Η υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ, κα Λιάνα Κανέλλη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείσα γιατί υπάρχει η επίμονη άρνηση από την πλευρά του ΚΚΕ στις   προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ  για συνεργασία

Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το έχουν εγκαταλείψει, φαίνεται ότι πείστηκαν ότι δεν θα γίνουμε κερασάκι στην τούρτα τους. Αλλά είναι επίμονο γιατί έχει στόχο και ο στόχος είναι να μην υπάρχει το Κομμουνιστικό κόμμα  έτσι ώστε να ετεροπροσδιορίζεται κανείς ως αριστερός, να αυτοπροσδιορίζεται. Αυτός ο στόχος δεν πιάνει.

Φαντάζεστε  μετά από 96 χρόνια το ΚΚΕ να μπαίνει σε λίστες και μάλιστα σε λίστες προτεραιότητας του Α. Τσίπρα!

Είναι τράβηγμα στο χαλί της ψυχής του κάθε αριστερού  πολίτη στη χώρα, εντός και εκτός ΚΚΕ.  Να εμφανίσουμε ως αριστερό κάτι που είναι αναμφίβολα τουλάχιστον ενδεδυμένο μια σοσιαλδημοκρατικοαριστερίστικη αντίληψη δεξιό -δεξιότατο δηλαδή ευρωπαϊκό -ευρωπαϊκότατο και τώρα με το ΝΑΤΟ και ΝΑΤΟικότατο.   

Η στάση όλη είναι τράβηγμα χαλιού και δεν μπορείς να ακούς από το ΣΥΡΙΖΑ να σου λέει σας θέλουμε γιατί αν γίνουμε κυβέρνηση  είσαστε οι μόνοι που είσαστε έντιμοι και δεν θα μας τραβήξετε το χαλί. Δηλαδή η εντιμότης ως βλακεία είναι πρόταση.

Θα πάμε να στηρίξουμε μια πολιτική που δεν μας αρέσει, που δεν την θέλουμε που θέλουμε να την ανατρέψουμε και είναι αυτή η ευρωπαϊκή πολιτική  αλλά είμαστε τόσο έντιμοι  που αν μας καταφέρει με εκλογικούς εκβιασμούς  να μπούμε μέσα με ανοχή, με ενοχή...

ΔΗΜ: Ανατροπή της ευρωπαϊκής πολιτικής απαγγέλλετε και ο Α.Τσίπρας όμως. Ανατροπή της ισχύουσας ευρωπαϊκής πολιτικής λέει ότι θα επιδιώξει εντός ΕΕ

Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: Την λέξη ανατροπή δεν την έχω ακούσει παρά μόνο σε εμπάργκο στην Κούβα Πρετεντέρη. Ο Τσίπρας δήλωσε ότι θα σώσει την Ευρώπη δεν είπε ότι θα την ανατρέψει.

Ερωτηθείσα πόσο πιθανό  θεωρεί να βγει η Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση

Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: Πιθανό να το βρίσκω και επικίνδυνο μπορεί να το βρίσκω δεν εξαρτάται όμως η ψήφος του ελληνικου λαού από την έκφραση της γνώμης μου . Ο πιο ακατάλληλος άνθρωπος να το συζητήσετε είμαι εγώ γιατί εγώ είμαι δαρμένη, αδίκαστη τρία χρόνια μετά και συνυποψήφια με τον κ.Κασιδιάρη. 

Οι μόνοι που κρατάμε σαφή αντιναζιστική στάση είμαστε εμείς γιατί η αντιφασιστική και αντιναζιστικη τοποθέτηση των τάχα μου δήθεν κομμάτων του τάχα μου δήθεν δημοκρατικού τόξου έχει πάει περίπατο. Φράγκο δεν δίνει κανένας για την ναζιστική απειλή, φράγκο  γιατί βολεύει το συστηματάκι.  Δεν συζητάει κανένας για το ναζισμό στην Ευρώπη, για το πραγματικό φάντασμα που πλανάται  πάνω από την Ευρώπη, για την Λεπέν και την παρεούλα της, για την τζιχάντ της ακροδεξιάς. Αυτές οι συζητήσεις που δεν γίνονται μην πει κάποιος ότι δεν έχουν επιπτώσεις στην καθημερινότητα!   

Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ:Στην κρίση της εξαετίας είχαμε έξι φορές εκλογές  και δεν γίνονται ούτε επί ίσοις όροις ούτε με όλα τα χαρτιά στο τραπέζι και με τίποτα ανοιχτό και τις έχουμε κάτω από ένα κλίμα που κρέμεται από το tweet. Δεν έχω κάτι με τα tweets έχω εναντίον κλίματος εντυπώσεων φανταχτερών με διαφημιστικούς όρους δια του διαδικτύου που απέχει από την πραγματικότητα.

Από αυτό μέχρι  το “παγκόσμιο γεγονός” της σημερινής Αυγής η απόσταση είναι τεράστια. Το παγκόσμιο γεγονός δηλαδή είναι το Charlie Hebdo και τα tweets  του Τσίπρα. Κάπου υπάρχει και ένα όριο. 

Δεν μπορούμε να πάμε  με αυτούς που θέλουν να είναι  με το ΝΑΤΟ ψηλά στο κεφάλι ούτε να σώσουμε το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι στο οποίο   πληρώνουμε και νοίκι για να είμαστε μέσα. Εμείς θέλουμε να σώσουμε το δικό μας σπίτι κομουνιστικό κόμμα Ελλάδας  είμαστε διεθνιστές και όχι κοσμοπολίτες.