Τα κυριότερα αποσπάσματα από τις σημερινές συνεντεύξεις στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1

 

Σ.Βούλτεψη: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κερδίσει εκλογές, είναι δυνατόν ο κόσμος να πιστέψει αυτές τις αφέλειες που λένε;" είπε στα Παραπολιτικά 90,1 η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη. Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι ταυτίζεται με τους Ανεξάρτητους Έλληνες λέγοντας πως «ταυτίζεται με αυτούς που ο ένας παρακολουθεί τον άλλο». Απέφυγε πάντως να απαντήσει ευθέως στο αν θα αλλάξει το πρόσωπο του υποψήφιου προέδρου Σταύρου Δήμα στην τρίτη εκλογή λέγοντας πως «το πρόβλημα δεν είναι το πρόσωπο του Σταύρου Δήμα. Όλοι συμφωνούν στο πρόσωπο. Το πρόβλημα είναι η αποκάλυψη της αλήθειας στον ελληνικό λαό».

 

Ν. Τσούκαλης: "Άργησε η πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά"

«Ήρθε αργά η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού» είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «ναι μεν η κίνηση του πρωθυπουργού είναι καταρχήν θετική, αλλά καίγεται η πρωτοβουλία του επειδή δεν συμφωνούν τα δύο μέρη».Συμπλήρωσε ταυτόχρονα πως εάν δεν συναινέσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος πλέον δεσμεύεται από τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ και δεν πρόκειται να συναινέσει στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.Ο κ. Τσούκαλης τόνισε ότι το κλίμα που διαμορφώνεται στην πολιτική ζωή παραπέμπει σε παρωχημένες περιόδους του… σκληρού ροκ.

 

Γ.Μπαλάφας: "Δεν είναι να παίρνεις σοβαρά την κ. Βούλτεψη"

Σφοδρή επίθεση στη Σοφία Βούλτεψη εξαπέλυσε μέσα από τα Παραπολιτικά 90,1 ο Γιάννης Μπαλάφας απ’ το ΣΥΡΙΖΑ. Την κατηγόρησε για πολιτική προδοσία με αφορμή τη δήλωσή της περί πρόωρων εκλογών που θα οδηγούσαν σε χρεοκοπία της χώρας και θα ήταν πιστωτικό γεγονός.«Είναι αναξιόπιστη. Έχει τινάξει στον αέρα τον θεσμικό της ρόλο, δεν είναι να την παίρνει κανείς στα σοβαρά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπαλάφας επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές. Αναφερόμενος σε μετεκλογικές συνεργασίες είπε πως αν εξαιρεθούν το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, τη ΝΔ του κ. Σαμαρά και φυσικά τους ακροδεξιούς, με τα υπόλοιπα κόμματα που θα είναι στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι απέναντι.Σχολιάζοντας τις σχέσεις ανεξάρτητων βουλευτών –κυρίως προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ- με το ΣΥΡΙΖΑ και τη μελλοντική τους συνεργασία είπε ότι "δεν σηκώνει και πολύ να είναι κάποιος τιμητής και κήνσορας".

 

Κ.Γιοβανόπουλος: "Δεν ξέρω αν έπεισε κανέναν το διάγγελμα του Πρωθυπουργού"

«Δεν ξέρω αν έπεισε κάποιον το διάγγελμα του πρωθυπουργού» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Γιοβανόπουλος. Χαρακτήρισε ως «ωραία ιδέα» το να καθίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί σε ένα τραπέζι πριν την τελευταία ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή.

Τέλος, αρνήθηκε να αποκαλύψει τι θα ψηφίσει στην αυριανή δεύτερη ψηφοφορία.

 

Β.Οικονόμου: "Θετική εξέλιξη το διάγγελμα του Πρωθυπουργού"

«Όταν έρχεται ο πρωθυπουργός σε αυτές τις απόψεις που είχαμε διατυπώσει στο κείμενο που υπογράψαμε οι οκτώ βουλευτές, εγώ θα φύγω από αυτές» διερωτήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου. Χαρακτήρισε θεμιτή εξέλιξη το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

 

Χ.Γιαταγάνα: "Δεν ξέρω αν ο Αποστολόπουλος με προσέγγισε μετά από εντολή του Καμμένου"

Εμμένει η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα στις αναφορές της ότι αρχές Οκτωβρίου της τηλεφώνησε ο κ. Αποστολόπουλος και της ζήτησε να επιστρέψει στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Όπως είπε του απάντησε πως δεν δέχεται καμία συζήτηση πάνω στο θέμα αυτό… ενώ δεν έμαθε ποτέ αν η προτροπή αυτή έγινε μετά από αίτημα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Πρόσθεσε πως είχε δει αρκετές φορές τον κ. Αποστολόπουλο στο γραφείου του Πάνου Καμμένου  ενώ τόνισε πως είχε απομακρυνθεί νωρίτερα από τους ΑΝΕΛ από το Δεκέμβριο οπότε ψηφίστηκε ο ΕΝΦΙΑ. Τόνισε τέλος, πως η υπόθεση του παύλου Χαικάλη είναι πολύ σοβαρή.

 

Ν.Φουντά: "Είναι τρελό να μην συναντιούνται Σαμαράς και Τσίπρας"

«Η πρόταση του πρωθυπουργού έρχεται καθυστερημένα και όχι με όρους εθνικής συνεννόησης» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 η βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα. Πρόσθεσε πως ο κ. Σαμαράς στο διάγγελμά του χρησιμοποίησε και άγαρμπες εκφράσεις κάνοντας κάλεσμα σε κάποιους ανεξάρτητους βουλευτές να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση. Κατέληξε λέγοντας πως είναι «τρελό στη χώρα της απίστευτης κρίσης να μην έχει υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Γ.Κυρίτσης: "Δεν θα ψηφίσω πρόεδρο της Δημοκρατίας σε καμία περίπτωση"

«Η επιλογή Δήμα είναι κομματική. Η θέση μου είναι σταθερή στο όχι στην εκλογή προέδρου» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιώργος Κυρίτσης. Χαρακτήρισε επικοινωνιακή την πολιτική τακτική των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου οι οποίοι –όπως είπε- θέλουν εκλογές.

 

Β.Καπερνάρος: "Ο Εισαγγελέας έπρεπε να είχε δώσει εντολή να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα"

"Αν ανοίξουν τώρα οι τηλεφωνικοί λογαριασμοί  θα φανεί μόνο με ποιον συνομιλούσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαικάλης", δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος. Τόνισε επίσης ότι θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το υλικό ο εισαγγελέας να εκδώσει διάταξη για να παρακολουθούνται οι συνομιλίες από τα αρμόδια όργανα ενώ είπε ότι η υπόθεση Χαικάλη είναι ένα σοβαρό θέμα καθώς, όπως δήλωσε, από τις 6 Δεκεμβρίου οπότε συνέβησαν τα γεγονότα δημιουργεί ερωτηματικά γιατί βγαίνει τώρα μεταξύ των δυο ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.  Τέλος σημείωσε ότι είχε δει αρκετές φορές τον κ. Αποστολόπουλο στο γραφείο του Πάνου Καμμένου στη Βουλή, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει πότε έπαψε να είναι σύμβουλος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.