Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Δημήτρης Στρατούλης  μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Κεντρικό Μαγκαζινο” με τους  δημοσιογράφους Λίζα Δουκακάρου και Λάμπρο Καλαρρυτή .

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Με αφορμή το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας

Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: Νομίζω η δεύτερη ψηφοφορία απετέλεσε και την δεύτερη σοβαρή πολιτική ήττα για την κυβέρνηση και ιδίως για τον πρωθυπουργό. Ο στόχος των 180 ψήφων για στήριξη του κ. Δήμα για να βγει πρόεδρος Δημοκρατίας  είναι για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ανέφικτος στόχος. Η χώρα πάει ταχύτατα για εκλογές, πάμε συντεταγμένα σε πλήρη ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσουμε αυτή την ιστορική πολιτική μάχη και να την κερδίσουμε με την βοήθεια του λαού.  

Ερωτηθείς τι είδους συμπόρευση θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ  με τη ΔΗΜΑΡ  

Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: Ακόμη δεν έχει κλείσει τίποτα με κανέναν ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτονόητο ότι μετά την τρίτη ψηφοφορία την επόμενη πιθανό μέρα θα συγκληθούν τα συλλογικά όργανα του κόμματος, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος  που έχει αρμοδιότητα να πάρει αποφάσεις για το με ποιους θα συμμαχήσει το κόμμα πριν τις εκλογές ή ποιους ενδεχομένως μετά τις εκλογές και θα πάρει τις σχετικές αποφάσεις. Επομένως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι πιο συγκεκριμένο.

ΔΗΜ.: Ποια μορφή συνεργασίας θα ήταν η πιο ενδεδειγμένη

Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: Εμείς έχουμε πάρει στα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ και στις προηγούμενες κεντρικές μας επιτροπές ορισμένες αποφάσεις  όπου έχουμε θέσει τα κριτήρια με βάση τα οποία μπορεί να προχωρήσει και θέλει να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασίες. Το βασικό κριτήριο είναι να συμφωνούν οι ενδεχόμενοι σύμμαχοί στο πρόγραμμά μας και το δεύτερο να μην έχουνε εμπλακεί με την εφαρμογή των βάρβαρων μνημονιακών  πολιτικών στην χώρα μας. Με βάση τις αποφάσεις που έχουμε πάρει και τα καινούργια δεδομένα θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή και θα καταλήξει επομένως οτιδήποτε άλλο είναι πρόωρο να σας πούμε αυτή τη στιγμή.  

ΔΗΜ: Επομένως και αυτά τα περί πολυγλωσσίας που έρχονται διαρκώς στο προσκήνιο για συγκυβέρνηση ως πολιτικό επιχείρημα και από την κα Πατριανάκου και από τον κ. Κωνσταντινόπουλο δεν πρόκειται ποτέ να ισχύσουν 

Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ:  Σας είπα τις αποφάσεις το με ποιους θα συμμαχήσουμε προεκλογικά και μετεκλογικά  θα τις πάρουν τα συλλογικά μας όργανα το πολύ σε ένα δεκαήμερο. Μια δύο μέρες μετά την τρίτη ψηφοφορία όπου θα είναι ένα Βατερλό κατά την εκτίμησή μας σε σχέση με τους στόχους της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Από εκεί και πέρα η ΝΔ και με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού εγκαινίασε νέο κύκλο φόβου, τρόμου και κινδυνολογίας. Τις μέρες των Χριστουγέννων θα προσπαθήσει με δημοσιεύματα, με δηλώσεις , με παρεμβάσεις να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου  η πεποίθησή μας είναι ότι οι πολίτες δεν θα υποκύψουν σε ατό το κλίμα φόβου και στο τέλος η ελπίδα του λαού μας  για καλύτερες μέρες θα κυριαρχήσει σε αυτό το ζοφερό κλίμα φόβου που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση.

Ερωτηθείς αν είναι δικαιολογημένες οι προσδοκίες του κ. Καμμένου ότι θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ

Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών, να πάρει δηλαδή πάνω από 151 βουλευτές.  Αυτός είναι ο κεντρικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το θέλουμε για να μπορέσουμε απερίσπαστοι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας από εκεί και πέρα είτε πετύχουμε αυτό το στόχο είτε δεν τον πετύχουμε θα είμαστε πρώτο κόμμα...