισμένα ΜΜΕ και από ορισμένους δημοσιογράφους και το οποίο προσπαθεί να περάσει στο λαό.

Προσπαθούν πάλι να χρησιμοποιήσουν το φόβο για να πείσουν τους Έλληνες να ψηφίσουν διαφορετικά , το ίδιο έκαναν τον Μάιο και τον Ιούνιο του '12.   

 

Ερωτηθείς αν θα συζητούσε  την πρόταση για εθνική συνεννόηση και μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού και προσδιορισμό ημερομηνίας εκλογών  

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι διότι αυτό το οποίο προσπαθούν να κάνουν αυτή τη στιγμή οι δανειστές είναι να επιβάλλουν με εκβιασμό και με το δόγμα του φόβου στους Έλληνες να υπογράψουν δύο νέα μνημόνια τα οποία θα περιλαμβάνουν περικοπές των συντάξεων και των μισθών, θα περιλαμβάνουν την βαριά φορολόγηση της  ιδιωτικής περιουσίας ιδιαίτερα της ακίνητης περιουσίας και θα συνεχίσουν την πολιτική να πάρουμε εγγυήσεις, έμπρακτες εγγυήσεις για τα δάνεια αέρα τα οποία δήθεν έχουν δώσει στη χώρα. Εδώ πρέπει να δούμε για ποιο λόγο και ποιοι θέλουν την παράταση. Θέλουν πρώτον οι δανειστές την  παράταση, δεύτερον θέλουν αυτοί που στήνουν χοντρές μπίζνες όσον αφορά το δημόσιο πλούτο και η πρώτη χοντρή μπίζνα είναι το παραλιακό μέτωπο. Η δεύτερη χοντρή μπίζνα και βλέπετε πως πάνε να το περάσουν αύριο με μια τροπολογία, είναι ο ΟΛΠ όπου εκεί καταργούν τη σύμβαση με την Cosco που θα έπρεπε να πληρώνει για 25 χρόνια όπως προέβλεπε η ενοικίαση της μιας προβλήτας με μίνιμουμ ένα ποσό εγγύησης, ένα τεράστιο ποσό για την ελληνική  οικονομία. Ακυρώνουν τη σύμβαση αυτή παρότι το ελεγκτικό συνέδριο είναι αντίθετο. Έχουμε την υπόθεση των αεροδρομίων μια παράνομη και αυτή σύμβαση. Πουλάνε το αεροδρόμιο των Χανίων στο οποίο αυτή τη στιγμή διεξάγονται εργασίες με χρήματα του ΕΣΠΑ και όπως προβλέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν μπορεί να αποκρατικοποιηθεί τίποτα εάν δεν παρέλθει μια πενταετία. Έχουμε μπίζνες που έχουν να κάνουν με τον ελληνικό χρυσό , μπίζνες που έχουν να κάνουν με άλλα κομμάτια της δημόσιας περιουσίας.

Έχουν κάνει συμφωνίες κάτω από τραπέζι με συγκεκριμένα συμφέροντα αυτά δεν θα περάσουν. Σε μια κυβέρνηση η οποία πάει να κλείσει τέτοιου είδους μπίζνες δεν πρόκειται να δοθεί ούτε με κυβέρνηση εθνικής ενότητας  για να πάρουν παράταση και να τελειώσουν τις δουλειές αυτές. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει, θα ψηφίσει και από τις εκλογές και μετά να μιλήσουμε για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας βεβαίως με μια πολιτική διαφορετική από αυτή που εφαρμόζεται σήμερα .

 

Για τα χαμηλά ποσοστά των ΑΝΕΛ στις δημοσκοπήσεις

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μας δίνουν τόσο και μας πιέζουν δημοσκοπικά γιατί θέλουν να τρομοκρατήσουν τους  βουλευτές των ΑΝΕΛ λέγοντάς τους “εδώ θα μπείτε δεν θα μπείτε στην Βουλή, μπορεί και να μην μπείτε στην Βουλή άρα κάντε το χατήρι της κυβέρνησης και της Τρόικας και ψηφίστε πρόεδρο της Δημοκρατίας”. Θα δείτε ότι μετά την τρίτη ψηφοφορία για εκλογή προέδρου θα αλλάξουν οι δημοσκοπήσεις. Τώρα οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται ως εργαλείο πιέσεως στους βουλευτές, τους λέμε ότι δεν φοβόμαστε.

 

Για τις ενδεχόμενες εκλογές

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς δεν έχουμε διακηρύξει ότι θα συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ εμείς έχουμε διακηρύξει ότι θα είμαστε μέσα σε μια κυβέρνηση η οποία θα αλλάξει την πολιτική αυτή και θα διαγράφει το χρέος, θα γίνει επιτροπή λογιστικού ελέγχου, με κόκκινες γραμμές οι οποίες για μας είναι απαραβίαστες. Μπορεί μετά τις εκλογές να έχουν προκύψει και άλλες πολιτικές δυνάμεις  είναι βέβαιο ότι πλέον  Σαμαράς και Βενιζέλος ανήκουν στο παρελθόν,  στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. 

 

Για το χρέος

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς έχουμε διακηρύξει από την  πρώτη στιγμή και στο οποίο πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει επιτροπή λογιστικού ελέγχου άμεσα, με διεθνή παράγοντα που θα κάνει τον λογιστικό έλεγχο γιατί αυτή τη στιγμή κανείς δεν λέει από την διαχείριση του χρέους τα 7,8 δις που πληρώνει φέτος ο ελληνικός  λαός σε  τοκοχρεολύσια για ποιες δανειακές συμβάσεις αναφέρονται.

 

Για το ομόλογο του Ιουλίου

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η Ελλάδα μέχρι να γίνει η επιτροπή λογιστικού ελέγχου και να βγάλει αποτέλεσμα ώστε να ξέρουμε πράγματι τι χρωστάμε και πότε θα  αποφασίζουμε να το πληρώσουμε δεν έχει λόγο να πληρώσει κανένα ομόλογο. Μέχρι τον Ιούλιο η επιτροπή λογιστικού ελέγχου θα έχει τελειώσει τις εργασίες της και πολύ πιο νωρίς θα έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις. Βεβαίως και θα πούμε δεν πληρώνω αν δεν έχει τελειώσει η επιτροπή λογιστικού ελέγχου.

 

ΔΗΜ.: Δεν θα είναι πιστωτικό γεγονός με όλα τα επακόλουθα που έχει;

 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Γιατί το PSI δεν ήταν πιστωτικό γεγονός; Αφού ήταν πιστωτικό γεγονός το PSI  τι φοβόμαστε; Δηλαδή φοβίζουν τον κόσμο για πράγματα που δεν υπάρχουν. Πιστωτικό γεγονός έγινε και έγινε με το PSI, αντί να κουρέψουνε  τις ευρωπαϊκές τράπεζες που κατείχαν τα ομόλογα κούρεψαν τους Έλληνες ομολογιούχους, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα ασφαλιστικά ταμεία...

Εμείς θα παρουσιάσουμε και στους δανειστές μια πολιτική και θα αποδείξουμε ότι αυτά τα χρέη που θα αναγνωρίζουμε τελικά γιατί δεν θα τα αναγνωρίσουμε όλα θα μπορούμε να τα πληρώνουμε με μια πολιτική που θα χαράξουμε σαν έθνος και σαν ανεξάρτητο κράτος και όχι με μια πολιτική που επιβάλλει αυτή τη στιγμή η Τρόικα.