Ο υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κος Παύλος Χαϊκάλης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς για την υπόθεση δωροδοκίας του  

 

Π.ΧΑΙΚΑΛΗΣ: Δεν ήταν μηδέν το αποτέλεσμα κάποιοι θέλησαν να είναι μηδέν το αποτέλεσμα. 

 

ΔΗΜ.: Ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι;

 

Π.ΧΑΙΚΑΛΗΣ:Οι δυο δικαστικοί λειτουργοί οι οποίοι επικαλέστηκαν ότι δεν υπάρχει συνταγματική εκτροπή από την καταγγελία μου για απόπειρα δωροδοκίας, είπαν ότι είναι μια απλή κουβεντούλα. Ο κύριος με κατέγραφε αλλά δεν ξέρω για ποιο λόγο με κατέγραφε και για ποιο λόγο χρησιμοποίησε κάμερα μέσα στον ανιχνευτή φωτιάς του ξενοδοχείου, αναπάντητα ερωτήματα. Γιατί η Δικαιοσύνη είπε ότι είναι παράνομο το υλικό τη στιγμή που το αποδέχτηκε, γιατί δεν έκανε άρση απορρήτου μόλις παρουσίασα το υλικό και ζήτησα να γίνει άρση απορρήτου για να καταγραφούν όλες οι συνομιλίες. Δεν καταλαβαίνω γιατί η Δικαιοσύνη χρησιμοποιεί άλλα μέτρα και άλλα σταθμά όταν στη περίπτωση του κ. Διώτη το υλικό που ήταν για την λίστα Λαγκάρντ παρότι ήταν παράνομο, υποτίθεται προϊόν υποκλοπής,  εκεί κατηγορήθηκε ο κ. Διώτης και έπρεπε να πάει στον Εισαγγελέα γιατί έπρεπε να αξιοποιήσει το περιεχόμενο της λίστας και στην δική μου περίπτωση δεν το αγγίξαμε ;  

 

ΔΗΜ.: Εννοείτε ότι ήταν “στημένη” η Δικαιοσύνη;

Π.ΧΑΙΚΑΛΗΣ: Ναι για μένα ήταν στημένη και μόλις τελειώσουν οι εκλογές και μετά θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις κατά του κ. Παναγιωτόπουλου και κατά του κ. Ντογιάκου για παράβαση καθήκοντος και  κατάχρηση εξουσίας. Και επίσης περιμένω να μου κάνει και την μήνυση ο πρωθυπουργός για να γίνει το υλικό νόμιμο πια και να καταλάβει ο κόσμος τι έχει συμβεί.

Για πρώτη φορά στα χρονικά πρωθυπουργός θέλει να κάνει μήνυση στον καταγγέλλοντα και όχι σε αυτόν ο οποίος εμπλέκει το όνομα του πρωθυπουργού. 

 

Ερωτηθείς αν θα συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ την επομένη

των εκλογών

 

Π.ΧΑΙΚΑΛΗΣ: Αν αποδεχτούμε αυτό που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ, με το ΠΟΤΑΜΙ και με το ΚΙΔΗΣΟ αν μπει στην Βουλή και επειδή και το ΚΚΕ δεν έχει κανένα λόγο να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει βεβαίως είμαστε οι μόνοι που ουσιαστικά δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μείνει ακυβέρνητη. Θέτοντας τις κόκκινες γραμμές τις δικές μας όπως έχουμε εξηγήσει πάρα πολλές φορές και το χάος το οποίο μας χωρίζει πραγματικά από το ΣΥΡΙΖΑ θα πάμε σε μια τέτοια συγκυβέρνηση. Για εμάς θα ήταν ευχής έργο να πάμε σε μια συγκυβέρνηση ειδικού σκοπού, μακάρι να δεχτούν και άλλοι να μπουν μέσα σε αυτό το σχηματισμό  αν αποδεχτούν τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων τα οποία έχει να αντιμετωπίσει η χώρα και από εκεί και πέρα θα γίνει  μια προγραμματική σύγκλιση στο θέμα των προγραμμάτων μας να δούμε που είναι οι κόκκινες γραμμές οι δικές μας, πόσο τις αποδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν τις αποδέχεται και που μπορούμε να υπάρξουμε και μόνο τότε θα αρχίσουμε  μια συγκυβέρνηση. Δεν είμαστε ούτε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ ούτε ασπαζόμαστε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.  

Μια τέτοια συγκυβέρνηση δεν είναι κάτι για να υπάρχει στο διηνεκές, είναι μια κυβέρνηση για να επιλυθούν τα βασικά προβλήματα, η ιεράρχηση των αναγκών αυτή τη στιγμή  δεν είναι ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας.  

Πρέπει πρώτα να πάμε σε θεσμική ανασυγκρότηση και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.