Η υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “ Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στους δημοσιογράφους Έλλη Στάη και Δημήτρη Χατζηνικόλα

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή το ζήτημα της θρησκείας

 

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι φυσιολογικό τα μεγάλα θέματα που αφορούν την οικονομία να είναι αυτά που μονοπωλούν τη συζήτηση αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μια μάχη κατά την άποψή μου μεταξύ δύο διαφορετικών νοοτροπιών και προτάσεων οι οποίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα μια τελείως ενδεχομένως διαφορετική Ελλάδα την επόμενη μέρα και σε αυτή την εξίσωση δεν υπάρχουν μόνο τα οικονομικά ζητήματα υπάρχουν και πολλά άλλα ζητήματα τα οποία οφείλουμε να τα αναδείξουμε διότι ο κόσμος μπορεί να ξεχάσει και τι άλλο μπορεί να συμβεί. Στο θέμα της θρησκείας η δική μας η παράταξη είναι απολύτως ξεκάθαρη.

 

Ερωτηθείς για ποιο λόγο δεν συμφωνεί η  ΝΔ σε ένα debate

 

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ο πολιτισμένος πολιτικός διάλογος γίνεται σε όλα τα επίπεδα,  νομίζω ότι το σημαντικό είναι να ακουστούν και οι  απόψεις ένθεν κακείθεν, τα δείγματα που έχουμε πάρει από την αξιωματική αντιπολίτευση σε όλη αυτή την περίοδο  οδηγώντας στην προεκλογική περίοδο και σε όλο το θέμα της εκλογής του προέδρου αλλά και ο προσωπικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο κ. Σαμαράς που είναι πρωθυπουργός της χώρας  από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την επικρότηση του κ. Τσίπρα και αναφέρομαι στον κ. Αρβανίτη για παράδειγμα, δεν νομίζω ότι δείχνουν ότι υπάρχει ένα επίπεδο πολιτικού πολιτισμού σε αυτό τον προσωπικό διάλογο και πρέπει κάπου να βάζουμε μια γραμμή για να ξέρουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση.

Θέλουμε σόου ή θέλουμε ουσία; Πιστεύετε ότι από ένα debate θα βγει κάτι διαφορετικό για τον κόσμο υπό την έννοια ότι θα καταλάβει καλύτερα ποια είναι η θέση του κ. Σαμαρά και ποια είναι η θέση του κ.Τσίπρα;

 

Ερωτηθείσα με ποιους κομματικούς σχηματισμούς θα συνεργαζόντουσαν την επόμενη μέρα των εκλογών

 

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Για μας είναι πολύ συγκεκριμένη η επόμενη μέρα των εκλογών από πλευράς του τι πρέπει να γίνει. Πρέπει να κλείσει η διαπραγμάτευση, να τελειώσει η αξιολόγηση, να εξασφαλίσουμε την πιστοληπτική γραμμή στήριξης  και σε ένα περιβάλλον σταθερότητας και ομαλότητας  να προχωρήσουμε σε μια επόμενη μέρα ανάπτυξης για την Ελλάδα. Αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο, γύρω από αυτό το οποίο θα είναι άμεσο και συγκεκριμένο και ομαλό μπορεί να συμπορευτεί όποιος συμφωνεί με αυτές τις πολιτικές. Προφανώς δεν μιλώ με το ΚΚΕ...

Μιλάω για αυτούς που μπορούν να συμπορευτούν σε αυτή τη γραμμή. Δεν ακούω τους ΑΝΕΛ να συμπορεύονται σε αυτή τη γραμμή αυτή τη στιγμή, το  ΠΟΤΑΜΙ επιτρέψτε μου αλλά  δεν είμαι σίγουρη για το τι ακούω. Δηλαδή ακούω κάτι γενικόλογα πράγματα τα οποία τους επιτρέπουν την επόμενη μέρα να παζαρέψουν 3-4 υπουργεία για να δουν που θα πάνε το οποίο δεν το θεωρώ  καθαρή πολιτική πρόταση. Κάποιες κόκκινες γραμμές από εδώ και από εκεί που τα αφήνουν όλα ανοιχτά. Στο βαθμό που θα μπορούσανε να συνεργαστούν σε   αυτή τη βάση σαφώς αυτό είναι ένα ανοιχτό ενδεχόμενο. Και η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή, έχουμε ιδεολογικές διαφορές όπως ξέρετε τις κάναμε πέρα για ένα διάστημα υποθέτω ότι μπορούμε να τις ξανακάνουμε  στην άκρη για να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε. Πιστεύω ότι με του κ. Παπανδρέου την ομάδα αν μπει στην Βουλή θα ήταν ίσως πιο δύσκολα τα πράγματα σε αυτή τη βάση διότι δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς σκέφτονται αυτή τη στιγμή σε αυτή την κατεύθυνση. Δηλαδή ο προεκλογικός λόγος που ακούω είναι ένας υπερασπιστικός λόγος του παρελθόντος και όχι κάτι το οποίο μου δίνει ένα ξεκάθαρο στίγμα για το τι θα μπορούσαν να κάνουν μετά.

 

ΔΗΜ: Ποιανού παρελθόντος ενός παρελθόντος που τον πήρατε στα χέρια και τον συνεχίσατε

 

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:Του προσωπικού παρελθόντος του κ. Παπανδρέου.

Ο πολιτικός λόγος ο οποίος θα μου επέτρεπε να κάνω μια αξιολόγηση στην βάση της ερώτησης που μου θέσατε δηλαδή εάν συμπορευόμαστε στο πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει η ΝΔ δεν  είναι αυτή τη στιγμή για μένα ξεκάθαρος για να σας απαντήσω. Αυτό  συμβαίνει και στο ΠΟΤΑΜΙ αυτή τη στιγμή, ακούω όμως δείγματα πιθανής συνεννόησης.

Εγώ εκφράζω την εμπιστοσύνη μου στους  Έλληνες πολίτες ότι θα αναγνωρίσουν και τους πιθανούς κινδύνους που υπάρχουν σε μια πολιτική πρόταση της αντιπολίτευσης και θα αξιολογήσουν ποιος έχει την σωστή πολιτική πρόταση και θα ζυγίσουν ποιος αυτή τη στιγμή τους κάνει παροχολογία άκρατου λαϊκισμού και ποιος μετρημένα τους λέει τι μπορούν να περιμένουν την επόμενη μέρα και θα πάρουν την σωστή απόφαση.

 

Ερωτηθείσα τι θα γίνει στην περίπτωση που η Χρυσή Αυγή είναι τρίτη πολιτική δύναμη και αν θα “αφήσουν” να πάρει στα χέρια της την τρίτη διερευνητική εντολή

 

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ειλικρινά την εικόνα αυτή την απεύχομαι και λέω Θεός φυλάξει. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα προκύψει αυτό το σενάριο, δεν μπορώ να φανταστώ που θα οδηγούσε το σενάριο αυτό. 

 

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Συγκρούονται δύο κόσμοι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και στις εκλογές θα δούμε ποιος και με ποιον τρόπο με βάση την λαϊκή εντολή θα επικρατήσει. Και αυτοί οι κόσμοι έχουν παραμέτρους το μέλλον μας στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη, έχουν  παραμέτρους που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις εκκλησίας -κράτους, έχουν να κάνουνε με την πολιτική μας με την μετανάστευση, έχουν να κάνουν με πάρα πολλά επιμέρους ζητήματα  .