Ο υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ , κος Κώστας Τζαβάρας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με τους  δημοσιογράφους Γρηγόρη Ψαριανό και Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Ερωτηθείς για ποιο λόγο δεν προσέρχεται ο κ. Σαμαράς σε ένα  debate

 

Κ.ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Εδώ στην Ελλάδα έχει επιλεγεί οι πολιτικοί αρχηγοί και κυρίως οι δύο μονομάχοι να ηγούνται, ο καθένας για λογαριασμό του κόμματός του, μιας προεκλογικής καμπάνια που κυρίως στηρίζεται στις ομιλίες και στις συγκεντρώσεις και  ουσιαστικά κατ' αυτό τον τρόπο  πολώνεται το προεκλογικό κλίμα σε τέτοιο βαθμό και σε τέτοιο σημείο που θεωρώ ότι ένα debate  δεν θα προσέφερε τίποτα. Γιατί και εκεί τα πράγματα δεν θα οδηγούσαν στο να αναπληρωθεί αυτό το έλλειμμα που όλοι διαπιστώνουμε και το έλλειμμα είναι ότι η θεματολογία του δημοκρατικού διαλόγου των εκλογών δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. 

Η κοινωνία θέλει να μάθει και άλλα πράγματα, για μένα η μεγαλύτερη αγωνία είναι τι θα γίνει με τις μεταρρυθμίσεις αυτό ο κ. Τσίπρας το αποφεύγει. Αυτό έρχεται σε ρήξη με τον αριστερό χαρακτήρα του κόμματός του ο κ. Τσίπρας όταν δεν μας λέει ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που θα κάνει στην κοινωνία, πως θα καλυτερέψει τη ζωή μας. Δηλαδή μόνο από τις παροχές , μόνο από την επιστροφή στο 2009 με  την μηχανή του χρόνου που έχει εφεύρει θα οδηγηθούμε στο να είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε να τον ψηφίσουμε; Τι νόημα θα είχε λοιπόν ένα debate όταν υπάρχει τέτοια υποκρισία;

 

 

Κ.ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Υπάρχει μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος που ή έχει κατεβάσει ρολά δηλαδή έχει κλείσει τα αυτιά του και δεν ακούει τίποτα και αυτό είναι πολύ κακό γιατί η απογοήτευση και η αγανάκτηση οδηγούν κάποιον στο να μη συμμετέχει, στο να αδιαφορεί για τις διαδικασίες παρόλο που αυτό το πολωτικό κλίμα θα έπρεπε να κινητοποιεί τους πολίτες και κάποιοι άλλοι που πλέον έχουν αυτό το μοιρολατρικό “εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα”. Αυτά είναι στοιχεία με τα οποία πρέπει να αναμετρηθούμε και εγώ δεν κάνω τίποτα άλλο από το να προσπαθώ να επιστήσω την προσοχή στον κάθε πολίτη ότι στις εκλογές θα πρέπει να προσέλθει πιο πολύ κάνοντας λογικές εκτιμήσεις και λιγότερο αφήνοντας τον εαυτό του να οδηγείτε από παρορμήσεις συναισθηματικές και πιστεύω ότι αυτή είναι και η ουσία της αναμέτρησης. Πιστεύω ότι στο τέλος όλο και πιο πολύς πληθυσμός πολιτών αρχίζει και έχει μια πιο προσεκτική και μια πιο λογική ενατένιση των προβλημάτων.