Η νομικός σύμβουλος του κ. Π.Χαικάλη , κα Έλενα Τζούλη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Με αφορμή την υπόθεση Χαϊκάλη- Αποστολόπουλου

 

Ε.ΤΖΟΥΛΗ: Έχω μια καταγγελία αυθημερόν όταν έγινε η απόπειρα την νύχτα του Σαββάτου της 6ης Δεκεμβρίου μετέβηκε ο κ. Χαϊκάλης στην Εισαγγελία Εφετών, κατήγγειλε το γεγονός, επανήλθε στις 12 και κατήγγειλε και νέα συνάντηση. Η δικογραφία ήταν ήδη ανοιχτή, το όνομα του δράστη ήταν ήδη γνωστό κατόπιν πάντα με συνεργασία και συνεννόηση με την Εισαγγελία, ήμασταν σε αγαστή συνεργασία με την Εισαγγελία για το χρόνο που θα δινόταν το όνομα για την διαφύλαξη διαρροής.

 

ΔΗΜ.: Εκεί υπάρχει τελείως διαφορετική προσέγγιση από την Εισαγγελία που λέει ότι εμείς του ζητούσαμε το όνομα και δεν μας το έλεγε

 

Ε.ΤΖΟΥΛΗ:  Λέτε στις 6 Δεκεμβρίου το βράδυ να πήγαινε ο κ.Χαικάλης στην Εισαγγελία να του λέγανε “δώστε μας το όνομα” και να αρνούνταν; Ήμασταν σε πλήρη συνεννόηση και συνεργασία με την Εισαγγελία, από την πρώτη στιγμή κινηθήκαμε θεσμικά. Το όνομα του δράστη κατονομάστηκε το ίδιο βράδυ που ματαιώθηκε η επιχείρηση γιατί εκείνος αίφνης δεν προσήλθε παίρνοντας και τηλέφωνο, παρουσία και των αστυνομικών που  βρίσκονταν στο σπίτι του κ.Χαικάλη, φανερά εκνευρισμένος  λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα που είχε κανονιστεί το ραντεβού επικαλούμενος προσωπικούς λόγους και ματαιώνοντας το ραντεβού. Το όνομα λοιπόν του δράστη ήταν στα χέρια και της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας  από τις 12 Δεκεμβρίου. Από τις 12 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 19 που η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας η Εισαγγελία δεν είχε πράξει τίποτα, αντιθέτως μόλις έβαλε γνώση και βγήκε στην δημοσιότητα η καταγγελία μέσα σε δυο ημέρες η δικογραφία έκλεισε. Η επιμονή και η αδικαιολόγητη άρνηση της Εισαγγελίας να προβεί σε  άρση απορρήτου δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σε όλους μας. Αυτεπάγγελτα σε παρόμοιες περιπτώσεις η Εισαγγελία ανοίγει τα τηλέφωνα και διατάσσει άρση.             

 

ΔΗΜ.: Ο κ.Χαϊκάλης εμφανίστηκε το Σάββατο και είπε ότι του είχα δώσει κάτι χρήματα που μου ζήτησε για να παίξει μετοχές στο χρηματιστήριο, μου έδωσε μια φορά  500 €  από τόκους μετά άλλα 500€ από τόκους , του έλεγε φέρε μου το κεφάλαιο κλπ αυτό είναι μια παράνομη  διαδικασία. Χθες το βράδυ πήγε στην Επιτροπή και είπε άλλα, τι από τα δύο είναι αλήθεια;  

 

Ε.ΤΖΟΥΛΗ: Ο κ. Χαϊκάλης δεν είναι ούτε νομικός ούτε παίκτης χρηματιστηρίου ούτε τίποτα από όλα αυτά. Ο κ. Χαικάλης και αυτό αποδεικνύεται από SMS που έστελνε ο κ. Χαικάλης στον κ. Αποστολόπουλο δάνεισε, έδωσε στον κ. Αποστολόπουλο 5.000€ τα οποία επιμόνως και με μηνύματα SMS, που ευτυχώς έχει διατηρήσει το κινητό του, τα ζητούσε πίσω.    

 

ΔΗΜ.: Ο κ. Χαϊκάλης είπε αναλυτικά το Σάββατο ότι τα έπαιζε μετοχές και του έδινε 500€ και του έλεγε ότι είναι τόκοι ή λοιπόν το Σάββατο έλεγε ψέματα στους πολίτες ή χθες έλεγε ψέματα στην Βουλή.

 

Ε.ΤΖΟΥΛΗ: Φέρτε μου το μετοχολόγιο και αν βρείτε μετοχές στο όνομα του Χαϊκάλη εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε. Δεν υπάρχουν μετοχές ενδεχομένως από κακή χρήση του λόγου του ο κ. Χαϊκάλης έκανε τις όποιες δηλώσεις. Μετοχές που να υπάρχουν στο όνομα του κ. Χαϊκάλη δεν υπάρχουν.

Θα πάρουμε αντίγραφα της δικογραφίας, θα προβούμε σε όλες εκείνες τις νόμιμες και νομικές ενέργειες για να ανοίξει η υπόθεση, θα προβούμε και σε άλλες νομικές ενέργειες προκειμένου να ζητήσουμε  και να έρθει στο φως της δημοσιότητας  και οι διάλογοι και η χρήση του υλικού και να διαταχθεί η άρση του απορρήτου υπάρχουν νόμιμες ενέργειες και θα γίνουνε και όλα αυτά πιστέψτε με ότι τώρα ανοίγει η υπόθεση.

Εάν κάποιοι νομίζουν ότι με αυτή την πράξη  η υπόθεση αρχειοθετήθηκε και δεν θα λάβει γνώση κανείς του τι έχει γίνει , ποιοι κρύβονται ή δεν κρύβονται πίσω από τον κ. Αποστολόπουλο και τι πραγματικά συζητήθηκε και τι προτάσεις έκανε ο κ. Αποστολόπουλος  ξεγελιούνται. Η συνέχεια θα  είναι πολύ ενδιαφέρουσα πιστέψτε με.