Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, κος Δημήτρης Κοντοπίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Ζούμε αληθινά” και στο δημοσιογράφο Δημητρη Γιαγτζόγλου

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς τι τον έκανε να ασχοληθεί με την πολιτική

 

ΚΟΝΤΟΠΙΔΗΣ: Έχω μεγαλώσει να αντιμετωπίζω τα δύσκολα και ενάντια στα προγνωστικά οπότε είναι μια μάχη που πιστεύω αξίζει.

Έχω μια ιδιοτέλεια που ασχολήθηκα με την πολιτική πιο ενεργά, όταν άρχισα να αντιμετωπίζω το πρόβλημα ως ασθενής με την κατάργηση των δομών που είχαμε στην δική μας την ασθένεια την κυστική ίνωση ήρθα αντιμέτωπος με την κατάργηση του κράτους και έπρεπε να κάνω κάτι. Η απλή στείρα αγανάκτηση και το μάζεμα στην πλατεία Συντάγματος δεν μπορεί να δώσει λύσεις έτσι μαζευτήκαμε κάποιοι ασθενείς και αρχίσαμε και διεκδικούσαμε τα αυτονόητα και τα καταφέραμε .Επομένως όταν αρχίζεις και διεκδικείς βλέπεις ότι καταφέρνεις πράγματα αλλά σε όλα αυτά υπάρχει ένα ταβάνι δηλαδή στο υπ. Υγείας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είχαν αλλάξει δύο υπουργοί, στο Σισμανόγλειο είχαν αλλάξει τρεις διοικητές επομένως ερχόμουν αντιμέτωπος κάθε φορά με την αλλαγή των “κομματικών στρατών” μέσα σε σημαντικά υπουργεία και δεν μπορεί να υπάρχει μια ενιαία χάραξη της πολιτικής της υγείας.  Άρα θεώρησα ότι σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που περνάει η χώρα θα έπρεπε να είμαι και εγώ και να παίξω το ρόλο μου και να πάω στο επόμενο βήμα και να διεκδικήσω τα αυτονόητα.   

 

Ερωτηθείς τι συνέπειες είχε η εποχή της κρίσης για  τους ασθενείς με κυστική ίνωση

 

ΚΟΝΤΟΠΙΔΗΣ: Το βασικό ήταν ότι αρχίσανε να γίνονται οριζόντιες περικοπές δηλαδή ένα παράδειγμα ήταν τα πλαφόν που αρχίσανε να μπαίνουν  άκριτα.  Στην Ελλάδα υπολογίζεται ο μέσος όρος επιβίωσης των ασθενών να είναι 25 με 30 έτη, στην Αγγλία,  για παράδειγμα, υπολογίζεται πάνω από 45 κι όμως είχαμε την ίδια χρήση αντιβιοτικών και φαρμάκων. Αυτό δείχνει μια παθογένεια στο χώρο της υγείας ότι δηλαδή καταναλώναμε τα ίδια χρήματα στην φαρμακευτική δαπάνη και κάτι δεν λειτουργούσε σωστά εδώ. Φτάσαμε από τις σπατάλες στην υγεία να καταντάμε στο στραγγαλισμό της υγείας και ταυτόχρονα ο γιατρός να είναι λογιστής και να κοιτάει το φθηνότερο φάρμακο ώστε να μπορεί να αποζημιωθεί και να μην κοιτάει αυτό που έχει δώσει τον όρκο να κάνει.

 

Ερωτηθείς γιατί συμμετέχει με το ΠΟΤΑΜΙ

 

ΚΟΝΤΟΠΙΔΗΣ: Ήμουνα πάντα ενάντια στις κομματικές ιδεολογίες και αγκυλώσεις και ήμουν από τους πολίτες που ψάχναν να ψηφίσουν κάτι και δεν έβρισκα τι να ψηφίσω οπότε όταν άκουσα το ξεκίνημα από τον Σ. Θεοδωράκη ήταν ακριβώς όπως το είχαμε φανταστεί οι νέοι της δικής μου γενιάς γιατί έχουμε καταλάβει πλέον ότι οι ιδεολογίες δεν ήταν κάτι άλλο πέρα από το κυνήγι της εξουσίας από τα μέχρι τώρα κόμματα και γενικότερα έχουμε την αίσθηση ότι ήταν ντροπή , ήταν συνυφασμένο με την λαμογιά να ασχολείται κάποιος με την πολιτική. Θεωρώ ότι πλέον υπάρχει  ένα κόμμα που δεν έχει την κομματική γραμμή με βάση κάποια ιδεολογία του παρελθόντος δηλαδή σου δίνει την δυνατότητα να διεκδικήσεις τη λογική να φέρεις τη λογική μέσα στην πολιτική αλλά να βρεις και λύσεις.    

 

Ερωτηθείς αν είναι ανοιχτό το ΠΟΤΑΜΙ σε συνεργασίες μετεκλογικά

 

ΚΟΝΤΟΠΙΔΗΣ: Για πρώτη φορά αυτό που έχει σημασία σε αυτές τις εκλογές είναι η τρίτη δύναμη, η τρίτη δύναμη θα πρέπει να προστατεύσει τη χώρα και αυτός νομίζω είναι ο ρόλος μας άρα θα ήμασταν ανοιχτοί σε κάθε είδους συνεργασία  βέβαια σε λογικές συνεργασίας και στα πλαίσια της δημοκρατίας. Περιμένουμε όμως να ψηφίσει ο λαός αυτόν που θεωρεί ότι θα συνεργαστεί μαζί μας και το λέω αυτό γιατί θα παίξει σημαντικότατο ρόλο το τρίτο κόμμα.  Επομένως είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία  για το εθνικό συμφέρον. Πρέπει να αναλάβει ο κάθε πολίτης τις ευθύνες του δεν φταίνε πάντα οι άλλοι.