Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, κος Στάθης Λεουτσάκος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή το “αστείο” που είπε ότι ο κ. Ξηρός είναι συνεργάτης του κ. Σαμαρά

 

Σ.ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Εσείς καταλάβατε ότι ήτανε αστείο βέβαια η ΝΔ έχει χάσει την ψυχραιμία της και δεν καταλαβαίνει τα αστεία. Έχει χάσει το χιούμορ της. Εμένα από νέο μου μάθανε ότι η επιτυχία ή η νίκη είναι μεγάλη υπόθεση αλλά ακόμα μεγαλύτερη είναι να μπορεί ένας ηγέτης να  διαχειρίζεται την ήττα του με αξιοπρέπεια.

Είναι δυνατόν να πηγαίνει με ατζέντα η ΝΔ γύρω από τον Ξηρό, εδώ ο κόσμος έχει γονατίσει και να μας θέτουν το θέμα του  Ξηρού στην πρώτη προτεραιότητα της ατζέντας! Αυτό είναι αποπροσανατολισμός.

 

Για την διαπραγμάτευση

 

Σ.ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα και είναι μέλος σε μια ευρωπαϊκή ένωση. Η ΕΕ είναι η ένωση των κοινωνικών δικαιωμάτων της δημοκρατίας, η Ελλάδα δεν είναι μια αποικία και βέβαια η κυβέρνηση θα έχει το πρόγραμμά της και αυτό το πρόγραμμα θα συζητήσουμε στα θεσμικά όργανα της ΕΕ.  Εμείς για να υπερασπιστούμε την κυριαρχία αυτή στα θεσμικά όργανα της ΕΕ θα υποστηρίξουμε με αποφασιστικό τρόπο ότι το δικό μας πρόγραμμα αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για να βγει η χώρα μας από την κρίση και αυτό είναι καλό για την ίδια της ΕΕ.

Εμείς δεν θα συμφωνήσουμεμε καμία από αυτές τις πολιτικές και ήδη σήμερα στην ΕΕ συζητιέται όχι από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από άλλες δυνάμεις ότι χρειάζεται αλλαγή πορείας της ΕΕ και ιδιαίτερα της ευρωζώνης. Εμείς θα δώσουμε την προοπτική της ευρωζώνης, με την πολιτική που έχει επιβάλλει ο Σόιμπλε δεν υπάρχει και αυτό όλο και περισσότερο στην ευρωζώνη το κατανοούν. Η ευρωζώνη δεν είναι μόνο γερμανική, δεν είναι μόνο του Σόιμπλε και της Μέρκελ για να καθορίζει τις πολιτικές, υπάρχουν και άλλες χώρες...

 

Ερωτηθείς  τι χαρακτηριστικά θα έχει το πρόγραμμα αυτό που θα πρέπει να βρεθεί η χώρα  

 

Σ.ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Θα είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, πρόγραμμα ανάπτυξης,  ανάκαμψης της οικονομίας. Το πρόγραμμά μας που θα ψηφιστεί όπως είναι από τον ελληνικό λαό αυτό θα είναι το πρόγραμμα το οποίο θεωρούμε ότι είναι καλό για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

 

ΔΗΜ: Και αν δεν το δεχτούν αυτό το πρόγραμμα τι θα κάνετε;

 

Σ.ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Όταν πας σε μια μάχη πας για να την κερδίσεις δεν πας για να την χάσεις. Άμα αρχίσουμε να λέμε δεύτερα, τρίτα, τέταρτα πλάνα επειδή στον κόσμο δεν είμαστε μόνοι μας θα μας πάνε στα τέταρτα πλάνα. Εμείς αποφασιστικά λέμε για το πρώτο μας πλάνο.

Βέβαια θα κάνουμε διαπραγμάτευση για τις δανειακές συμβάσεις αλλά θα έχουμε στόχους στην διαπραγμάτευση δεν θα πάμε υποταγμένοι θα πούμε αυτό είναι το πρόγραμμά μας. Πρέπει να πάρουμε πίσω την αξιοπρέπεια του λαού και του τόπου. Οι εταίροι εμείς θεωρούμε ότι δεν είναι οικονομικοί εγκληματίες ενδιαφέρονται όλοι για το κοινό καλό και με τις πολιτικές της λιτότητας καταστρέφεται η ίδια η Ευρώπη. Εμείς αυτό θα πάμε να ανατρέψουμε.