Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κα Μαρίνα Χρυσοβελόνη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Ζούμε Αληθινά” και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου  

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τις πολιτικές εξελίξεις

 

Μ.ΧΡΥΣΟΒΕΛΟΝΗ: Όλη αυτή η εκλογολογία η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή, όλο αυτό το σκηνικό το οποίο είναι πρωτόγνωρο δεν είναι πάρα πολύ ευχάριστο τόσο για μας τους βουλευτές που το βιώνουμε όσο βεβαίως και για τον κόσμο ο οποίος αισθάνεται ότι βρίσκεται μέσα σε ένα κυκλώνα, σε έναν ανεμοστρόβιλο κάτι που δεν είναι καθόλου ευχάριστο και για αυτό αυτό που πρέπει να γίνει είναι να τελειώνει αυτή η διαδικασία. Ευτυχώς δεν μας απομένουν πολλές μέρες μέχρι την τελική ψηφοφορία έτσι ώστε τελικά να τελειώνει αυτό το παραμύθι και αυτή η αναταραχή, να πάει η χώρα, από ότι φαίνεται θα πάει η χώρα σε εκλογές  ότι ο αριθμός των 180 είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθεί.

Η τελευταία εβδομάδα ήταν δύσκολη, ήταν έντονη. Θεωρώ ότι υπάρχει αρκετός κόσμος  ο οποίος με βάση αυτή την εξέλιξη και εννοώ το Fast track  κλείσιμο της υπόθεσης με τις προϋποθέσεις και τους όρους που έγινε, κόσμος ο οποίος έχει αφυπνιστεί και ήδη αρχίζει να προβληματίζεται το τι συμβαίνει εδώ πέρα διότι έχουμε μια Δικαιοσύνη που από τις 12 Δεκεμβρίου που ξέρει το όνομα του Αποστολόπουλου και μέχρι τις 19 δεν κάνει απολύτως  καμία ενέργεια και έχουμε στην συνέχεια μια Δικαιοσύνη που κλείνει το φάκελο σε δύο τρεις μέρες χωρίς βεβαίως να αποδεχτεί τα αιτήματα που υπέβαλλε ο πολιτικός ενάγων ο κ.Χαϊκάλης. Δηλαδή της άρσης του απορρήτου του Αποστολόπουλου κάτι που θα έπρεπε να το είχε αποδεχτεί και ο ίδιος ο κ. Αποστολόπουλος γιατί κάποιος ο οποίος δεν φοβάται αντίθετα θέτει στην διάθεση της Δικαιοσύνης όλα τα στοιχεία που υπάρχουν. Πιστεύω ότι αυτός ο οποίος διενήργησε  την προκαταρκτική έρευνα και αναφέρομαι στους εισαγγελικούς λειτουργούς  στον αρμόδιο Εισαγγελέα, θα έπρεπε οπωσδήποτε να έχει απομαγνητοφωνήσει το οπτικοακουστικό υλικό το οποίο ενσωματώθηκε στην δικογραφία  διότι αν ήταν παράνομο αποδεικτικό υλικό δεν θα το παραλάμβαναν να το ενσωματώσουν στην δικογραφία.     

 

Ερωτηθείσα πως πρέπει να κινηθούν οι ΑΝΕΛ στην επικείμενη προεκλογική περίοδο

 

Μ.ΧΡΥΣΟΒΕΛΟΝΗ: Οι ΑΝΕΛ θα πρέπει να φροντίσουν προεκλογικά να επικοινωνήσουν το πρόγραμμα μας το οποίο είναι σαφές και τις θέσεις μας οι οποίες δεν έχουν αλλάξει σε αυτά που λέμε γιατί βλέπουμε ότι υπάρχουν κόμματα που κατά διαστήματα αλλάζουν θέσεις και απόψεις κυρίως όσον αφορά το κομμάτι της οικονομικής πολιτικής και του τρόπου της διαχείρισης του χρέους. Και δεύτερον αυτό που θα πρέπει εμείς να καταστήσουμε σαφές στον κόσμο είναι ότι αυτή τη στιγμή από ότι φαίνεται  το προβάδισμα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος θα πρέπει να επιλέξει θέλει ένα ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο ή θέλει μέσα στην κυβέρνηση να υπάρχουν και δυνάμεις με καλό ποσοστό  και ισχυρή παρουσία όπως οι ΑΝΕΛ οι οποίοι θα διασφαλίσουν σημαντικά πράγματα, αυτά που εμείς τα ονομάζουμε ως τις κόκκινες γραμμές μας  και εν πάση περιπτώσει θεωρώ ότι θα συντελέσουμε στο να υπάρχει μια σταθερότητα σε αυτή την κυβέρνηση, εμείς θα είμαστε οι εγγυητές της σταθερότητας. 

Το βράδυ των εκλογών είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν νέες πολιτικές δυνάμεις, Σαμαράς και Βενιζέλος  δεν θα υπάρχουν που σημαίνει ότι θα καθίσουμε σε ένα τραπέζι να συζητήσουμε οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, θα ξεκινήσουμε από αυτά τα οποία μας ενώνουν. Εμείς οι ΑΝΕΛ θα καταβάλουμε προσπάθεια για να δημιουργηθεί κυβέρνηση και να μην μπει η χώρα στην διαδικασία των εκλογών  αλλά βεβαίως αταλάντευτοι στις θέσεις μας όσον αφορά στην αντιμετώπιση του χρέους, τα θέματα  της λαθρομετανάστευσης, τις σχέσεις εκκλησίας και κράτους , στα θέματα της Θράκης. Υπάρχουν έντονες διαφωνίες με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά από την άλλη πλευρά εμείς σε αυτά δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω γιατί αυτά αποτελούν στοιχεία του προγράμματός μας και είναι αυτά για τα οποία εμείς θα έχουμε δεσμευτεί στον ελληνικό λαό.