Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, κα Μαρία Ρεπούση, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Για την ΔΗΜΑΡ

Μ.ΡΕΠΟΥΣΗ: Εμείς είμαστε εδώ για να ακούσουμε τα πάντα . Συνεδριάσαμε χθες και ομόφωνα αποφασίσαμε εκ νέου ότι δεν ψηφίζουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είχαμε μια πολύωρη συνεδρίαση όπου τοποθετήθηκαν όλα τα μέλη και της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, συμπαγής η ομάδα στης Δημοκρατικής Αριστεράς επιμένει προς το παρόν στην στάση της.    

Για την συμφωνία μεταξύ ΔΗΜΑΡ -ΣΥΡΙΖΑ

Μ.ΡΕΠΟΥΣΗ: Η συμφωνία δεν έχει κλείσει όσο και αν έχει προχωρήσει γιατί υπήρξε και επικοινωνία ανάμεσα στους δύο αρχηγούς οπότε σημαίνει ότι έχουμε ένα προχωρημένο στάδιο συνεννόησης σε ότι αφορά την σύμπλευση των δυνάμεων της Αριστεράς, των δυνάμεων που εμείς εκπροσωπούμε και των δυνάμεων που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπωσδήποτε η διαφορά είναι τεράστια ωστόσο  και εμείς είμαστε μια ιστορική εκδοχή της Αριστεράς και έχουμε να συνεισφέρουμε σημαντικά σε μια προοδευτική εναλλακτική διακυβέρνηση του τόπου στην βάση αυτή γίνονται και οι συνεννοήσεις, οι συζητήσεις όπως πρέπει να γίνονται ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα.     

Ερωτηθείσα αν θα είναι συνεργασία μεταξύ ΔΗΜΑΡ -ΣΥΡΙΖΑ ή προσχώρηση της ΔΗΜΑΡ στο ΣΥΡΙΖΑ 

Μ.ΡΕΠΟΥΣΗ: Καταρχήν δεν μπαίνει θέμα προσχώρησης. Η ΔΗΜΑΡ είναι ένα κόμμα που πιέζεται πάρα πολύ δημοσκοπικά ωστόσο παραμένει στην απόφασή της, θεωρεί τον εαυτό της χρήσιμο για την ελληνική κοινωνία  γιατί αυτό το στόχο έχουν τα κόμματα. Θεωρούμε ότι έχουμε να προσφέρουμε, ότι μπορούμε να το κάνουμε  ακόμα και αν κάναμε λάθη στο παρελθόν  να τα διορθώσουμε και να καταθέσουμε και εμείς το στίγμα μας στην δύσκολη πορεία που περνάει ο τόπος.  

Προσχώρηση δεν συζητείται ούτε από τη μια μεριά ούτε από την άλλη, ούτε υπάρχουν φωνές μέσα στην ΔΗΜΑΡ που θεωρούν ότι όσοι έφυγαν τότε που έφυγαν από τον Συνασπισμό ότι πρέπει να ξαναγυρίσουν, δεν υπάρχει αυτό . Μιλάμε από θέση οργανωτικής και πολιτικής αυτονομίας. Τώρα το πως γίνεται αυτό, αν τυχόν καταλήξουμε σε μια εκλογική σύμπραξη που και αυτό δεν είναι δεδομένο δεν ξέρουμε συζητήσεις γίνονται, εάν υπάρχει θέληση νομίζω ότι θα βρεθεί και ο τρόπος ώστε να μην χαθεί φυσικά  το μπόνους των 50 εδρών.

Ερωτηθείσα αν θα απέκλειε το γεγονός να αλλάξει θέση η ΔΗΜΑΡ και να ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατία    

Μ.ΡΕΠΟΥΣΗ: Δεν έχουμε τίποτα τέτοιο, τα δεδομένα οδηγούν  στο να σας πω όχι ωστόσο δεν πρέπει να σας το πω διότι εδώ είμαστε, πολίτες αυτού του τόπου είμαστε, έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας και τα αυτιά μας  και όλα τα ενδεχόμενα  θα τα επανεξετάσουμε. Μέχρι τώρα δεν φαίνεται να υπάρχουν καινούργια γιατί η αντίρρηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι πολιτικού χαρακτήρα. Εμάς θα μας συνέφερε να παραμείνουμε μια κοινοβουλευτική ομάδα, να έχουμε το χρόνο να ανακάμψουμε, να πείσουμε τους Έλληνες πολίτες ότι είμαστε χρήσιμοι ωστόσο δεν ενεργούμε με αυτό το κριτήριο, καταψηφίζουμε γιατί θεωρούμε ότι η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση είναι αδιέξοδη. Αυτό είναι το θέμα ότι δεν πάει πουθενά αυτός ο τόπος.