Η υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, κα Φώφη Γεννηματά, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Ερωτηθείσα αν συμφωνεί με την άποψη του κ. Παπανδρέου ότι ανετράπει από τον κ. Βενιζέλο

 

Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Μου είναι αδιανόητο να μπω σε μια τέτοια συζήτηση , εγώ πραγματικά δεν βρίσκω νομιμοποιητική βάση στην κίνηση και στην απόφαση του κ. Παπανδρέου να ιδρύσει ένα άλλο κόμμα και να φύγει από το ΠΑΣΟΚ . Δεν υπήρχαν πολιτικές διαφωνίες, δεν υπήρχαν πολιτικές διαφορές, μετείχε μέχρι τελευταία στιγμή στα πάντα, ψήφιζε τα πάντα στην Βουλή, δεν είχε εκφράσει ποτέ μια διαφορετική άποψη. Προσπάθησα να του μιλήσω είπα δημόσια την διαφωνία μου και στον ίδιο εν πάση περιπτώσει η απόφαση αυτή έχει παρθεί και θα την κρίνει ο ελληνικός λαός.

Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ δίνει μια  μάχη πραγματικά επιβίωσης, είναι μια  κρίσιμη μάχη και είναι μια κρίσιμη μάχη και για την χώρα γιατί θεωρώ πως από αυτές τις εκλογές το αποτέλεσμα θα πρέπει να γράφει συνεννόηση και συνεργασία. Αυτό που χρειάζεται η χώρα τώρα είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

 

Ερωτηθείσα αν θα συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα

Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Καταρχήν κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμα ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, με βάση τις δημοσκοπήσεις υπάρχει ένα ποσοστό 13% αναποφάσιστων που μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα την τελευταία στιγμή και δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα. 

Για μένα το πιο σημαντικό δεν είναι ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα το πιο σημαντικό είναι να σταματήσει η πόλωση. Αυτή η πόλωση οδηγεί μονάχα σε αδιέξοδο , οδηγεί μόνο σε δεύτερες εκλογές  ή ακόμα χειρότερα στο να κυβερνήσει κάποιος με ένα πάρα πολύ χαμηλό ποσοστό της τάξεως του 33%  έως 36% και καταλαβαίνετε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την Ελλάδα. Πιστεύει κάνεις ότι μόνος του μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτής της κρίσης έχοντας τη μισή Ελλάδα απέναντί του;  Καταλαβαίνετε που θα φτάσει ο διχασμός και πόσο πίσω θα επιστρέψει η χώρα;  

Άρα αυτό που έχει σημασία τώρα δεν είναι το ποιος θα είναι το πρώτο κόμμα αλλά το ποιος θα πάρει την τρίτη εντολή. Άρα ποιος θα είναι καταλύτης έτσι ώστε να μπορέσουν τα δύο πρώτα κόμματα να καθίσουν σε ένα τραπέζι μαζί με τον τρίτο και να μπορέσουν να συνεργαστούν  και να συνεννοηθούν στην βάση μιας πρότασής για το πως θα βγούμε από την κρίση και ποια είναι η Ελλάδα που θέλουμε να χτίσουμε . Θεωρώ ότι αυτό το ρόλο μπορεί να τον παίξει εξαιρετικά το ΠΑΣΟΚ γιατί πριν από όλα έχει την εμπειρία να το κάνει.  

Και από την άλλη πλευρά ποιος άλλος διεκδικεί αυτό το ρόλο αυτή τη στιγμή; Είναι δυνατόν να πάρει τρίτη διερευνητική εντολή η Χρυσή Αυγή στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία; Ή είναι δυνατόν να πάρει την τρίτη εντολή για να λειτουργήσει καταλυτικά το ΠΟΤΑΜΙ, ένας χώρος που ακόμα είναι θολός και δεν έχει στίγμα.    

 

ΔΗΜ:Είστε δηλαδή διατεθειμένοι να συνεργαστείτε και να συγκυβερνήσετε και με το ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΔ;

 

Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Όταν μιλάμε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας από το 2012 αυτό ακριβώς εννοούμε και έχουμε εξηγήσει όπως όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας θα πρέπει να συνεργαστούν και να στηρίξουν ένα εθνικό σχέδιο.  

 

Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι μια επανάληψη της πενταετίας 2004-2009 γιατί αυτό λέει αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού και ξέρετε ποιος ωφελήθηκε τότε;  Οι εισαγωγές ...