Το τελευταίο τμήμα της "βόλτας" από την Αθήνα μέχρι.. την άκρη του κόσμου και πίσω, πάνω στη σέλα μία SYM NH-T 300, περιλάμβανε το ταξίδι της επιστροφής για τον Κωνσταντίνο Μητσάκη και τη μοτοσυκλέτα της SYM. Στο κομμάτι από το Vladivostok μέχρι τη Μόσχα, η NH-T 300 και ο αναβάτης της το πέρασαν απολαμβάνοντας τη διαδρομή του τρένου στο οποίο επιβιβάστηκαν, μέχρι την ρωσική πρωτεύουσα.
Από εκεί ξεκίνησε το οδικό κομμάτι της επιστροφής των 3.500 χιλιομέτρων, με πρώτο πέρασμα συνόρων μεταξύ Ρωσίας και Λετονίας, μια χώρα στην οποία η NH-T 300 πάτησε τις ρόδες της για μόλις 180 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια ήταν η σειρά της Λιθουανίας να φιλοξενήσει το ταξιδιωτικό δίδυμο (για μόλις 300 χιλιόμετρα), πριν περάσουν τα σύνορα της Πολωνίας, για μια διανυκτέρευση στην ατμοσφαιρική Κρακοβία, την πάλαι ποτέ βασιλική πρωτεύουσα της Πολωνίας που μιλά για το παρελθόν της μέσα από τα εξαίσια αρχιτεκτονήματά της.
Το κοντέρ της λευκής NH-T 300 συνέχισε να μαζεύει ταξιδιωτικά χιλιόμετρα, περνώντας από τις δαντελωτές διαδρομές της Σλοβακίας μέχρι να φτάσει στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, και στη συνέχεια στη Σερβία και στην πόλη των Σκοπίων πριν πατήσει την ελληνική γη.
Με συντροφιά τις υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, ο Μητσάκης και η ΝΗ-Τ 300 έφτασαν αισίως στην Αθήνα, μετά από 45 ημέρες και 18.100 χιλιόμετρα! Δουλεύοντας ακούραστα όλες αυτές τις μέρες, με το γκάζι στο τέρμα για ολόκληρα δωδεκάωρα τις πιο πολλές φορές, η SYM NH-T 300 αποδείχθηκε ένα τέρας αξιοπιστίας χωρίς να παρουσιάσει κανένα πρόβλημα, είτε στα μηχανικά, είτε στα περιφερειακά της μέρη. Ένας πολύτιμος σύμμαχος-σύντροφος, σε ένα απίθανο ταξίδι.
Οι πρώτες σκέψεις του Κωνσταντίνου Μητσάκη μόλις κατέβηκε από τη σέλα της μοτοσυκλέτας περιγράφουν μέσε σε λίγες φράσεις, έναν τόνο συναισθημάτων και τις παραθέτουμε αυτούσιες: "Καθώς ξεφόρτωνα τις αποσκευές της λευκής SYM NH-T 300, κοίταξα κατάματα την μικρή adventure μοτοσυκλέτα και την ευχαρίστησα θερμά: Μετά από 18.100 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα στη σέλα σου, ολοκλήρωσα έναν τεράστιο ταξιδιωτικό άθλο. Αν και μικρή, η μεταλλική σου καρδιά των 300cc αποδείχθηκε τελικά πολύ μεγάλη…"