Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, κος Βασίλης Κικίλιας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή την έρευνα για την τρομοκρατία και αν περιμένουμε εξελίξεις

 

Β.ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Αν κανείς γυρίσει πίσω το χρόνο θα δει ότι και στις τρεις πολύ σημαντικές συλλήψεις που είχαν να κάνουν με το θέμα της τρομοκρατίας του τρομοκράτη Μαζιώτη, την αποτροπή του τρομοκρατικού χτυπήματος με την σύλληψη Σταμπούλου και την εντυπωσιακή σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού με την αποτροπή ενός τεράστιου τρομοκρατικού χτυπήματος η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η ελληνική Αστυνομία έκαναν πολύ σοβαρά δομημένα τη δουλειά τους και μη προαναγγέλλοντας πράγματα. Θα έλεγα λοιπόν ότι δεν έχει ακουστεί κάτι αυτά τα δύο τελευταία 24ωρα και μάλλον καλό ως προς τις έρευνες είναι και όχι κακό γιατί όπως εξήγησε και ο αρχηγός της  Αστυνομίας τα ευρήματα που ανακαλύψαμε μέσα και στις δύο γιάφκες είναι πολλά και εντυπωσιακά. Κοινώς δεν πρόλαβαν οι συνεργοί να φτάσουν στις κρυψώνες και να εξαφανίσουν στοιχεία, αποτυπώματα, DNA, υπολογιστές, εκρηκτικά, οπλισμό κλπ. Οπότε δίνεται μια μάχη με το χρόνο για να προλάβουμε να εκμεταλλευτούμε τα στοιχειά τα οποία έχουμε και να ολοκληρωθεί το παζλ σε ότι έχει να κάνει με την ενέργεια που θα εξελισσόταν στις φυλακές Κορυδαλλού.     

 

Για το σωφρονιστικό σύστημα

 

Β.ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Η όσμωση η οποία παρατηρείται τα τελευταία χρόνια εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων μεταξύ ποινικών κρατουμένων και τρομοκρατών έχει κάνει μεγάλη ζημιά, έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα  στον τρόπο τον οποίο εξελίσσεται το έγκλημα  στην Ελλάδα και στις διασυνδέσεις και τις υπόγειες διαδρομές οι οποίες υπάρχουν.  

Θεωρώ ότι είναι μια τομή για το σωφρονιστικό μας σύστημα και μια πολύ δυνατή πρωτοβουλία την οποία πήρε ο πρωθυπουργός  για να δημιουργηθεί το σωφρονιστικό κατάστημα Γ' τύπου στο Δομοκό και ήδη έχουν μεταφερθεί καταδικασμένοι για τρομοκρατικές επιθέσεις και για βαριά ποινικά εγκλήματα που θα έπρεπε εξαρχής  να εκτίουν με τέτοιο τρόπο την ποινή τους έτσι ώστε να μην μπορούν περαιτέρω να δημιουργούν προβλήματα στην ελληνική κοινωνία. 

 

Για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων

 

Β.ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα επιστημονικό εργαλείο που αν χρησιμοποιηθεί σωστά εξάγει πολύ σοβαρά συμπεράσματα όμως η δυναμική του χρόνου πηγαίνοντας προς τις εκλογές  και τα διλήμματα τα οποία γεννώνται, και πιστεύω στα διλήμματα της ελπίδας και όχι του φόβου, καταλήγουν να δώσουν και την πραγματική εικόνα την οποία υπάρχει.

Πράγματι οι δημοσκοπήσεις δίνουν ένα μικρό ποσοστό στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ μεγαλύτερο τους προηγούμενους μήνες, ο κόσμος ο οποίος και δικαίως γιατί στην μονάδα του χρόνου έγιναν πολλά, πολλές αλλαγές,τομές διαρθρωτικές, μεταρρυθμίσεις αλλά και αδικίες και οριζόντιες περικοπές ήταν πικραμένος, στεναχωρημένος  εξοργισμένος ενδεχομένως τώρα όμως είναι σε περίσκεψη και θέλω να καλέσω όλους να σκεφτούν σοβαρά ποιες είναι αυτές οι δύο πλατφόρμες. Ουσιαστικά πρόκειται περί δύο σοβαρά διαφορετικών απόψεων που δίνονται στον ελληνικό λαό προκειμένου να αποφασίσει. Η μια είναι αυτή ενός πολύ  δύσκολου δρόμου μέχρι σήμερα που οδήγησε όμως και οδηγεί σε μια αλλαγή της οικονομίας από  καταναλωτική σε παραγωγική για να ξανα-σταθούμε στα πόδια μας αύριο με ένα δικό μας σχέδιο εθνικό και  μπορέσει να ευημερήσει ο κόσμος πραγματικά όχι με ψέματα.       

Πιστεύω πιο πολύ στην πολιτική της ελπίδας από του φόβου αλλά να δούμε ποιος εξαπολύει πολιτικές φόβου με αυτά τα οποία λέει και έχει ως πολιτικά προγράμματα  και ποιος ελπίδα. Γιατί την ελπίδα ο ελληνικός λαός πρέπει να την βρει μέσα από την δική του αλήθεια και την πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή η αλήθεια είναι ότι επιτέλους σε ότι μας αναλογεί ο καθένας από το  μετερίζι του πρέπει να καταλάβουμε ότι θα στηριχτούμε στα πόδια μας όταν αρχίσουμε πάλι να παράγουμε με υγιείς όρους. Με ένα ευέλικτο δημόσιο μικρό συγκεκριμένο , οργανωμένο  που θα δίνει ευκαιρίες στους υπόλοιπους όλους εμάς να μπορούμε να  αναπτυχθούμε. Αυτή είναι η πραγματική οικονομία, αυτή έχει υγεία μέσα της.  Η δυσκολία τελειώνει και θα ολοκληρωθεί με μια επιτυχή  διαπραγμάτευση που θα δώσει το δικαίωμα στους Έλληνες να παλεύουν μόνοι τους για την τύχη τους, όχι τζογάροντας πάνω στο ότι εμείς κατέχουμε μυστική γνώση και στις διαπραγματεύσεις θα βάλουμε στο τραπέζι κάτι άλλο που δεν σας το λέμε όμως και θα σωθείτε γιατί η εναλλακτική είναι καταστροφική για τη χώρα.