ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΛΛΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΒΕΡΤ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ, ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 1974 ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2001

«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΡΑΤΑΚΟΥ

Διερωτηθείτε: Αν η Νέα Δημοκρατία δεν εφάρμοζε την αναπτυξιακή της πολιτική και δεν ενέτασσε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ποια κατάσταση θα βρισκόταν σήμερα η χώρα; Η απάντηση προσδιορίζει το μέγεθος και την ποιότητα της ιστορικής προσφοράς της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ν.Δ. αποτελεί κύριο συστατικό στοιχείο της καθαρής και σταθερής Δημοκρατίας που θεμελιώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση. Η ιστορία της είναι ουσιώδες μέρος της ελληνικής πολιτικής ιστορίας μετά το 1974. Και μέχρι τώρα δεν είχε γραφεί.

Το κενό καλύπτει το βιβλίο αυτό, στο οποίο εξιστορείται η εσωκομματική ζωή, παρουσιάζονται οι ιδεολογικές θέσεις και αναλύονται σημαντικές πολιτικές και κυβερνητικές παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Άγγελος Μπρατάκος, πρακτικός άνθρωπος, πιστός αγωνιστής και άριστος γνώστης του χώρου του, εκθέτει με μετριοπάθεια, αποκαλύπτει με ψυχραιμία, κρίνει απροκατάληπτα. Παραθέτει κρίσιμες λεπτομέρειες και αποθησαυρίζει στοιχεία και σημαντικούς πίνακες, πάντα με ειλικρίνεια και χωρίς φόβο, πάθος ή οποιαδήποτε σκοπιμότητα.