Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ, κος Κυριάκος Μαντούβαλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Ζούμε Αληθινά” και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή την υποψηφιότητά του

 

Κ.ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ: Ένας άνθρωπος στα 32 του αποφασίζει να ασχοληθεί με την πολιτική γιατί βλέπει ξεκάθαρα ότι η συμμετοχή δεν είναι θέμα ηλικίας, η συμμετοχή είναι θέμα συνειδητοποίησης του τι συμβαίνει. Θεωρώ ότι είναι καθήκον για κάθε νέο άνθρωπο. Αυτός που θα βγει και θα δώσει ελπίδα είναι a priori νικητής. Ο λόγος που συμμετέχω με το ΠΑΣΟΚ είναι γιατί πιστεύω ότι δεν θα διαψεύσει την όποια ελπίδα καταφέρει να δώσει. Τρέμω την οργή των ανθρώπων των οποίων θα διαψευσθεί η ελπίδα που θα τους δώσουν αυτή τη στιγμή.

 

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι έχει κάνει την αυτοκριτική του το ΠΑΣΟΚ για τα λάθη του

 

Κ.ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ: Τους πολίτες τους αφήνει παγερά αδιάφορους η αυτοκριτική του ΠΑΣΟΚ και το δείξανε στις κάλπες. Εάν το ΠΑΣΟΚ έχει ή δεν έχει κάνει την αυτοκριτική του ο λαός θα το συζητήσει κάποια στιγμή που θα είναι ήρεμος και ψύχραιμος. Και να έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ την αυτοκριτική του και να μην την έχει κάνει όταν από το 44% έπεσε στο 12% και εν συνεχεία έπεσε στο 8% θεωρείτε ότι ενδιαφέρει τους πολίτες να πω αν το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει αυτοκριτική; Οι ίδιοι αποφάσισαν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι εκεί.

 

Για το νέο κόμμα του κ. Παπανδρέου

 

Κ.ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ: Με στεναχωρεί βαθύτατα ότι ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα διαφορετικό πράγμα. Θα κρίνουν οι πολίτες κατά πόσο είναι ευθύνη του ΠΑΣΟΚ ή είναι ευθύνη του Γιώργου ή αυτών που είναι γύρω από το Γιώργο. Δεν έχω την αίσθηση ότι αυτοί που ψηφίσαν ΕΛΙΑ το 2014, αυτό το 8% εμπεριείχε και πολύ μεγάλο κομμάτι ανθρώπων που πιστεύουν στον Γιώργο Παπανδρέου. Έχω την αίσθηση δηλαδή ότι την απώλεια που ήταν να καταγράψει το ΠΑΣΟΚ από ανθρώπους που στήριζαν τον Γιώργο την είχε καταγράψει έτσι κι αλλιώς και στις ευρωεκλογές.     

 

Για την μετακίνηση της κας Γκερέκου στην ΝΔ

 

Κ.ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ: Πολύ τραγική και μικρή Επίδαυρος.

Δεν γίνεται έτσι δουλειά.