Ο υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ, κος Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την Β' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας

 

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Έχω περιοδεύσει σε όλες τις περιοχές της εκλογικής μου περιφέρειας τις τελευταίες δύο εβδομάδες και διαπιστώνω ένα πολύ ικανοποιητικό βαθμό συσπείρωσης και αν τολμούσα να κάνω μια εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος στην Β' της Αθήνας θα έλεγα ότι η παραδοσιακή υστέρηση της ΝΔ στην Β' της Αθήνας σε αυτή την εκλογή δεν θα παρατηρηθεί στο βαθμό που έχει παρατηρηθεί σε άλλες εκλογές.  Πάντα η ΝΔ υστερούσε στη Β' της Αθήνας, περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες ήταν κάτω από το πανελλαδικό εκλογικό της ποσοστό  εκτιμώ ότι αυτή τη φορά αυτή η διαφορά  θα είναι μικρότερη στη Β' της Αθήνας.

Έχω δώσει έναν αγώνα να σπάσει η Β' Αθηνών σε μικρότερες εκλογικές περιφέρειες διότι στην παρούσα της μορφή είναι μια εκλογική περιφέρεια η οποία πρακτικά είναι μη διαχειρίσιμη η οποία ουσιαστικά δεν επιτρέπει σε νέους υποψήφιους να βγούνε  για αυτό και βλέπετε επί της ουσίας μόνο τους παλιούς βουλευτές να επανεκλέγονται. Είναι πρακτικά αδύνατον για κάποιον που δεν έχει υψηλότατο βαθμό  αναγνωρισιμότητας  να μπει και να ανταγωνιστεί εν ενεργεία βουλευτές στην Β' της Αθήνας. Αυτό είναι άδικο για τους νέους υποψηφίους και για αυτό η Β' της Αθήνας πρέπει να σπάσει σε αρκετές μικρότερες εκλογικές περιφέρειες.   

 

Με αφορμή τις δηλώσεις της κας Ρ.Μακρή

 

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Τέτοιες δηλώσεις είναι σαφές ότι δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστες διότι καταδεικνύουν την έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα που πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν.

Θυμίζω ότι για την κα Μακρή έδωσε προσωπικό αγώνα ο κ. Τσίπρας για να εισέλθει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, το αντάλλαγμα το οποίο παραχώρησε  στην αριστερή πλατφόρμα ήταν να τοποθετηθεί στα ψηφοδέλτια ο κ. Λαπαβίτσας ο οικονομολόγος που έχει αρθρογραφήσει υπέρ της επιστροφής της χώρας στη δραχμή. Άρα είναι απολύτως λογικό η ΝΔ να απαντά σε όλες αυτές τις ασυναρτησίες και να θέτει εύλογα ερωτήματα στο ΣΥΡΙΖΑ τα οποία δυστυχώς δεν έχουν απαντηθεί.

Η επιχειρηματολογία πρέπει να είναι μια γόνιμη αντιδιαστολή των δικών μας προτάσεων σε αντιπαράθεση με την  αδυναμία άρθρωσης ενός συνεκτικού πολιτικού λόγου από το ΣΥΡΙΖΑ.    

 

Για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα επαναπροσλάβουν στο Δημόσιο εκείνους οι οποίοι απολύθηκαν αντισυνταγματικά

 

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Καμία απόλυση, στο βαθμό που οι αποφάσεις του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης όλες ελέγχθηκαν και από το ΣτΕ, δεν έχει κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ. Άρα δεν ξέρω που αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλάει για αντισυνταγματικές απολύσεις, θα ήταν καλό να μας το εξηγήσει κάποια στιγμή. Θα ήταν καλό να μας αποσαφηνίσει αν στους επαναπροσληφθέντες θα συμπεριλαμβάνονται και όλοι όσοι απολύθηκαν επειδή τους εντοπίσαμε με πλαστά πτυχία ή επειδή τελεσιδίκησαν οι πειθαρχικές διώξεις που εκκρεμούσαν πολλά χρόνια.

Εδώ δεν μιλάμε για διγλωσσία αλλά για τριγλωσσία, τετραγλωσσία  όσες είναι οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ άλλες τόσες απόψεις ακούγονται. Πάρτε  παράδειγμα το απίστευτο αλαλούμ για το ζήτημα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας. Ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το όριο κάτω από το οποίο θα υπάρχει μη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και με ποιο τρόπο αυτό το αφορολόγητο θα επιβαρύνει τα μεσαία και τα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα. Είναι αδιανόητο να μην δίνονται απαντήσεις δέκα μέρες πριν τις εκλογές .       

 

Για τις πληροφορίες που θέλουν δύο τράπεζες να έχουν προσφύγει στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας

 

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια μεγάλη πίεση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας και στις τράπεζες αλλά και στα δημόσια ταμεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ με όλα αυτά που λέει για την φορολόγηση περίπου στέλνει ένα μήνυμα  στην αστική τάξη να μην πληρώνει τους φόρους της. Αυτό συμβαίνει και για αυτό υπάρχει αυτή η δραματική υστέρηση και αυτό μπορεί πολύ σύντομα να οδηγήσει σε καταστάσεις άκρως προβληματικές.

Μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ  για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να χρηματοδοτήσει την αποπληρωμή των δόσεων που λήγουν τον Μάρτιο και λέει ότι θα το κάνει εκδίδοντας έντοκα γραμμάτια. Μα δεν μπορεί να εκδώσει η ελληνική δημοκρατία έντοκα γραμμάτια χωρίς την έγκριση της ΕΚΤ και οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να τα αγοράσουν χωρίς αυτή την έγκριση.

Βλέπετε λοιπόν ότι τα πράγματα χειροτερεύουν μέρα με την ημέρα οι πιέσεις στην πραγματική οικονομία είναι ασφυκτικές. Όσο στενεύει η κάνουλα της ρευστότητας τόσο χτυπιούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες και αυτές είναι εξαρτημένες από το τραπεζικό σύστημα και τόσο προφανώς περισσότερη δυσκολία υπάρχει στην πραγματική οικονομία. Σήμερα οι τράπεζες είναι πραγματικά στην πράξη κλειστές για την πραγματική οικονομία διότι πρέπει να φυλάνε τα διαθέσιμά τους για να αγοράζουν τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου. Αυτή δεν είναι μια κατάσταση που μπορεί να συνεχιστεί για πάρα πολύ καιρό.   

 

ΔΗΜ.: ... Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέτει θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ,  ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα μείνουμε στο ευρώ , θα μείνουμε στην ΕΕ 

 

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αυτά λέει στις ανοικτές επιστολές που στέλνει στους Γερμανούς στην Ελλάδα λέει άλλα, στην Ελλάδα λέει ότι θέλει να συμμαχήσει με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτά γιατί δεν τα έγραψε στην επιστολή που στέλνει στους Γερμανούς; Άλλα λέει στους Γερμανούς και άλλα λέει στους Έλληνες, οι Έλληνες  ψηφίζουν όμως.