Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, κος Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Κεντρικό Μαγκαζινο” με τις δημοσιογράφους Λίζα Δουκακάρου και Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή την δήλωση του πρωθυπουργού ότι είναι ανοησίες τα όσα λέγονται από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ  περί διαγραφής του χρέους 

Α.ΔΕΡΜΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Καταρχάς αυτό που ο πρωθυπουργός είπε σήμερα δεν είναι κάτι καινούργιο βέβαια θα ήθελα να εκφράσω την απορία μου πως ο πρωθυπουργός  βρήκε κάτι στο οποίο να εστιαστεί όταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκάθαρη άποψη.

Ακούμε από κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περί αποκλεισμού των μονομερών ενεργειών από κάποιους άλλους ότι δεν αποκλείονται οι μονομερείς ενέργειες άρα πραγματικά ο πρωθυπουργός πρέπει να προβληματίστηκε πολύ για να βρει ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή χρέους θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει αν αυτή είναι μονομερής ή αν δεν είναι. Αν είναι μονομερής ξέρουμε πολύ καλά σε τι ατραπούς βαδίζουμε, αν δεν είναι μονομερής πως αυτή τεκμαίρεται. Πως δηλαδή όλα τα υπόλοιπα κοινοβούλια θα συμφωνήσουν να διαγράψουν το μισό χρέος  και την εξόφληση του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης. 

ΔΗΜ.: Πάντως και η ΝΔ πρέπει να απαντήσει  γιατί θα κάνει μετά τις εκλογές αυτά τα οποία λέει δηλαδή  τον ΕΝΦΙΑ, τους πλειστηριασμούς , το θέμα των θέσεων εργασίας  ενώ πριν δεν μπορούσε

Α.ΔΕΡΜΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Οι συνθήκες για να γίνουν χθες δεν το επέτρεπαν εάν όμως προχωρήσουμε όπως προχωρούμε κανονικά τότε οι συνθήκες θα είναι ώριμες έτσι ώστε βήμα-βήμα να προχωρήσουμε σε αυτή την βελτίωση των δεικτών πλέον της καθημερινότητας.

Για το θέμα που έχει προκύψει με το βιβλίο τέχνης της Γ Λυκείου που μιλάει για μεταφορά στο Βρετανικό Μουσείο των γλυπτών του Παρθενώνα

Α.ΔΕΡΜΕΤΖΟΓΛΟΥ: Αυτές οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν δεν είναι ατυχείς απλά αλλά είναι εκφράσεις οι οποίες διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Αλλά έχω μια άλλη απορία όμως  όταν ατό το βιβλίο κυκλοφορεί από το 2002 γιατί το ανακάλυψαν τώρα όλα τα λαγωνικά αυτά που ψάχνουν να βρουν. Αυτό το βιβλίο ήταν φέτος να αποσυρθεί και πραγματικά θα αποσυρθεί. Πραγματικά επειδή υπάρχει πλήθος συγγραμμάτων τα οποία  δεν συγγράφονται από το υπουργείο αλλά από εκπαιδευτικούς, ιστορικούς, από μαθηματικούς  έχουμε το ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής το οποίο παρακολουθεί όλα τα ζητήματα προφανώς κάποια θέματα που “ξεφεύγουν”, ηθελημένα ή άθελα, αμέσως  αποσύρονται.