«ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ»

ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΕ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΤΟΜΟΥΣ

«Βιβλιοθήκη του Ιουλίου Βερν»: Μη χάσετε τα πιο συναρπαστικά βιβλία περιπέτειας και φαντασίας όλων των εποχών σε συλλεκτικούς πολυτελείς τόμους, αποκλειστικά με την κυριακάτικη Απογευματινή, από την Κυριακή 02.06

Ανακαλύψτε το ανυπέρβλητο μεγαλείο του Ιουλίου Βερν μέσα από λογοτεχνικά αριστουργήματα που διαμόρφωσαν την ιδέα της επιστημονικής φαντασίας και της περιπέτειας, σε μια μοναδική συλλεκτική έκδοση, εμπνευσμένη από τις ιστορικές εκδόσεις του 19ου αιώνα. Περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα έργα από τη συλλογή Εκπληκτικά Ταξίδια και είναι εικονογραφημένη με σχέδια εμπνευσμένα από την πρώτη έκδοση του Πιερ-Ζιλ Ετζέλ, του 19ου αιώνα.

Πολυτελής έκδοση υψηλής αισθητικής

Εξώφυλλα και ράχες με εικονογραφήσεις εμπνευσμένες από τα πρωτότυπα σχέδια των εκδόσεων Πιερ-Ζιλ Ετζέλ

Κορυφαία ποιότητα παραγωγής

Με αναπαραγωγές των πρωτότυπων χαρακτικών εικονογραφήσεων

 

ΙΟΥΛΙΟΣ ΒΕΡΝ

Ο πατέρας της επιστημονικής φαντασίας

Γεννημένος στη Νάντη το 1828, στους κόλπους μιας οικογένειας από τη Βρετάνη, που ανήκε στην ανώτερη μεσαία τάξη, ο Ιούλιος Βερν άρχισε να σπουδάζει νομικά, αλλά γρήγορα τα εγκατέλειψε, για να αφοσιωθεί στη λογοτεχνία. Ωθούμενος από μια ακόρεστη περιέργεια και ένα πάθος για την επιστήμη και τη γεωγραφία, έγραψε μια σειρά από αξιομνημόνευτα βιβλία που αποτελούν σήμερα ένα από τα διαμάντια της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Τα έργα του είναι προσφιλή τόσο στους διανοούμενους όσο και στο ευρύ κοινό, και διαβάζονται ευχάριστα από μεγάλους και παιδιά.

Ο Ιούλιος Βερν είναι ένας πολυγραφότατος και δημοφιλέστατος συγγραφέας με μοναδική θέση στην ιστορία της λογοτεχνίας. Τα γνωστότερα έργα του, συγκεντρωμένα στη συλλογή Εκπληκτικά Ταξίδια, περιέχουν ιδέες τόσο πρωτοποριακές και οραματικές, που τον καθιστούν πατέρα της επιστημονικής φαντασίας.

Η μεγάλη επιτυχία του οφείλεται στο ότι συνδύαζε δύο πανίσχυρες ιδέες που συνάρπαζαν την κοινωνία της εποχής του:

- Τις περιπέτειες των εξερευνητών σε άγνωστες περιοχές.

- Τις επιστημονικές και τεχνολογικές προόδους, πολύ πιο προωθημένες από την πραγματικότητα της εποχής του.

Συγγραφέας παραγωγικότατος, ο Βερν έγραψε περίπου εκατό μυθιστορήματα, καθώς και διηγήματα και θεατρικά έργα. Η λογοτεχνική του παραγωγή σταμάτησε λίγο πριν από τον θάνατό του, το 1905 στην Αμιέν.

Ο Εκδότης Πιερ-Ζιλ Ετζέλ

Ο Πιερ-Ζιλ Ετζέλ υπήρξε ο μόνος εκδότης του Βερν σε όλη τη διάρκεια της λογοτεχνικής του σταδιοδρομίας. Ήταν στενός φίλος του οραματιστή συγγραφέα και μοιραζόταν μαζί του την επιθυμία να διαδοθεί η επιστήμη στους νέους. Ο Ετζέλ ήταν βαθύτατα πεπεισμένος ότι η επιστήμη είναι το κλειδί για την πρόοδο. Στην περίπτωση των Εκπληκτικών Ταξιδιών, ο Ετζέλ έδειξε ιδιαίτερη μέριμνα για την αισθητική, προσαρμόζοντάς τη στις προτιμήσεις του κοινού. Γεννήθηκε έτσι η ιδέα των σκληρόδετων εξωφύλλων,  με χαρτόνι επενδυμένο με ύφασμα, πλούσια διακοσμημένο. Ως προς το εσωτερικό, ανέθεσε στους καλύτερους καλλιτέχνες της εποχής να εικονογραφήσουν τα μυθιστορήματα με πρωτότυπα χαρακτικά, μετατρέποντάς τα σε αυθεντικά λογοτεχνικά έργα τέχνης.

Μη χάσετε αυτή την εβδομάδα με την κυριακάτικη Απογευματινή το 1ο βιβλίο: «ΠΕΝΤΕ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ»

Ο Άγγλος λόγιος και εξερευνητής Σάμιουελ Φέργκιουσον έχει αναπτύξει έναν νέο τύπο αερόστατου με υδρογόνο, για να πραγματοποιήσει μακρινά ταξίδια. Μαζί με τον πιστό του υπηρέτη και τον φίλο του, Ντικ Κένεντι, αποφασίζει να διασχίσει με αυτό την αφρικανική ήπειρο. Στην αρχή όλα μοιάζουν να είναι υπό έλεγχο σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδρομή μέχρι τη λίμνη Βικτωρία, σύντομα όμως θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες, αλλά και προβλήματα με τους πρωτόγονους γηγενείς πληθυσμούς... Η σώα και αβλαβής επιστροφή τους στην Αγγλία θα εξελιχθεί σε μια συναρπαστική περιπέτεια.