Ο υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ, κος Κώστας Μαρκόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Πράγματι μπήκε στην προεκλογική εκστρατεία με ένα μικρό προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ το οποίο διαρκώς μειώνεται και η ψαλίδα κλείνει. Ο μεγάλος κριτής είναι η μεγάλη μάζα των αναποφάσιστων που ξεπερνάει το 12% . Η μάζα των αναποφάσιστων κατά 70 με 80% ανήκει στο Κέντρο και στην Δεξιά, δεν έχουν πεισθεί και θεωρώ ότι δεν θα πειστούν  από τον πολιτικό λόγο του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και επομένως είναι πράγματι ένα ντέρμπι μέχρι την τελευταία ώρα.

Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά έχουν επαναληφθεί και άλλη φορά αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε ιδιαίτερες συνθήκες στην ελληνική κοινωνία και αν ο κόσμος  ψηφίσει για το χθες θεωρώ πράγματι τα αποτελέσματα θα είναι αμφίρροπα. Αν ο κόσμος όμως ψηφίσει για το αύριο τότε η θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να αλλάξει την Ευρώπη, να τα βάλει με τους πάντες και να διακυβεύσει την σταθερότητα της χώρας μάλλον προβληματίζει τους Έλληνες και πιθανώς θα του κοστίσει στο τελικό αποτέλεσμα. Γιατί κακά τα ψέματα για το αύριο ψηφίζουμε δεν ψηφίζουμε για το χθες.

Ερωτηθείς ποια θα είναι η τακτική της ΝΔ την επόμενη μέρα και αν    θα εφαρμοστεί  το ΦΠΑ στον τουρισμό

Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η τακτική της ΝΔ είναι αυτή που και πριν τις εκλογές έχει ξεκαθαριστεί ότι δηλαδή θα τελειώσουμε με το μνημόνιο διότι έτσι έχουμε συμφωνήσει, θα πάμε στην διαπραγμάτευση για το χρέος που θα μειώσει τα τοκοχρεολύσια κάθε χρόνου και αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να μειώσουμε τους φόρους και μέσα από αυτή την διαδικασία να τονώσουμε την αγορά. Πάμε στον τουρισμό, η αλήθεια είναι ότι για να μειώσουμε τους φόρους οριζόντια στην μεσαία τάξη, στην ακίνητη περιουσία και στην υπερφορολόγηση την οποία  έχουμε κάνει πρέπει από κάπου να βρούμε χρήματα τα οποία θα καλύψουν το μικρό κενό. Αποφασίστηκε αυτό το κενό να καλυφθεί από τα έσοδα των ξένων που έρχονται στην Ελλάδα δηλαδή αντί οι τουρίστες να πληρώνουν 6% ΦΠΑ θα πληρώνουν 13%.       

ΔΗΜ.: Κάνετε μια ερμηνεία για να πέσει λίγο πιο μαλακά αυτό του τουρισμού άλλα η ουσία του ερωτήματος μου έχει να κάνει με το σύνολο  μέτρων έτσι όπως τα είδαμε στο email Χαρδούβελη που σημαίνει ότι όλα αυτά θα εφαρμοστούν. Δηλαδή όλο αυτό το πακέτο θα εφαρμοστεί προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση

Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι αλλά αυτό δεν έχει φορολόγηση του Έλληνα πολίτη, το ΦΠΑ στον τουρισμό δεν θα τον πληρώσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις ο ξένος τουρίστας θα τον πληρώσει.

ΔΗΜ.: Θα την πληρώσει ο Έλληνας επιχειρηματίας και θα την πληρώσει και ο Έλληνας τουρίστας

Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Από την άλλη πλευρά έναντι του μεγάλου βάρους που θα πέσει στον ξένο τουρίστα θα μειωθεί η φορολόγηση στην μέση ελληνική οικογένεια. Γιατί να μην μεταθέσουμε ένα μικρό κομμάτι της δικιάς μας φορολόγησης στους επισκέπτες; Θα αυξηθεί το κόστος  περίπου 2 % στο συνολικό πακέτο που πληρώνει ο ξένος τουρίστας στην Ελλάδα, δεν έχει να χάσει τίποτα η Ελλάδα από αυτό και έναντι αυτού θα μειωθούν οι φόροι στην μέση ελληνική οικογένεια. Αυτή η κίνηση είναι τόσο σημαντική διότι θα μειώσει πολύ το φορολογικό  βάρος της μέσης οικογένειας.Θα δείτε ότι το μέτρο αυτό θα είναι εξαιρετικά συμφέρον στο σύνολο των φορολογικών εσόδων  της χώρας διότι είναι τόσο καλά δομημένο και έξυπνα τοποθετημένο. Δεν υποφέρει κανένας από τους Έλληνες μεγάλους επιχειρηματίες.

Όσοι νομίζουν ότι η πολιτική της ΝΔ είναι να βάλει φόρους είναι πολύ γελασμένοι, θα σας πω εγώ ποιοι θα βάλουν φόρους αν έρθουν στην εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κρύβει όλες τις υποσχέσεις του κάτω από μια λέξη η οποία λέγεται “περιουσιολόγιο” και δεν μας λέει μάλιστα ο κ. Τσίπρας ποιος είναι ο φτωχός και οποίος είναι ο πλούσιος. 

Υπάρχουν δύο λύσεις στην χώρα για αύριο ή θα φέρουμε  ανάπτυξη, επενδύσεις, αποκρατικοποιήσεις, ξένα κεφάλαια που ο ΣΥΡΙΖΑ τα ακούει και βγάζει φουσκάλες πολιτικές ή θα υπερφορολογήσουμε τον  ήδη υπερφορολογημένο ελληνικό λαό. Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις.