Ο βουλευτής της  ΝΔ , κος Χρήστος Μαρκογιαννάκης , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην Έκτακτη Δημοσιογραφική Εκπομπή  με τους δημοσιογράφους Ανδριάνα Ζαρακέλη και Λάμπρο Καλαρρύτη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή  το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας

 

Χ.ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ήταν το αναμενόμενο, θα πάμε στην τρίτη ψηφοφορία προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού οι οποίες πιθανότατα θα διευκολύνουν και άλλους βουλευτές να ψηφίσουν ως εκ τούτου δεν μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή αν είναι δεδομένο ότι θα εκλεγεί πρόεδρος ή δεν θα εκλεγεί. Τα πάντα είναι ανοιχτά.

 

ΔΗΜ.: Τι είδους πρωτοβουλίες θα μπορούσε να είναι θεσμικές;

 

Χ.ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ:  Δεν μπορώ να σας πω τι πρωτοβουλίες μπορεί να πάρει ο πρωθυπουργός όπως προχθές μας αιφνιδίασε με την πρωτοβουλία  την οποία πήρε και τώρα θα δούμε τι μπορεί να πει και τι μπορεί να προκαλέσει αυτό το οποίο θα πει.

 

Ερωτηθείς από που θα μπορούσε να αντλήσει ψήφους ο πρωθυπουργός 

 

Χ.ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Αν εξαιρέσει κάποιος το ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή εγώ πιστεύω από τον χώρο των Ανεξαρτήτων, από την ΔΗΜΑΡ που είδατε σήμερα για παράδειγμα την κα Φούντα που ανεξαρτητοποιήθηκε δεν ξέρουμε τι θα γίνει  μέχρι την άλλη  εβδομάδα και από τον χώρο των ΑΝΕΛ είναι πιστεύω δεξαμενές όπου μπορεί κανείς να πει πως εφόσον υπάρχουν πρωτοβουλίες εκ μέρους του πρωθυπουργού που θα ικανοποιούν  κάποιες προϋποθέσεις που έχουν θέσει πολλοί από τους βουλευτές θα  μπορούσε  να υπάρξει ο αριθμός 180  αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια.

Ούτε ενδείξεις έχω ούτε τον προφήτη θέλω να κάνω, η εκτίμησή μου είναι ότι τα πάντα είναι ανοιχτά.   

 

Για την άποψη του κ. Σκουρλέτη ότι κακώς μπήκε η υπόθεση Χαϊκαλη στο αρχείο

 

Χ.ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Είναι πολύ θλιβερό να υιοθετούνται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αθλιότητες και κατά την άποψη μου είναι και προάγγελος του ύφους και του ήθους της εξουσίας που θα έχουμε από το ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει ποτέ κυβέρνηση.  Μέχρι πρότινος οι πάντες έλεγαν ταχύτατα η Δικαιοσύνη να αποφανθεί προκειμένου να σταματήσει αυτός ο βόθρος να προκαλεί δυσοσμία στην κοινωνία. Οι Εισαγγελείς οι οποίοι έχουν υπόψη τους συνολικά το αποδεικτικό υλικό απεφάνθησαν όσα απεφάνθησαν, το να έρχονται τώρα και να λένε ότι μερολήπτησαν και ότι δεν έπρεπε να μπει στο αρχείο και ότι έπρεπε να τραβάει αυτή η υπόθεση στους αιώνες των αιώνων διότι φαντάζεστε να ανοίξουν ένα τηλέφωνο και να έχουν γίνει στο διάστημα αυτό 1000 συνδιαλέξεις οι χίλιοι άνθρωποι αυτοί θα ήταν ύποπτοι κατά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Καμμένο ότι ήταν εκείνοι οι οποίοι είχαν προκαλέσει την απόφαση στον κ. Αποστολόπουλο να συζητήσει  με τον κ. Χαικάλη αυτά τα οποία συζήτησαν. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Αυτά τα οποία έχουν διαρρεύσει ότι έχουν κατατεθεί δείχνουν ακριβώς την αστειότητα της όλης ιστορίας. Αστειότητα που προσιδιάζει στην προσωπικότητα και την συμπεριφορά τη διαχρονική εκείνων που την μηχανεύτηκαν.        

 

Ερωτηθείς πως κρίνει την υπόθεση Χαϊκάλη -Αποστολόπουλου

 

Χ.ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Υπάρχει μια αγωνία εκ μέρους του κόμματος των ΑΝΕΛ και του αρχηγού τους να ξεπεράσουν το μαγικό ποσοστό του 3% και να βρεθούν στην Βουλή, εκτιμώ ότι αυτή η αγωνία τους μπορεί πραγματικά να τους έχει οδηγήσει σε ατοπήματα αυτού του είδους αλλά εγώ μετά βεβαιότητας δεν μπορώ να πω οτιδήποτε. Το ότι υποπτεύομαι κάποια πράγματα τα υποπτεύομαι  διότι είχε έρθει μπροστά μας ο κ.Χαικάλης στην Επιτροπή δεοντολογίας και η κα Ξουλίδου και είδα ότι τα πράγματα τα οποία μας έλεγαν δεν άντεχαν στην λογική και στην σοβαρότητα. Αυτά τα οποία μας έλεγαν ήτανε πράγματα τα οποία ήταν λες και απευθυνόντουσαν σε μωρά παιδιά. Με την κα Ξουλίδου με το Facebook  που γινόταν η αλληλογραφία της προσπάθειας να δωροδοκηθεί και με τον κ. Χαϊκάλη που άλλα έλεγε τη μια και άλλα έλεγε την άλλη, σε εμάς έδωσε άλλη εκδοχή για ορισμένα πράγματα και το σημαντικότερο από όλα έχουμε δύο ανθρώπους οι οποίοι συνομιλούν και που ο ένας γράφει τον άλλο.

3 εκατομμύρια για την εξαγορά της ψήφου του κ. Χαϊκάλη και 3 για την κα Ξουλίδου στο τέλος θα πρέπει να πουλήσουμε όλη την Ελλάδα για να εξαγοράσουμε την κα Ξουλίδου και τον κ.Χαϊκάλη.