H JYSK, η μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων από τη Δανία παρουσίασε την Δευτέρα 13 Μαΐου τη νέα ανανεωμένη συλλογή ειδών κήπου για το καλοκαίρι του 2024. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πλωτό χώρο εκδηλώσεων PLOES, στο Παλαιό Φάληρο όπου οι καλεσμένοι, δημοσιογράφοι, στελέχη των media, επώνυμοι και influencers του χώρου του design και decoration είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις προτάσεις της JYSK για την επίπλωση και διακόσμηση των εξωτερικών χώρων.

 

Με το καλοκαίρι προ των πυλών το Outdoor PR event της JYSK αποτέλεσε μια πρόγευση διακοπών. Οι καλεσμένοι της JYSKείχαν την δυνατότητα να απολαύσουν ένα χαλαρό απόγευμα με μουσική, εδέσματα και ποτά, και να ανακαλύψουν τα νέα έπιπλα κήπου, όπως μοντέρνα σαλόνια και τραπεζαρίες εξωτερικού χώρου, ξαπλώστρες, ανακλινόμενες πολυθρόνες και αξεσουάρ στα δύο decksτου PLOES. Όλα τα σετ που παρουσιάστηκαν ήταν διακοσμημένα με αναπαυτικά μαξιλάρια, ριχτάρια και χαλιά εξωτερικών χώρων σε ένα σκηνικό που θύμιζε αναχώρηση κρουαζιέρας λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα. Με τη δύση του ηλίου τα φωτιστικά, τα κεριά και τα ηλιακά φώτα δημιούργησαν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και η βραδιά έκλεισε με όμορφα συναισθήματα και μια γλυκιά προσμονή για το καλοκαίρι που έρχεται.

 

Στη JYSK υπάρχει μια μεγάλη συλλογή επίπλων κήπου και ειδών εξωτερικού χώρου από υλικά όπως ξύλο, τεχνητό ξύλο, πλαστικό, συνθετικό ρατάν κ.α. διατηρώντας πάντα το σκανδιναβικό design και την άριστη ποιότητα σε εξαιρετικές τιμές. Στα εννιά χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα η JYSK έχει καταφέρει να γίνει αγαπημένος προορισμός για ποιοτικές και οικονομικές αγορές σε όλα τα είδη για το σπίτι και τον κήπο και διαθέτοντας 57 καταστήματα στην Ελλάδα αλλά και το ηλεκτρονικό κατάστημα JYSK.gr είναι πλέον κοντά σε όλους τους πελάτες της στη χώρα μας.

 

Η JYSK είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας επίπλων κήπου της Ευρώπης με πάνω από 3.400 καταστήματα σε 48 χώρες σε όλο τον κόσμο και για τον λόγο αυτόν καταβάλλει ενεργές προσπάθειες για την καταπολέμηση της μη βιώσιμης και παράνομης υλοτομίας και καύσης των δασών. Ήδη από το 1990, η JYSK προσπαθεί να αυξήσει στα προϊόντα της το μερίδιο επίπλων κήπου που παράγονται από ξυλεία με πιστοποίηση FSC (FSC® N001715).

 

Σήμερα, όλα τα έπιπλα κήπου της JYSK φέρουν την ετικέτα πιστοποίησης FSC.

 

 

ΕΠΙΠΛΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ FSC

Το FSC (Forest Steward ship Council, Συμβούλιο Εποπτείας Δασών) είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Η ετικέτα FSC αποτελεί εγγύηση ότι η ξυλεία προέρχεται από υπεύθυνη υλοτομία και ότι διασφαλίζονται βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης για τους τοπικούς πληθυσμούς σε ορισμένες από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου. Η ετικέτα FSC μπορεί να τοποθετείται σε ξυλεία που προέρχεται από όλο τον κόσμο – από τα τροπικά δάση ως τα δάση κωνοφόρων της Σιβηρίας. Επιπλέον της περιβαλλοντικής ευθύνης, το FSC καταβάλλει προσπάθειες για την προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής ευθύνης. Στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης, μεταξύ άλλων, το FSC προστατεύει τους ιθαγενείς και τους τοπικούς πληθυσμούς που ζουν στα δάση. Παράλληλα, σε όσους εργάζονται στα δάση εξασφαλίζεται εκπαίδευση, ασφάλεια και αξιοπρεπείς μισθοί. Στα πλαίσια της οικονομικής ευθύνης, διασφαλίζεται ότι οι ιδιοκτήτες των δασών που διαθέτουν πιστοποίηση FSC θα πληρώνονται αξιοπρεπώς για την ξυλεία τους.

 

 

 Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι:

 

  •  Σε ένα δάσος με πιστοποίηση FSC δεν υλοτομείται περισσότερη ξυλεία από όση μπορεί να αναπληρώσει το ίδιο το δάσος

  • Σε ένα δάσος με πιστοποίηση FSC ισχύουν αυστηρές απαιτήσεις όσον αφορά τη χρήση εντομοκτόνων και χημικών ουσιών

  • Σε ένα δάσος με πιστοποίηση FSC εξασφαλίζονται στους εργάτες σωστοί μισθοί και σωστές συνθήκες εργασίας

  • Σε ένα δάσος με πιστοποίηση FSC, οι ζωές των ανθρώπων και των ζώων αντιμετωπίζονται με σεβασμό


Σχετικά με τη JYSK GROUP

Η JYSK είναι μια διεθνής αλυσίδα καταστημάτων με σκανδιναβικές ρίζες, η οποία πουλάει τα πάντα για το σπίτι. Το πρώτο κατάστημα άνοιξε στη Δανία το 1979 και σήμερα η JYSK μετράει πάνω από 3.400 καταστήματα και 31.000 υπαλλήλους σε 48 χώρες. Η JYSK είναι ιδιοκτησία της οικογένειας στην οποία ανήκει το Lars Larsen Group που περιλαμβάνει πολλές εταιρείες  με ένα συνολικό ετήσιο τζίρο 44 δις DKK για το οικονομικό έτος 2021/22. Ο τζίρος της JYSK ήταν 38,5 δις DKK για το οικονομικό έτος 2022/23.

www.JYSK.com