Ο ανεξάρτητος βουλευτής, κος Γιάννης Κουράκος , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για το χθεσινό αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

 

Γ.ΚΟΥΡΑΚΟΣ: Αναμενόμενο για αυτούς που ξέραν, για αυτούς που δεν ξέραν ή για αυτούς που ότι μετάφερουν τα ΜΜΕ, τα “παπαγαλάκια” που πάνε και χαϊδεύουν τα αυτιά των αφεντικών τους μένουν έκπληκτοι αλλά για αυτούς που ξέρουν να μετρούν ήταν αναμενόμενο.

Η κα Μπακογιάννη εχθές είπε ότι “το μήνυμα το πήραμε” ελπίζω να το πήρε και η κυβέρνηση. Η κα Μπακογιάννη το κατάλαβε πάρα πολύ καλά,ο κ. Βενιζέλος ετεροχρονισμένα προσέγγισε μέσω διαρροών τις δικές μου δηλώσεις, θα του συνιστούσα να τις διαβάσει προσεκτικά γιατί πάλι κάνουνε λάθος .Περιμένουμε τις κινήσεις της κυβέρνησης αν μπορεί να κάνει ή δεν μπορεί να κάνει.  

 

Γ.ΚΟΥΡΑΚΟΣ: Εδώ και ένα χρόνο φωνάζουμε για κυβέρνηση εθνικού σκοπού,  ήμασταν μόνοι μας, εξακολουθούμε να το λέμε. Τον τελευταίο καιρό το έχουν σηκώσει και άλλα κόμματα, άλλες ομάδες μέχρι και η ηγεσία της κυβέρνησης (αρχίζει) να δέχεται πλέον μια κατάσταση που πρέπει μόνο έτσι θα ξεφύγουμε. Δηλαδή κυβέρνηση εθνικού σκοπού  και για το χρέος και για τα εθνικά θέματα. Θα πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση, θα πρέπει να προχωρήσουμε στην συνταγματική αναθεώρηση.

Εγώ ζητάω τη σύνθεση και την συνεννόηση εδώ και ένα χρόνο και φωνάζω ότι μας οδηγούν στο γκρεμό. Ας κάτσουν στο κοινό τραπέζι να βρουν την σύνθεση. Επιτέλους δεν είναι τα μικρά παιδάκια που παίζουν, εδώ καταστρέφεται η χώρα. Θα πρέπει να αναλάβουν τις  ευθύνες τους και ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν μπορούν να παίζουν σαν τα μικρά παιδιά και να λένε ότι δεν μιλά ο ένας στον άλλο. Τι είναι αυτά τα πράγματα!     

 

Ερωτηθείς αν την πρότασή τους για κυβέρνηση ειδικού σκοπού την συμμερίζονται και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές

 

Γ.ΚΟΥΡΑΚΟΣ: Και όχι μόνο οι ανεξάρτητοι  και πολλοί βουλευτές και όλων κομμάτων ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ.

Αν δεν προχωρήσουμε στην συνταγματική αναθεώρηση τότε να ορίσουμε και  ημερομηνία εκλογών να αποφορτιστεί το κλίμα και θα εκλεγεί και πρόεδρος με την ευρύτατη δυνατή συναίνεση. Και αν κάποιος από τα κόμματα αρνηθεί ας αναλάβει την ευθύνη της άρνησης. 

 

ΔΗΜ: Σε διαφορετική περίπτωση εσείς δεν ψηφίζετε

 

Γ.ΚΟΥΡΑΚΟΣ: Περιμένω και μην βιάζεστε, το μήνυμα το πήραν και τα στελέχη της ΝΔ και φαντάζομαι και ο πρωθυπουργός και ελπίζω οι γύρω από τον πρωθυπουργό επειδή τον παρασύρουν πολλές φορές  σε λάθος αποφάσεις  να αποκτήσουν σύνεση.