Ανακοινώθηκε σήμερα η πρωτοποριακή συνεργασία BCA College και Brown Hotels για τη δημιουργία ενός νέου Diploma in Resorts and Hotels Operations Management


Η νέα εκπαιδευτική πρόταση του BCA College προσφέρει ολοκληρωμένη γνώση πάνω στη σύγχρονη Ξενοδοχειακή Λειτουργία, ενώ πλαισιώνεται από εξειδικευμένους ακαδημαϊκούς καθηγητές του BCA College και εκπαιδευτές - στελέχη της Brown Hotels, που υποστηρίζουν το πρακτικό κομμάτι της εκπαίδευσης.

Το πιο σημαντικό στοιχείο σε μια επιχείρηση στον χώρο του Τουρισμού είναι η φιλοσοφία της. Αυτή προβάλλει ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αυτή αναζητά ο πελάτης. Συνήθως, η εκπαίδευση των στελεχών στη φιλοσοφία της επιχείρησης γίνεται από την ίδια την επιχείρηση, μετά την πρόσληψη. Πρακτική που παρουσιάζει σημαντικά μειονεκτήματα και πολλούς περιορισμούς. Όταν μάλιστα μία ξενοδοχειακή αλυσίδα, όπως η Brown Hotels εκφράζει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και ιδιαίτερη έφεση στο lifestyle design με τις αυθεντικές εμπειρίες ευζωίας που παρέχει στα βραβευμένα του ξενοδοχεία, τότε είναι λογικό να αναζητάει εργαζόμενους που να βρίσκονται ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος.

 

Έτσι, η Brown Hotels σε συνεργασία με το BCA College δημιούργησαν ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο πλήρως στην ταυτότητα του Ομίλου. Το πρόγραμμα διαρκεί έναν χρόνο και προσφέρει το Diploma in Resorts and Hotels Operations Management. Όπως όλα τα προγράμματα του BCA College, συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη. Η θεωρητική κατάρτιση προσφέρεται στο City Campus του BCA College, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 205, ενώ η πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιείται στα ξενοδοχεία της αλυσίδας Brown. Το Diploma περιέχει, ενότητες που αφορούν τα Τρόφιμα, τα Ποτά, την Επικοινωνία, τα Λογιστικά και τα Οικονομικά, αλλά και τη Διαχείριση Κρίσεων, μεταξύ άλλων, συγκροτώντας έτσι μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση.

 

Η ανακοίνωση της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε σε Συνέντευξη Τύπου την 28η Μαρτίου στο ξενοδοχείο Brown Acropol στην Αθήνα.

Ο Xάρης Δασκαλάκης CEO του BCA College, επεσήμανε ότι ως σύγχρονος και διαρκώς εξελισσόμενος εκπαιδευτικός οργανισμός, «το BCA College αναζητάει διαρκώς τρόπους διασύνδεσης με την αγορά εργασίας και ιδιαίτερα με τον τομέα του Τουρισμού, όπου διαπιστώνεται άμεση ανάγκη για εκπαιδευμένο προσωπικό, καθώς η χώρα έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης σημαντικών και ποιοτικών επενδύσεων, όπως αυτή της Brown Hotels».
 

Ενώ, από την πλευρά του ο Leon Avigad, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Brown Hotels, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνέργια, τονίζοντας ότι «οι κατηρτισμένοι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι σε κάθε επιχειρηματική προσπάθεια στον κλάδο της Φιλοξενίας, πόσο μάλλον μια αλυσίδα που διαθέτει τόσο υψηλά στάνταρ και επιδιώκει την παροχή απαράμιλλων εμπειριών».

 

Ως γνωστόν, η Brown Hotels είναι μία πολυεθνική ξενοδοχειακή αλυσίδα που διαθέτει 11 φιλόξενα ξενοδοχεία (urban hotels, boutique hotels, resorts), σε Αθήνα, Πελοπόννησο, Εύβοια, Κέρκυρα και Κρήτη, καθένα από τα οποία είναι μοναδικό, με αισθητική εμπνευσμένη από τον ιδιαίτερο παλμό της κάθε περιοχής και συνυφασμένο με το μοναδικό της χρώμα. Μοντέρνα αρχιτεκτονική, δωμάτια και χώροι με χαρακτήρα, υψηλή γαστρονομία, τζακούζι, πισίνες, υπηρεσίες spa και parties που διοργανώνονται συχνά με τη συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων, δημιουργούν μια διαφορετική πρόταση απόδρασης, χαλάρωσης και διασκέδασης, αλλά και εξ αποστάσεως εργασίας, σε όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές δυνατότητες που τους προσφέρουν. Καθώς μάλιστα η Brown Hotels διαθέτει ξενοδοχεία και σε άλλες χώρες και επεκτείνεται ραγδαία, η προοπτική μιας καριέρας σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με την απόκτηση του Diploma In Resorts and Hotels Operations Management αποκτά μεγαλύτερες προοπτικές και διεθνή ορίζοντα.

 

To ΒCA College είναι το παλαιότερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ξενοδοχειακών Σπουδών στην Ελλάδα, με 53 χρόνια παρουσίας στην παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και στη δημιουργία των Διοικητικών Τουριστικών Στελεχών που έχει τόσο ανάγκη η χώρα μας.

Μέσω της προσομοίωσης ενός state-of-the-art, 5-star Hotel που έχει δημιουργήσει στις εγκαταστάσεις του BCA College, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας 205, οι φοιτητές των Bachelors and Masters Degrees του Κολλεγίου έχουν την δυνατότητα να εκπαιδευτούν και να κατανοήσουν τη λειτουργία όλων των τμημάτων ενός ξενοδοχείου, με στόχο την πρόσληψη τους ως μεσαία και ανώτερα στελέχη των σημαντικότερων Ελληνικών και Πολυεθνικών Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

 

brownhotels.com/greece/brownacademy

www.bca.edu.gr/executive-education/diploma-in-resort-and-hotels-operation-management/