Ο υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ, κος Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τα θέματα του νόμου και της τάξης

 

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: Καμιά πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη, αντίθετα η ευταξία είναι βασικός όρος του κοινωνικού συμβολαίου άρα πρέπει να υπάρχει μια ευταξία σε κάθε χώρα. Ακραίο είναι ο αφοπλισμός της Αστυνομίας που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.  Εμείς πρέπει να δείξουμε ότι το κοινώς παραδεκτό, το αυτονόητο είναι ότι κάθε πολιτεία διατηρεί τους κανόνες του νόμου και της τάξης.

 

Για το μεταναστευτικό    

 

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς ούτε ρατσιστές είμαστε και είμαστε και ένα έθνος μεταναστών. Ακόμα και οι ΗΠΑ, αυτή η υπερδύναμη που σε υποδέχεται στις αγκάλες της έχει όρους , φίλτρα, κανόνες και λέει πόσους και ποιους μπορώ να αντέξω κάθε χρόνο ως κοινωνία και ως οικονομία. Πρέπει να έχουμε και εμείς όρους, κανόνες, ελέγχους και φίλτρα για να δούμε ως κοινωνία και ως οικονομία τι μπορούμε να αντέξουμε. Αυτή δεν είναι ακροδεξιά ατζέντα αυτή είναι μια ατζέντα που αφορά την ραχοκοκαλιά της Ελλάδας, που αφορά τους νοικοκυραίους, που αφορά τους ανθρώπους που θέλουν να προοδεύσει η χώρα μας.   

Εμείς έχουμε ευθύνη να συνδιαμορφώσουμε την ευρωπαϊκή πολιτική γιατί το μεταναστευτικό αφορά συνολικά την Ευρώπη και πολύ περισσότερο βέβαια εμάς γιατί είμαστε πύλη εισόδου.

Εγώ θεωρώ επιτυχία ότι κατορθώσαμε να πάρουμε χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης και ο κ Αβραμόπουλος νομίζω ότι είναι μεγάλη επιτυχία ότι καθορίζει έναν σημαντικό τομέα για την πατρίδα μας  και συνδιαμορφώνει την ευρωπαϊκή πολιτική.  Άρα το μεταναστευτικό είναι ένα ευρωπαϊκό  ζήτημα που όλους μας αφορά, δεν είναι ακροδεξιά ατζέντα γιατί πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με όρους πολιτισμού αλλά δεν μπορούμε να πάμε και στην άλλη ακραία θέση συλλήβδην νομιμοποίηση των πάντων σε μια μέρα.  

 

Για τον μεσαίο χώρο

 

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εδώ δεν πρέπει να αφήσουμε ανέστιο και ορφανό τον μεσαίο χώρο γιατί και τα ΠΟΤΑΜΙΑ και τα ρυάκια που εμφανίστηκαν, εμφανίστηκαν διότι ορφάνεψε αυτός ο χώρος και εμείς είμαστε μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που βάσει τον παρακαταθηκών του ιδρυτή της αρχίζει από τις παρυφές της Αριστεράς και φτάνει στις παρυφές της ακροδεξιάς. Εμείς δεν είμαστε μικρό κόμμα να έχουμε την πολυτέλεια να στοχεύουμε είτε Δεξιά είτε Αριστερά,  οι πολιτικές μας πρέπει να αγκαλιάζουν το εύρος όλων των στρωμάτων της κοινωνίας.

Εμείς έχουμε ένα αφήγημα το οποίο πρέπει να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο και το αφήγημα αυτό είναι ότι αυτή η παράταξη που κλήθηκε πάντοτε να διαχειριστεί τα δύσκολα έβαλε πλάτη και τώρα.       

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και λάθη έγιναν και αδυναμίες υπήρξαν. Ο ΕΝΦΙΑ για παράδειγμα με τον τρόπο που εφαρμόστηκε ήταν πρόχειρος και ήταν λάθος. Υπήρξαν αδυναμίες, θα έλεγα ότι ενδεχομένως υπήρξε και  μια κόπωση και είναι και φυσιολογικό  όταν μέσα σε δυο χρόνια καλείσαι να κάνεις αυτά που δεν έκανες τριάντα χρόνια και λάθη θα γίνουν και αδυναμίες θα υπάρξουν και κόπωση θα υπάρξει. Όμως για να είμαστε δίκαιοι τι πέτυχε ο ελληνικός λαός αυτά τα δύο χρόνια; Από εκεί που ήμασταν στο χείλος της καταστροφής και στην έξοδο να σταθεροποιηθεί η χώρα , να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα.   

Ειδυλλιακό τοπίο δεν υπάρχει το ξέρει ο κόσμος και αν του πεις για ειδυλλιακό τοπίο θα σε πετάξει στην θάλασσα, αλλά μετά από 5 χρόνια ήταν το πρώτο τρίμηνο που είχαμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και άρχισε να κινείται η οικονομία. Και αντί να διαβούμε τους δύο τελευταίους κάβους δηλαδή να γίνει η αξιολόγηση, να πάρουμε τη δόση, να βγούμε από το ευρωπαϊκό μνημόνιο, να έχουμε την ομπρέλα στήριξης και να μπορέσουμε σιγά-σιγά να βγαίνουμε στις αγορές σαν κανονική χώρα και να πάμε μετά χέρι -χέρι να διευθετήσουμε και το χρέος,  να βάλουμε όλοι πλάτη και μετά να κριθούμε όλοι στις εκλογές, πήγαμε να τα τινάξουμε όλα στον αέρα         

 

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ:Η ΝΔ δίνει ένα αφήγημα, ένα αφήγημα ανηφορικού δρόμου αλλά ενός δρόμου που πρέπει να συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να χαράξουμε πια ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανόρθωσης του παραγωγικού ιστού της χώρας.

 

Για το ΣΥΡΙΖΑ

 

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ εάν είχε μια στρατηγική, εάν σου έδειχνε ένα δρόμο να είστε σίγουροι ότι θα είχε αποκτήσει πλειοψηφική δυναμική. Δεν έχει αποκτήσει πλειοψηφική δυναμική ούτε πρόκειται, έχει ταβανιάσει γιατί ακριβώς υπάρχει αυτή η εσωτερική αναταραχή, υπάρχουν αυτές οι εσωτερικές διαφωνίες είναι ένα συνονθύλευμα πολλών απόψεων, πολλών συνιστωσών.

Πρέπει  τις τελευταίες μέρες να επικεντρωθούμε στο δικό μας αφήγημα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φωτίζεις τις θέσεις του πολιτικού σου αντιπάλου, αυτό δεν κινδυνολογία. Το δικό μας αφήγημα δεν είναι ένα αφήγημα εικονικό ή φαντασιακό.  Εμείς τι λέμε ότι παραλάβαμε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ότι κάναμε επώδυνες θυσίες φτάσαμε σε ένα επίπεδο σταθερότητας ποιοι είναι οι στόχοι μας. Πρώτον να βγούμε από το ευρωπαϊκό σκέλος του μνημονίου και με την θωράκιση αυτή της προληπτική πιστωτικής γραμμής σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και όσο επιτρέπουν οι θετικοί  ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας να πάμε σταδιακά σε φοροελαφρύνσεις.  Να πάει ο φόρος εισοδήματος από το 45 στο 33% , σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ και σταδιακή μείωση του ΦΠΑ αυτά πρέπει να γίνουν σταδιακά όσο το επιτρέπει η οικονομία. Όσο επιτρέπει η ελληνική οικονομία σταδιακή αποκατάσταση των εισοδηματικών αδικιών. Και ένα ακόμα ζήτημα που αφορά την ανεργία, δεν έχει κανείς το μαγικό ραβδάκι το 28% να το πάει στο 7% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος όμως με την προοπτική που δίνουμε εμείς, με τις μεταρρυθμίσεις με την οικονομική ανάπτυξη σιγά σιγά  δημιουργούνται θέσεις εργασίας και πιστεύω ότι αν προχωρήσουμε με σύνεση και σωφροσύνη θα καταφέρουμε να μειώσουμε την ανεργία.

Αυτά λέμε εμείς , είναι ένα αληθινό αφήγημα, είναι  ένας δρόμος ανηφορικός ένας δρόμος όμως που σε βγάζει στην ανάπτυξη και εδραιώνει την ευρωπαϊκή σου παρουσία. Το άλλο αφήγημα είναι ένα αφήγημα φαντασιακό.

 

Ερωτηθείς για την παρέμβαση Καραμανλή

 

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Καραμανλής είναι ένα κεφάλαιο για την παράταξη, η παρέμβασή του έχει καίρια σημασία. Είναι ένας άνθρωπος που έχει χειριστεί εθνικές ευθύνες, είναι ένας άνθρωπος παραταξιακός, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος στάθηκε στην παράταξη όλα αυτά τα χρόνια και νομίζω ότι έχει λειτουργήσει συσπειρωτικά, έχει λειτουργήσει παραταξιακά. Η παρέμβασή του είναι μια κίνηση ευθύνης, μια κίνηση στήριξης και ένα μήνυμα όχι μόνο στους ΝΔημοκράτες αλλά και ευρύτερα για το μήνυμα και την κρισιμότητα των εκλογών. 

 

Για τον Πειραιά

 

Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είμαι ευχαριστημένος, ποτέ δεν θα μ' ακούσετε να πω ότι είμαι ευχαριστημένος για τον Πειραιά. Εμένα μ' αρέσει να  διεκδικώ για τον Πειραιά γιατί ο Πειραιάς είχε μείνει πίσω.

Δεν είμαι ικανοποιημένος, εγώ θέλω έναν Πειραιά που να σφύζει από ανάπτυξη, από ζωντάνια, να είναι πόλος πολιτισμού, να έχει αθλητικές υποδομές, να έχει θέσεις εργασίας. Αυτό πρέπει να παλέψουμε.