Ο υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, κος Χρήστος Αηδόνης μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

 

Χ.ΑΗΔΟΝΗΣ: Επειδή εμείς θέλουμε να απευθυνθούμε στην νέα γενιά για αυτό έχουμε επιλέξει τη λέξη κίνημα που ουσιαστικά σηματοδοτεί την συμπόρευση με δυνάμεις που θέλουν ουσιαστικές αλλαγές .

 

Για τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΚΙΔΗΣΟ

 

Χ.ΑΗΔΟΝΗΣ: Αν και εφόσον δεχτούμε αυτό το οποίο αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις είναι αλήθεια ότι καταγράφει ένα ποσοστό που του δίνει αυτή τη στιγμή μια οριακή δυνατότητα εισόδου στην Βουλή. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε σε μια πολύ συγκεκριμένη καυτή εκλογική περίοδο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ιδιαίτερη πόλωση αλλά έχουμε και έναν πολύ μικρό πολιτικό χρόνο για να καταλάβει ο κόσμος και να μας μάθει.

Στόχος μας είναι να μπούμε καθαρά στο ελληνικό κοινοβούλιο και να αποτελέσουμε μια δύναμη η οποία θα μπορέσει να η οποία θα μπορέσει να παίξει ρόλο στα πράγματα. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας, δεν μπορεί να αποτελεί φιλοδοξία μια οριακή είσοδος στο κοινοβούλιο με τα δεδομένα του  σήμερα.

 

Ερωτηθείς ποια θα είναι η επόμενη μέρα αν δεν καταφέρει το ΚΙΔΗΣΟ να μπει στην Βουλή

 

Χ.ΑΗΔΟΝΗΣ: Πιστεύω καταρχάς ότι αυτή η εξέλιξη δεν θα υπάρξει αλλά ας δεχτούμε ότι πάμε σε μια τόσο αρνητική εξέλιξη καταλαβαίνετε ότι αυτό αν συμβεί θα είναι μια αποτυχία. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί.

 

Ερωτηθείς ποιες είναι σήμερα οι θέσεις του κ. Παπανδρέου

 

Χ.ΑΗΔΟΝΗΣ: Θέλω να πω ότι το μνημόνιο ήταν αποτέλεσμα άλλων πολιτικών και το βασικό ζήτημα το οποίο ανάγκασε να πάμε σε ένα μνημόνιο ήταν ότι παράγαμε το 2009 ένα έλλειμμα της τάξης των 36 δις ετησίως . Ο Παπανδρέου όταν βρίσκει μια κατεστραμμένη χώρα είχε τρεις επιλογές, οι επιλογές του ήταν ή να πάει στην δραχμή ή να δανειστεί από τις αγορές και γνωρίζεται καλά ότι το κόστος του δανεισμού ήταν απαγορευτικό ή  να υπάρξει ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης για να μπορέσει να εξασφαλίσει χρήματα τα οποία θα κάλυπταν  τις ανάγκες μας. Άρα λοιπόν ναι ο Παπανδρέου ήταν αυτός ο οποίος μας οδήγησε στο μνημόνιο αλλά θεωρώ ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή και αν αυτό δεν είχε συμβεί η χώρα θα είχε καταστραφεί.

Από εκεί και πέρα εξελίχθηκαν πολιτικές οι οποίες ήτανε βίαιες...    

          

ΔΗΜ.: Ο κ. Παπανδρέου ότι έχει να κάνει με το μνημόνιο και την ουσία του με την εξαίρεση ένα επιμέρους ζήτημα για τις τράπεζες όλα τα υπόλοιπα τα έχει ψηφίσει. Μνημόνιο 1, μνημόνιο 2 , μεσοπρόθεσμο ...τι λέει σήμερα

 

Χ.ΑΗΔΟΝΗΣ: Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν ένας πρώην πρωθυπουργός ο οποίος συμμετείχε σε έναν πολιτικό χώρο και καταλαβαίνετε ότι μια συνεχής διαφοροποίηση στα επίπεδα καταψηφίσεων διαφόρων νομοθετημάτων ουσιαστικά θα ήταν μια κίνηση υπονόμευσης της χώρας. Θεωρώ ότι ήταν μια στάση ευθύνης...  Λέω ότι δημόσια έχει διαφοροποιηθεί σε μια σειρά από θέματα...

 

ΔΗΜ.: Αν κάποιος διαφωνεί και διαφωνεί ριζικά παραιτείται και πάει στο σπίτι του

 

Χ.ΑΗΔΟΝΗΣ: Το ζήτημα είναι ότι ένα θέμα που έχει να κάνει με την πολιτική προσέγγιση του ζητήματος και για τον λόγο για τον οποίο δημιουργηθήκαμε είναι αυτό σε σχέση με τις αναγκαίες πολιτικές αιτίες μιας νέας πολιτικής οντότητας και ένα δεύτερο κομμάτι είναι ότι η προηγούμενη περίοδος ήταν μια εφιαλτική περίοδος για την δημοκρατική παράταξη η οποία την έφερε  σε ένα σημείο της απόλυτης εξαΰλωσής της.

Το ΠΑΣΟΚ κατέγραφε  στα δημοσκοπικά ευρήματα στην τάξη του 4% με 5%, στις ευρωεκλογές κατέγραψε δυνάμεις 8 % και αντιλαμβάνεστε ότι αυτή τη στιγμή με το δικό μας εγχείρημα προσπαθούμε να πάρουμε την παράταξή μας πίσω.