Ο ανεξάρτητος βουλευτής, κος Γιώργος Κασαπίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Η αλήθεια να λέγεται ” και στον δημοσιογράφο Λάμπρο Καλαρρύτη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς ποια είναι η εκτίμησή του για  την τρίτη ψηφοφορία

 

Γ.ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Πρέπει να το δούμε κάτω από το πρίσμα της συναίσθησης που έχουν οι συνάδελφοι βουλευτές και κατ΄επέκταση όλος ο ελληνικός λαός. Αν λοιπόν έχουμε την πεποίθηση ότι προϋπόθεση για να πάει προς το καλύτερο η κατάσταση στην χώρα εν όψει των διαπραγματεύσεων αλλά και γενικότερα στην εξέλιξη  όλη η πολιτική κοινωνική οικονομική ζωή στον τόπο, αν λοιπόν προϋπόθεση είναι η ενότητα τότε πιστεύω ότι θα βρεθούν οι 12 βουλευτές που θα σηματοδοτήσουν με την απόφασή τους αυτή την προοπτική. Αν όμως δεν έχουν αυτή την πεποίθηση εκτιμώ ότι δύσκολα θα βρεθούν τα 12 άτομα που χρειάζονται.

Θέλω να πιστεύω και να ελπίζω και αν θέλετε και από την πλευρά μου όπου μπορώ να δώσω αυτή την σκέψη και την ιδέα το κάνω, ακόμα μια προσπάθεια από τον πρωθυπουργό για να δημιουργηθεί το κλίμα της συνεννόησης και της συναίνεσης για να γίνει κάποιου είδους συμφωνία για την εκλογή του προέδρου δεν θέλω να το αποποιηθώ τουλάχιστον  μέχρι και την τελευταία στιγμή γιατί θεωρώ ότι είναι χρέος μας και καθήκον να το επιδιώξουμε αυτό όλοι μας και από την πλευρά μου προσπαθώ να το κάνω.

 

Ερωτηθείς αν μιλάει με άλλους βουλευτές και προσπαθεί να τους πείσει για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας

 

Γ.ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Δεν επιδιώκω να τους πείσω ότι εγώ έχω δίκιο και αυτοί δεν βλέπουν κάποια πράγματα, προσπαθώ να τους θέσω αυτή την αρχή ότι αν πιστεύουν ότι με την ενότητα μπορεί να γίνει κάτι τότε θα πρέπει να το δουν έτσι και δεν το περιορίζω χρονικά  αλλά εάν δεν σηματοδοτηθεί η ενότητα από τώρα  εκτιμώ ότι θα είναι πολύ δύσκολο να  γίνει κάτι μετά αν έχουμε εκλογές και δρομολογηθούν άλλες εξελίξεις.

 

ΔΗΜ: Από αυτούς με τους οποίους μιλάτε υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που θα επανεξέταζαν τη στάση τους αν άλλαζε το πρόσωπο

 

Γ.ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Δεν νομίζω το πρόσωπο να είναι τόσο καταλυτικό όσο οι αρχές που συμβολίζει αυτή η προσπάθεια στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας. Δηλαδή εάν προταθεί η ενότητα και αυτή να μεταφραστεί στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος  είναι το σύμβολο της ενότητας του ελληνισμού  εάν το πιστέψουμε και προσπαθήσουμε για  αυτό θα τα καταφέρουμε εάν όμως αμφισβητηθεί και αυτή η ιδιότητα του προέδρου τότε φοβάμαι ότι μπαίνουν άλλες  σκοπιμότητες. Εμείς μέσα από την ιστορία μας έχουμε αποδείξει ότι όταν είμαστε ενωμένοι καταφέρνουμε και το ακατόρθωτο γιατί απελευθερώνονται όλες αυτές οι υγιείς δυνάμεις που φέρνουνε το τελικό αποτέλεσμα εάν όμως δεν πιστέψουμε στην ενότητα τότε κάπου αλλού πιστεύουμε που είναι υποδεέστερο αυτής της ενότητας.

 

Ερωτηθείς αν θα κατέβει υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές

 

Γ.ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Δεν έφυγα ποτέ από την ΝΔ, με διέγραψε ο κ. Σαμαράς γιατί έμεινα σταθερός στις δεσμεύσεις μας από εκεί και πέρα είναι άλλων υπόθεση. Θέλω να είμαι και είμαι  την ΝΔ από εκεί και πέρα το ψηφοδέλτιο είναι θέμα του αρχηγού.