Η κυβερνητική εκπρόσωπος , κα Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην έκτακτη δημοσιογραφική εκπομπή  και στον δημοσιογράφο Λάμπρο Καλαρρύτη

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Για τις πολιτικές εξελίξεις

 

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πολέμησαν για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, έδωσαν μάχη. Ο πρωθυπουργός πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες έκανε όλα όσα έπρεπε να γίνουν, μίλησε ανοιχτά, έκανε έκκληση, εξήγησε τους κινδύνους, εξήγησε ότι δεν υπάρχει χρόνος  ήταν όλα γνωστά και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο λαός το κατάλαβε. Αυτοί που δεν το κατάλαβαν ήταν  132  άτομα μέσα στην Βουλή δηλαδή η μειοψηφία.

Η προσπάθεια αυτή τη στιγμή είναι να βγούμε από το μνημόνιο και από το μνημόνιο δεν βγαίνεις βαρώντας νταούλια. Αν ήταν να μπορούμε να το κάνουμε αυτό θα το είχε κάνει  ο Πούτιν, θα βάραγε και αυτός τα νταούλια και δεν θα είχε πρόβλημα στην Ρωσία. Ας κοιτάξουμε λίγο τι γίνεται γύρω μας. 

168 βουλευτές ψήφισαν το Σ. Δήμα ώστε να μην γίνουν εκλογές και 132 ψήφισαν να γίνουν εκλογές άρα εδώ πρόκειται περί της μειοψηφίας αυτό ο λαός το γνωρίζει  και σας λέω ότι ο λαός θα τιμωρήσει αυτούς οι οποίοι προκάλεσαν αυτή την άνευ λόγου  αναταραχή στην χώρα διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές ότι δεν έχει καμία λύση ούτε λέει που θα βρει τα λεφτά ούτε πρόκειται να βρει λεφτά.  

 

Για την διαπραγμάτευση

 

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Η ΝΔ διαπραγματεύεται μήνες τώρα, φυσικά διαπραγματεύεται σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον. Η κυβέρνηση διαπραγματευόταν κανονικότατα  αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας και επίσης ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε συμφωνία υπήρχε στο τραπέζι ο ΣΥΡΙΖΑ αν ποτέ ερχόταν στην εξουσία δεν θα την τηρούσε. Άρα λοιπόν δεν ήταν δυνατό να φτάσουμε σε συμφωνία διότι οι εταίροι μας με έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος φώναζε ότι δεν θα τηρήσει καμία συμφωνία δεν είχαν καμία όρεξη να καταλήξουν σε συμφωνία.

Αυτά τα οποία λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όλα μονομερείς ενέργειες...

Δεν υπάρχει περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτά που λέει να κάνει το παραμικρό διότι πρέπει να κοιτάξει γύρω του και να δει ότι όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα. Δεν καταλαβαίνω πως ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι μπορεί να έχει εδώ το “Tsipraland” και να δίνει λεφτά, να δίνει μισθούς να προσλαμβάνει, αυτά δεν τα πιστεύει κανείς.  

 

ΔΗΜ: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση τι εκτιμάτε ότι θα πάει σε προσαρμογή στα μνημονιακά δεδομένα ή σε ρήξη;

 

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Κατευθείαν, τι ρήξη; Ότι και να κάνει ή θα προσαρμοστεί στο μνημόνιο οπότε θα είναι στο μνημόνιο ή θα πάει σε ρήξη και θα πάει κατευθείαν σε τρίτο βαρύτατο μνημόνιο.