Ο επικοινωνιολόγος, κος Στέλιος Ζωντός, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην Έκτακτη Δημοσιογραφική εκπομπή με τους δημοσιογράφους Κέλλυ Κοντογεώργη και Γιώργο Βούλγαρη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Συμβουλές για τους υποψήφιους βουλευτές

Σ.ΖΩΝΤΟΣ: Εξαρτάται από την εκλογική περιφέρεια που βρίσκεται ο κάθε υποψήφιος γιατί είναι άλλο να είναι στην Α ή Β Αθηνών που βρίσκεται η μισή Ελλάδα ως ψηφοφόροι. Αναγκαστικά στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής θα κινηθούν με ευρύτερη πολιτική ατζέντα δηλαδή δεν έχουν ούτε το χρόνο ούτε  την ευκαιρία να ασχοληθούν με τα τοπικά προβλήματα των περιοχών. Άρα η μεγάλη κουβέντα θα είναι η κεντρική ατζέντα. Αυτό που θα πρέπει να κάνουν λοιπόν να είναι να σφίξουν όσο περισσότερα χέρια μπορούν, να μιλήσουν με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν, να κάνουν δηλαδή προσωπικές εμφανίσεις στις γειτονιές και εκεί που κινείται ο κόσμος και βέβαια τα ΜΜΕ. Τηλεόραση, τηλεόραση, τηλεόραση γιατί η αναγνωρισιμότητα είναι αυτή που θα δώσει την εκλογιμότητα σε καθέναν από αυτούς.  

Για τους καινούργιους υποψήφιους

 

Σ.ΖΩΝΤΟΣ: Έχει πολύ μεγάλη δυσκολία γιατί ο νόμος περιορίζει πάρα πολύ τη δυνατότητα να γίνεις γνωστός στο  κοινό και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, σου επιτρέπει μια εμφάνιση στα πανελλαδικής εμβέλειας  Μέσα και δύο εμφανίσεις στα τοπικής εμβέλειας Μέσα αυτό περιορίζει  ανθρώπους που δεν έχουν ευρεία αναγνωρισιμότητα. Οπότε θα πρέπει να δουν πως μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα  εκλογής τους μέσα από προσωπικές σχέσεις, μέσα από ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να τους βοηθήσουν, σπίτι-σπίτι, γειτονιά-γειτονιά.

Η επαφή με τον ψηφοφόρο δεν αντικαθίσταται από καμία άλλη πλατφόρμα. Αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία στην ελληνική πολιτική σκηνή για την αναμέτρηση είναι οι δυνατότητες  συγκεντρώσεων σε σπίτια ή σε χώρους που μπορείς με 40-50 ανθρώπους να κάνεις μια κουβέντα και  αυτοί να λειτουργήσουν μετά ως πολλαπλασιαστές για την περίπτωσή σου. Όσα περισσότερα τέτοια μπορείς να κάνεις τόσο το καλύτερο μπορείς αποτέλεσμα να έχεις.

 

Για τα debate

 

Σ.ΖΩΝΤΟΣ: Στην Ελλάδα η ιστορία των debate  είναι λίγο πονεμένη. Οι όροι που έχουνε γίνει μέχρι σήμερα τα debate τα απονευρώνουν, τα κάνουν στην πραγματικότητα παράλληλους μονολόγους. Νομίζω ότι αν είναι να οδηγηθούμε σε μια τέτοια συζήτηση κατά τη γνώμη μου ας μη γίνει καθόλου, δεν θα έχει μας προσφέρει κάτι αν ακούσουμε παράλληλους μονολόγους των αρχηγών των κομμάτων.